Hírek
Személyes
Írások, interjúk
Országgyűlés
Választókerület
Képtár
Érdekesség
Elérhetőség
Hírek, aktualitások
Lezsák: A közműszolgáltatásban nem szabad profitot termelni
2013. szeptember 25.

Az Országgyűlés alelnöke a Bács-Kiskun megye 4. számú választókerületében, Bugacon tartott szerdai rezsicsökkentési fórumot.

Lezsák Sándor szerint a közműszolgáltatás a közösség szolgálata, ahol nem szabad profitot termelni.

Az Országgyűlés alelnöke a Bács-Kiskun megye 4. számú választókerületében, Bugacon tartott szerdai rezsicsökkentési fórumon azt is hangsúlyozta, hogy "vakmerő gyávaság" lett volna, ha az Orbán-kormány nem csökkenti a rezsiköltségeket. Idézte az alaptörvényt, amely szerint a rászorultakat segíteni kell.

Németh Szilárd (Fidesz) országgyűlési képviselő, a rezsicsökkentésért felelős munkacsoport vezetője történelminek nevezte, hogy 2013 januárjától hosszú évtizedek után először csökkentek Magyarországon a rezsiköltségek.

A bugaci kultúrház zsúfolásig megtelt, csaknem 300 embert befogadó termében a fideszes politikus, Csepel polgármestere bejátszatott egy egykori tévéfelvételt, amelyen Lendvai Ildikó szocialista képviselő arról beszélt, hogy "nem lesz gázáremelés". Ezzel szemben 2002 és 2010 között tizenötször volt áremelés, 300 százalékkal emelték a gáz árát - mondta Németh Szilárd.

A fideszes képviselő az Európai Unió statisztikai hivatalának, az Eurostatnak az adataival támasztotta alá, hogy a vásárlóerőt tekintve 2010-ben a magyar családok fizették Európa legmagasabb rezsiterheit. A magyar emberek 2010-ig a legmagasabb gázárat fizették Európában, és Csehország után az áram ára a második legmagasabb volt - tette hozzá.

Adatai szerint eddig több mint 1040 milliárd forintot vittek ki Magyarországról az energiaszolgáltatók. A külföldi közműszolgáltatók 2008-ban 60 milliárd forint profitot vittek ki a villamosenergia-szektorból, ez 2012-re 26,7 milliárdra csökkent - mondta a képviselő, hozzátéve: "ettől már idegesek lettek".

A lakossági földgáz ára alapján Magyarország most Európában a 11. helyen szerepel, "tehát van még tartalék" - mutatott rá. Németh Szilárd fontos eredményként értékelte, hogy 143 milliárdról 124 milliárd forintra csökkent a magyar családok díjhátraléka 2012 májusa és 2013 júniusa között.

Azoknak, akik megengedték, hogy a magyar embereknek a megfizethetetlen rezsiköltségek miatt óriási tartozásuk keletkezzen, "egy rácsos intézményben lenne a helyük" - mondta hangos tetszésnyilvánítással kísért előadásában.

"Amikor azt mondjuk, hogy nonprofittá tesszük a szektort, az nem azt jelenti, hogy nem lesz nyereség", hanem azt, hogy azt vissza kell forgatni fejlesztésekre, a szolgáltatások biztonságosabbá tételére - jelentette ki Németh Szilárd, hozzátéve, ez akkor lehetséges, ha a kormány visszavásárolja a közműcégeket - tette hozzá.

Kiemelte: a rezsicsökkentés mind a négymillió magyar családnak csökkenti a terheit, a jövőben olyan árat kell képezni, amelyet a magyar lakosság meg tud fizetni.

Rogán Antal, a Fidesz frakcióvezetője a kormánypárti frakciószövetség szeptemberi évadnyitó ülésén tartott sajtótájékoztatón jelentette be, hogy a fűtési szezon kezdetével 11,1 százalékkal csökken a villamos energia, a gáz és a távfűtés ára.

A politikus a 11,1 százalékos mértéket azzal magyarázta, hogy így csökkenhet a tavaly decemberi árakhoz képest az áram, a gáz és a távhő ára összesen 20 százalékkal az idén.

2013. január 1-jével már 10 százalékkal csökkent az említett három közszolgáltatás ára.

(Forrás: hirado.hu)

Kapcsolódó fotóinkat ide kattintva megtekinthetik a képtárban


Képtár


Karácsonyi szeretetebéd Kecskeméten
2018. december 24.
További képekTovábbi képek

Eseménynaptár
Áttekintő táblázatÁttekintő táblázat

Kereső
OK

Meghívók
Magyar szemmel - pályázati felhívás a rendszerváltás emlékezetére
Beküldési határidő: 2019. január 20.
Jótékonysági est a kárpátaljai Salánk ifjúsági házáért
Budapest, Duna Palota
2018. december 6. 18.00
Kölcsey Kör: Népfőiskola, 2019
Budapest, Polgárok Háza
2018. november 21. 18.00
További meghívókTovábbi meghívók

Lakitelek


TovábbTovább

Linkek

Magyar Országgyűlés

Nemzeti Fórum

Lakiteleki Népfőiskola

MindszentyLogo.jpg

Linkek

kis-kunsag.jpg

Fidesz - Magyar Polgári Szövetség

Kereszténydemokrata Néppárt

Kisgazda Polgári Szövetség

Fidelitas

Lungo Drom

MAGOSZ

http://www.orologirepliche.it

 


HírekSzemélyesÍrások, interjúkOrszággyűlésVálasztókerületKéptárÉrdekességElérhetőség
© Lezsák Sándor - Webmester - Régi honlap - Oldaltérkép