Hírek
Személyes
Írások, interjúk
Országgyűlés
Választókerület
Képtár
Érdekesség
Elérhetőség
Hírek, aktualitások
Lezsák Sándor a Kurultájon
2016. augusztus 13.

Lezsák Sándor az Országgyűlés alelnöke, a Kurultáj fővédnöke is meglátogatta a hun-türk tudatú nemzetek közös rendezvényét. Megtekintette a világ legnagyobb jurtájában berendezett hun avar magyar antropológiai-régészeti kiállítást és az Ősök Sátraiban a legrangosabb Honfoglalás-kori temetők hagyatékból rendezett tematikus kiállítást is, majd meghallgatta a Nemzeti Ifjúsági Fúvószenekar koncertjét.

Lezsák Sándor ezt követően megtekintette a küzdőtér látványos programjait, a többi között a lovas solymász, a gyalogos harci bemutatót, valamint a Puszták népe ügyességi lovas viadalt és a Turán-harcosai lovasíjász és lovas-viadalt is.

Lezsák Sándor a Kurultájon

A Kurultáj egyik legjobban várt programja szombaton a Seregszemle volt, ahol lovas és gyalogos hadak felvonulását láthatták az érdeklődők. A Seregszemle keretében ünnepi köszöntőt mondott Lezsák Sándor az Országgyűlés alelnöke és a turáni népek zászlóinak felvonulása után a rendezvény főszervezőjével Bíró András Zsolttal közösen emléklapokat nyújtottak át a Kurultáj megszervezésében részt vevő nagyköveteknek.

Az Országgyűlés alelnöke délután moderált beszélgetésen vett részt, amely a Nemzetben gondolkodni, a nemzetért cselekedni címet viselte. Lezsák Sándor elsőként a család fontosságát emelte ki, szerinte ezen a területen kell rendet tenni először.

„Isten, haza, család” – ezekről nehéz beszélni mondta, majd hozzátette, mégis ezek a legfontosabbak. Mint mondta, annak idején gyermekeit és tanítványait is a hazaszeretetre nevelte. Majd hozzátette: büszke gyermekeire, és arra, hogy lánya, Lezsák Gabriella régészként előadást tart vasárnap a Kurultájon, a Vezéri sírok a honfoglalás korában címmel.

Lezsák Sándor a beszélgetés során bemutatta a közönségnek Arany János: Rege a csodaszarvasról című művének háromnyelvű kötetét, amely az eredeti magyar nyelvű változat mellett óüzbég és üzbég nyelven is tartalmazza a költeményt.

Az Országgyűlés alelnöke a jelen kihívásait feszegető kérdésre bíztató szavakkal búcsúzott a hallgatóságtól. Elmondta, hogy sokan kérdezik meg tőle, hogy „Mi lesz itt?”. Lezsák Sándor válaszként annyit mondott: „Mi leszünk itt!”

Az Országgyűlés alelnöke kitért arra, hogy a honfoglalás kora óta itt vagyunk, ezt bizonyítják az ókori leletek is, és ha összefogunk ez így is marad.

Lizik-Varga Katalin

További fotóink ide kattintva megtekinthetők a képtárban


Képtár


Kásler Miklós miniszter előadása, valamint Megyer Márta és Kis-Tóth Ferenc kiállításának megnyitója
2019. június 14.
További képekTovábbi képek

Eseménynaptár
Áttekintő táblázatÁttekintő táblázat

Kereső
OK

Meghívók
Kölcsey Kör: Új arcok, régi harcok II.
Budapest, Polgárok Háza
2019. április 10. 18:00
XIX. Lakiteleki Filmszemle
A nevezési lapok és a filmek beküldési határideje: 2019. október 4.
Mindszenty szoboravatás és szentelő, valamint Mindszenty Emlékérem átadó

Petőfiszállás-Pálosszentkút kegytemploma 
2019. március 23. 10:30

További meghívókTovábbi meghívók

Lakitelek


TovábbTovább

Linkek

Linkek

Nemzeti Fórum

Lakiteleki Népfőiskola

MindszentyLogo.jpg

Linkek

Linkek

Fidesz - Magyar Polgári Szövetség

Kereszténydemokrata Néppárt

Fidelitas

 

 


HírekSzemélyesÍrások, interjúkOrszággyűlésVálasztókerületKéptárÉrdekességElérhetőség
© Lezsák Sándor - Webmester - Régi honlap - Oldaltérkép