Hírek
Személyes
Írások, interjúk
Országgyűlés
Választókerület
Képtár
Érdekesség
Elérhetőség
Hírek, aktualitások
Lezsák Sándor érdemelte ki a Gróf Sándor Móric Emlékérmet
2011. február 16.

Nemzeti Fórum elnöke, Lezsák Sándor kapta meg a Gróf Sándor Móric Emlékérmet. A díjjal többek között a Nemzeti Lovas Programért és a hungarikumok védelméért végzett munkáját ismerték el.

A lovassportunk kiemelkedő támogatóit elismerő, 2010-ben alapított Gróf Sándor Móric Emlékérem Tóth Béla szobrászművész alkotása, melyet Lezsák Sándor, a Magyar Országgyűlés alelnöke, a Nemzeti Fórum elnöke kapott meg.

Lezsák Sándor érdemelte ki a Gróf Sándor Móric Emlékérmet

A kitüntetett személyes kezdeményezésére, támogatásával 2009-ben megalakult és munkához látott a „LOVAKRUL” Eseti Bizottság.Mentorságával új távlatokat nyitó Nemzeti Lovas Programunk a politika fogadókészségével és támogatásával országgyűlési határozat és Kormányprogram része.Kezdeményezője a Hungarikumok – köztük nemzeti kincsünk a védett történelmi lófajtáink – védelmét szolgáló országgyűlési határozat megalkotásának.

Életre hívója a Gróf Széchenyi István Parlamenti Lovasklubnak, amely kereken félszáz országgyűlési képviselő tagjával – a sportolás, a kellemes közös programok, az egészséges természetközeli kikapcsolódás mellett – a politikai élet döntéshozóinak, valamint a lovasélet szereplőinek közvetlen és folyamatos kapcsolatát is megteremti.Mindig tapasztalt figyelmével hazánk lovaságazata, lovassportja reneszánszát éli.

Az Emlékérem névadója, Gróf Sándor Móric művelt, népszerű, jó kedélyű, bátor, egyenes jellemű, igazságszerető, a közügyeket támogató, igazi sportember, népszerű személyiség volt. Nem az elismerés, hanem a teljesítmény érdekelte.

Több mint háromszáz egyedülálló lovaskalandját jegyezték fel. Lóháton járt fel palotájának emeletére. Átúsztatott a Dunán. Rakott szekeret ugratott lovával – ahogy ezt Emlékérmünk is jelképezi.

Jelentősebb összeget hagyott a Magyar Tudományos Akadémia alapjára, a Nemzeti Múzeumra, az Országos Gazdasági Egyesület céljainak előmozdítására, a budai szegényápoldának, valamint a pesti gyermekkórháznak.

(Forrás: Kis-Kunság.hu)

 


Képtár


Magyar Szemmel Emlékülés Lakiteleken
2019. március 30-31.
További képekTovábbi képek

Eseménynaptár
Áttekintő táblázatÁttekintő táblázat

Kereső
OK

Meghívók
Kölcsey Kör: Új arcok, régi harcok II.
Budapest, Polgárok Háza
2019. április 10. 18:00
XIX. Lakiteleki Filmszemle
A nevezési lapok és a filmek beküldési határideje: 2019. október 4.
Mindszenty szoboravatás és szentelő, valamint Mindszenty Emlékérem átadó

Petőfiszállás-Pálosszentkút kegytemploma 
2019. március 23. 10:30

További meghívókTovábbi meghívók

Lakitelek


TovábbTovább

Linkek

Linkek

Nemzeti Fórum

Lakiteleki Népfőiskola

MindszentyLogo.jpg

Linkek

Linkek

Fidesz - Magyar Polgári Szövetség

Kereszténydemokrata Néppárt

Fidelitas

 

 


HírekSzemélyesÍrások, interjúkOrszággyűlésVálasztókerületKéptárÉrdekességElérhetőség
© Lezsák Sándor - Webmester - Régi honlap - Oldaltérkép