Hírek
Személyes
Írások, interjúk
Országgyűlés
Választókerület
Képtár
Érdekesség
Elérhetőség
Hírek, aktualitások
Lezsák Sándor érdemelte ki a Gróf Sándor Móric Emlékérmet
2011. február 16.

Nemzeti Fórum elnöke, Lezsák Sándor kapta meg a Gróf Sándor Móric Emlékérmet. A díjjal többek között a Nemzeti Lovas Programért és a hungarikumok védelméért végzett munkáját ismerték el.

A lovassportunk kiemelkedő támogatóit elismerő, 2010-ben alapított Gróf Sándor Móric Emlékérem Tóth Béla szobrászművész alkotása, melyet Lezsák Sándor, a Magyar Országgyűlés alelnöke, a Nemzeti Fórum elnöke kapott meg.

Lezsák Sándor érdemelte ki a Gróf Sándor Móric Emlékérmet

A kitüntetett személyes kezdeményezésére, támogatásával 2009-ben megalakult és munkához látott a „LOVAKRUL” Eseti Bizottság.Mentorságával új távlatokat nyitó Nemzeti Lovas Programunk a politika fogadókészségével és támogatásával országgyűlési határozat és Kormányprogram része.Kezdeményezője a Hungarikumok – köztük nemzeti kincsünk a védett történelmi lófajtáink – védelmét szolgáló országgyűlési határozat megalkotásának.

Életre hívója a Gróf Széchenyi István Parlamenti Lovasklubnak, amely kereken félszáz országgyűlési képviselő tagjával – a sportolás, a kellemes közös programok, az egészséges természetközeli kikapcsolódás mellett – a politikai élet döntéshozóinak, valamint a lovasélet szereplőinek közvetlen és folyamatos kapcsolatát is megteremti.Mindig tapasztalt figyelmével hazánk lovaságazata, lovassportja reneszánszát éli.

Az Emlékérem névadója, Gróf Sándor Móric művelt, népszerű, jó kedélyű, bátor, egyenes jellemű, igazságszerető, a közügyeket támogató, igazi sportember, népszerű személyiség volt. Nem az elismerés, hanem a teljesítmény érdekelte.

Több mint háromszáz egyedülálló lovaskalandját jegyezték fel. Lóháton járt fel palotájának emeletére. Átúsztatott a Dunán. Rakott szekeret ugratott lovával – ahogy ezt Emlékérmünk is jelképezi.

Jelentősebb összeget hagyott a Magyar Tudományos Akadémia alapjára, a Nemzeti Múzeumra, az Országos Gazdasági Egyesület céljainak előmozdítására, a budai szegényápoldának, valamint a pesti gyermekkórháznak.

(Forrás: Kis-Kunság.hu)

 


Képtár


Kecskeméti Kurázsi Táncműhely látogatása a Népfőiskolán
2018. május 13.
További képekTovábbi képek

Eseménynaptár
Áttekintő táblázatÁttekintő táblázat

Kereső
OK

Meghívók
Kölcsey Kör: Nem az ősöket kell követni, hanem azt, amit az ősök követtek

Budapest, Polgárok Háza
2018. május 16. 18.00 óra

Kölcsey Kör: A migrációról – másként

Kecskemét, Hírös Turisztikai Központ
2018. április 26. 18.00

Kölcsey Kör: Egymillió

Budapest, Polgárok Háza
2018. március 6. 18.00

További meghívókTovábbi meghívók

Lakitelek


TovábbTovább

Linkek

Magyar Országgyűlés

Nemzeti Fórum

Lakiteleki Népfőiskola

MindszentyLogo.jpg

Linkek

kis-kunsag.jpg

Fidesz - Magyar Polgári Szövetség

Kereszténydemokrata Néppárt

Kisgazda Polgári Szövetség

Fidelitas

Lungo Drom

MAGOSZ

http://www.orologirepliche.it

 


HírekSzemélyesÍrások, interjúkOrszággyűlésVálasztókerületKéptárÉrdekességElérhetőség
© Lezsák Sándor - Webmester - Régi honlap - Oldaltérkép