Hírek
Személyes
Írások, interjúk
Országgyűlés
Választókerület
Képtár
Érdekesség
Elérhetőség
Hírek, aktualitások
Lezsák aláírta, már az elnöknél vannak az elfogadott törvények
2010. augusztus 12.

Lezsák Sándor, az Országgyűlés fideszes alelnöke pénteken aláírta és átküldte a köztársasági elnöknek a parlament július 22-i ülésén elfogadott törvényeket.

A parlament nyári rendkívüli ülésszakának utolsó napján fogadták el többek között a gazdasági és pénzügyi törvénycsomagot, valamint a médiát és a hírközlést szabályozó egyes törvények módosítását is.

Az Országgyűlés kommunikációs irodája múlt szerdán közölte, hogy Lezsák Sándor a törvényes határidőn belül, augusztus 6-án fogja aláírni az elfogadott törvényeket. A politikus azt írta, nyilatkozatával „tiszta és egyértelmű helyzetet” kíván teremteni.

A házszabály szerint az Országgyűlés által elfogadott törvényt a házelnök tizenöt napon belül aláírja, majd haladéktalanul megküldi a köztársasági elnöknek.

Az Országgyűlés felkérheti az Országgyűlés elnökét, hogy a köztársasági elnöktől a törvény sürgős kihirdetését kérje.

A parlament július 22-én több mint egy tucat törvényt fogadott el, köztük a kormány 29 pontos gazdasági akciótervéhez kapcsolódó gazdasági és pénzügyi törvénycsomagot, illetve a Fidesz ötelemes médiacsomagjához tartozó, a médiát és a hírközlést szabályozó egyes törvények módosítását, amely átalakítja a közszolgálati média rendszerét.

Az utolsó ülésnapon fogadták el a kilakoltatási moratóriumot jövő év április 15-ig meghosszabbító, a bírósági végrehajtásról szóló törvény módosítását, a nemzeti földalapról szóló törvényt, valamint a közbeszerzési törvény módosítását.

Ekkor fogadták el azt az alkotmánymódosítást is, amely három évig korlátozza a fegyveres szervek volt tagjainak választhatóságát – ennek sürgős kihirdetését is kérte a Ház – , illetve azt a törvényt, amely az alaptörvényben teszi lehetővé különadó kiszabását az állami vagyonnal gazdálkodó, illetve az állam többségi tulajdonában vagy irányítása alatt álló szervezetek jó erkölcsbe ütköző jövedelmeire.

Az elfogadott jogszabályok között van a közrendvédelmi csomag is, amely alapján lehetővé válik, hogy elzárással is büntethetők legyenek azok – köztük a fiatalkorúak is –, akik kis értékű lopást, csalást, rongálást követnek el.

(MTI)


Képtár


Márton-napi libavacsora a Népfőiskolán
2018. november 10.
További képekTovábbi képek

Eseménynaptár
Áttekintő táblázatÁttekintő táblázat

Kereső
OK

Meghívók
Kölcsey Kör: Népfőiskola, 2019
Budapest, Polgárok Háza
2018. november 21. 18.00
Művészet és társadalom - Klebelsberg Hét
Budapest
2018. november 17-18.
Mindszenty Emlékérem átadása
Budapest, Országház
2018. november 6. 11.00
További meghívókTovábbi meghívók

Lakitelek


TovábbTovább

Linkek

Magyar Országgyűlés

Nemzeti Fórum

Lakiteleki Népfőiskola

MindszentyLogo.jpg

Linkek

kis-kunsag.jpg

Fidesz - Magyar Polgári Szövetség

Kereszténydemokrata Néppárt

Kisgazda Polgári Szövetség

Fidelitas

Lungo Drom

MAGOSZ

http://www.orologirepliche.it

 


HírekSzemélyesÍrások, interjúkOrszággyűlésVálasztókerületKéptárÉrdekességElérhetőség
© Lezsák Sándor - Webmester - Régi honlap - Oldaltérkép