Hírek
Személyes
Írások, interjúk
Országgyűlés
Választókerület
Képtár
Érdekesség
Elérhetőség
Hírek, aktualitások
Lezsák csatlakozik a Békemenethez
2012. január 12.

Közéleti emberek, parlamenti képviselők is részt vesznek a jövő szombati demonstráción.

Rohamos gyorsasággal szerveződik a január 21-i Békemenet, amelynek útvonalát már a rendőrség is tudomásul vette. Bencsik András szervező szerint ki kell állnunk a szabadságunk mellett, Szalay Károly író pedig úgy látja, nincs helye megalkuvásnak.

„Elképesztő sebességgel száguld végig az országon a jövő szombat délután tartandó demonstráció híre, rengetegen jelezték csatlakozási szándékukat civilektől polgármesterekig, s egyes falvakban már most szervezik a buszokat” – mondta lapunknak az ötletgazda, Bencsik András. A Békemenetet azok „a magyar demokraták szervezik, akik hisznek a polgári demokráciában, a nemzet függetlenségében, és növekvő aggodalommal figyelik a nemzetközi nyilvánosságban megjelenő félrevezető és elfogult híradásokat”.

„Nagyon örülnék, ha minél többen eljönnének, hiszen ez üzenet lenne a külföld számára. A világ döbbenten nézi, hogy ez a kis ország kiáll a szabadságáért, és ha sokan leszünk, akkor elfogadják majd ezt a törekvést” – hangsúlyozta Bencsik, aki a „gyarmattartók és az elnyomott rabszolgák” harcához hasonlította a helyzetet. A Demokrata főszerkesztője jelezte, tegnap a BRFK-n bejelentette a demonstrációt, amelynek útvonalát is egyeztette a rendőrséggel. A Hősök teréről induló menet az Andrássy út–Bajcsy-Zsilinszky út–Alkotmány utca útvonalon jut el a Parlamenthez. Záróakkordként a Kossuth téren mécseseket helyeznek el – mondta Bencsik, hozzátéve, a demonstráción nem lesznek felszólalások.

A kezdeményezést támogató Szalay Károly író, publicista elmondta, az önmagát megbuktató, a vereségébe belenyugodni nem tudó „magyar baloldal kotyvaléka” olyan tűrhetetlen és arrogáns módon viselkedik, és a nyugat-európai baloldali társait oly mértékben izgatja Magyarország ellen, hogy az már nem csupán a magyar kormány, hanem az egész nemzet elleni támadássá vált. „Ezért tartom helyesnek a demonstrációt” – szögezte le. Szalay azt mondta, a nemzetközi sajtó rettentően ostoba, lépten-nyomon leleplezi magát, elárulva, hogy nem a saját kútfejéből dolgozik, hanem sugalmazásokra írja a cikkeket. Az író szerint kiváló példa erre a Klubrádió esete, amely nemzetközi szinten olyan apró dolognak számít, hogy csak hazai nyomásra kerülhetett bele a vonatkozó cikkekbe, véleményekbe. Szalay úgy véli, a saját magát felszámoló baloldal porában is „virnyogni” fog a regnáló hatalom, azaz a Fidesz ellen. „Ez önmagában nem baj, de a legaljasabb akciónak tartom, hogy a magyar nemzetet és annak múltját próbálják befeketíteni a nemzetközi baloldal előtt” – tette hozzá a publicista. Szalay Károly ugyanakkor optimista a magyar jövőt ille¬tően, hangsúlyozva, nincs helye megalkuvásnak vagy belenyugvásnak. Akár minden héten lehetne ilyen demonstrációt szervezni – tette hozzá. Lezsák Sándor fideszes országgyűlési képviselő, a parlament alelnöke és Jobbágyi Gábor egyetemi tanár is jelezte, hogy egyetért a megfogalmazott célokkal, és csatlakozik a Békemenethez. Spaller Endre (KDNP) és Demeter Ervin (Fidesz) szintén úgy nyilatkozott, ha tehetik, elmennek majd a demonstrációra.

Baranya Róbert

(Forrás: Magyar Hírlap)


Képtár


Márton-napi libavacsora a Népfőiskolán
2018. november 10.
További képekTovábbi képek

Eseménynaptár
Áttekintő táblázatÁttekintő táblázat

Kereső
OK

Meghívók
Kölcsey Kör: Népfőiskola, 2019
Budapest, Polgárok Háza
2018. november 21. 18.00
Művészet és társadalom - Klebelsberg Hét
Budapest
2018. november 17-18.
Mindszenty Emlékérem átadása
Budapest, Országház
2018. november 6. 11.00
További meghívókTovábbi meghívók

Lakitelek


TovábbTovább

Linkek

Magyar Országgyűlés

Nemzeti Fórum

Lakiteleki Népfőiskola

MindszentyLogo.jpg

Linkek

kis-kunsag.jpg

Fidesz - Magyar Polgári Szövetség

Kereszténydemokrata Néppárt

Kisgazda Polgári Szövetség

Fidelitas

Lungo Drom

MAGOSZ

http://www.orologirepliche.it

 


HírekSzemélyesÍrások, interjúkOrszággyűlésVálasztókerületKéptárÉrdekességElérhetőség
© Lezsák Sándor - Webmester - Régi honlap - Oldaltérkép