Hírek
Személyes
Írások, interjúk
Országgyűlés
Választókerület
Képtár
Érdekesség
Elérhetőség
Hírek, aktualitások
Lezsák Sándor: a lovaskultúra kormányzati támogatással erősödik
2013. július 6.

A lovaskultúra olyan kincs, amely gyarapodik, erősödik és mostmár a helyi erőfeszítésekhez társul a kormányzati szerepvállalás is - mondta Lezsák Sándor, az Országgyűlés alelnöke szombaton Lakiteleken, a II. Országos Lovas Polgárőr Szemlén tartott köszöntőjében.

Lezsák Sándor kitért arra, hogy az elmúlt héten kormányülésen döntöttek arról, hogy felgyorsul a Kincsem nemzeti lovasprogram végrehajtása. A költségvetésben is megjelent mindaz, amit korábban megfogalmaztunk - hangsúlyozta.

Ismertetése szerint az iskolai lovasoktatás bevezetése és költségvetési támogatása érdekében a kormány egyeztetésre kérte fel Fazekas Sándor vidékfejlesztési és Balog Zoltán emberierőforrás-minisztert. Feladatuk az, hogy az iskolai lovasoktatás szeptembertől történő bevezetése kapja meg a kellő törvényi, kormányzati és anyagi segítséget - tette hozzá.

Lezsák Sándor emlékeztetett a harmadik alkalommal megrendezett kunszállási Nyeregszemlére, ahol a Kárpát-medence minden részéből érkeztek lovasok. Az Országgyűlés alelnöke, aki maga is aktív szerepet vállal a nemzeti lovaskultúra népszerűsítésében és támogatásában, megelégedéssel nyugtázta azt az erőfeszítést, ami az elmúlt években érzékelhető a Kárpát-medencében a lovas közösségek munkájában.

Azt mondta, a magyar-szerb határon átívelő lovastúra-útvonal előkészítése során bebizonyosodott, hogy nincs olyan területe az országnak, ahol ne jelenne meg valamilyen formában a ló és a lovas. Kérte a lovasegyesületeket, hogy kapcsolódjanak ehhez a programhoz, mert számos olyan lehetőség van, amelyik a helyi erőfeszítéseket segítheti.

Szavai szerint sokat jelenthetnek a magyar lovaskultúra népszerűsítésében a soron következő rendezvények: az OTP lovas kupa, a Nemzeti vágta, valamint a kettesfogat-hajtó világbajnokság, melyet 2015-ben Fábiánsebestyénben rendeznek.

Lezsák Sándor a hosszabb távú tervek között említette, hogy Lakiteleken épüljön ki egy lovas polgárőrképző központ.

Túrós András, az Országos Polgárőr Szövetség elnöke köszöntőjében úgy értékelte, megalakulása óta, egy év alatt a lovastagozat mindenki számára példát mutatott.

Kiemelte: Magyarországon a közbiztonság az elmúlt 3 évben érzékelhetően javult, azonban van fehér folt, mégpedig a külterületi bűnmegelőzés területén. Határozott álláspontja, hogy az ezen a területen fellépő hiányt a lovas polgárőrök ki tudják tölteni. 2014-ben legalább 15-20 millió forintot biztosítanak a polgárőr szövetség költségvetéséből a lovastagozat számára - ígérte Túrós András.

A rendezvényen - a belügyminiszter képviseletében - Kerényi János, Bács-Kiskun megye kormánymegbízottja életmentő emlékérmet adott át Balla István polgárőrnek, aki 2012-ben egy fuldokló embert kimentett a vízből.

(Forrás: Magyar Hírlap)


Képtár


A Héjjas-nyárfa árnyékában című könyv bemutatója
2018. szeptember 19.
További képekTovábbi képek

Eseménynaptár
Áttekintő táblázatÁttekintő táblázat

Kereső
OK

Meghívók
Felhívás: Grillázs készítő verseny

Lakitelek Népfőiskola
Jelentkezési határidő:
2018. október 19.

Meghívó a RETÖRKI két új kötetének bemutatójára
Budapest, Polgárok Háza
2018. szeptember 3. 17.00
Tanévnyitó, harangszentelő és könyvtárátadó ünnepség

Csólyospálos
2018. szeptember 2. 17.00

További meghívókTovábbi meghívók

Lakitelek


TovábbTovább

Linkek

Magyar Országgyűlés

Nemzeti Fórum

Lakiteleki Népfőiskola

MindszentyLogo.jpg

Linkek

kis-kunsag.jpg

Fidesz - Magyar Polgári Szövetség

Kereszténydemokrata Néppárt

Kisgazda Polgári Szövetség

Fidelitas

Lungo Drom

MAGOSZ

http://www.orologirepliche.it

 


HírekSzemélyesÍrások, interjúkOrszággyűlésVálasztókerületKéptárÉrdekességElérhetőség
© Lezsák Sándor - Webmester - Régi honlap - Oldaltérkép