Hírek
Személyes
Írások, interjúk
Országgyűlés
Választókerület
Képtár
Érdekesség
Elérhetőség
Hírek, aktualitások
Lezsák Sándor: erkölcsi megújulásra van szükség az egészségügy területén is
2012. június 25.

Erkölcsi megújulásra van szükség az egészségügy területén is azért, hogy ne legyenek visszaélések a betegségek és fogyatékosságok megítélésénél - mondta Lezsák Sándor, az Országgyűlés alelnöke szombaton Lakiteleken az MTI-nek.

Lezsák Sándor szerint a gazdaság jobb teljesítőképességére van szükség ahhoz, hogy az egészségügy helyzete is rendeződjön, hogy ne legyen ez a "feszült, ideges, ingerlékeny hangulat", ami táptalaja az olyan döntésnek, amely egyaránt sújthatja a beteget is, a költségvetést is.

Az Országgyűlés alelnöke utalt azokra a visszaélésekre, amelyek során "néhány száz, néhány ezer eset tulajdonképpen több tízezer embernek a betegségét, a tisztességét kérdőjelezi meg".

Erkölcsi megújulás nélkül ez a terület sem fog megváltozni, és gondolom, hogy a dolgok összefüggnek - fogalmazott Lezsák Sándor a lakiteleki Népfőiskolán megrendezett akadálymentes napon.

A Népfőiskola 13. alkalommal rendezte meg ebben az évben az egészségkárosultak napját, amelyen csaknem ezer vendég vesz részt a reggeltől estig tartó programokon.

Lezsák Sándor: erkölcsi megújulásra van szükség az egészségügy területén is

Lezsák Sándor elmondta: törvényhozóként, képviselőként állandó kapcsolatban állok ezekkel az emberekkel, akiktől a sorsukat, élethelyzetüket érintő kérdésben kap, "akár kéretlenül is javaslatot vagy éppen háborgást". Tapasztalatai szerint az elmúlt esztendőben megnövekedett "a rágalomnak, a félretájékoztatásnak, a torzításnak" a száma, "képtelen dolgok keringenek" ebben a zárt világban, és teremtenek feszültséget teljesen feleslegesen. Az állam nagyon kemény feladata, hogy ebben rendet teremtsen, a rendteremtés pedig érdeksérelemmel járhat - mondta a politikus, hozzátéve: ezt kell a minimumra csökkenteni.

Az Országgyűlés alelnöke fontosnak tartja, hogy közvetlenül kapjon visszajelzést a fogyatékosokat is érintő jogszabály-módosítások hatásáról. Hangsúlyozta: a mostani átalakulás során - amikor megközelítőleg négyszáz törvényt, törvénymódosítást fogadott el a parlament és megszületett az új alaptörvény - teljesen természetes, hogy a törvényhozás követ el hibákat, ezeket rövid időn belül korrigálni kell. "Erre is alkalmas ez az összejövetel, ha ilyen van, akkor magam is közreműködök abban, hogy egy módosító indítvány azonnal bekerüljön a parlamenti gépezetbe" - mondta Lezsák Sándor. A jó törvény nem zavarja túlságosan az életet - tette hozzá.

Soltész Miklós, az Emberi Erőforrás Minisztérium szociális, család- és ifjúságügyért felelős államtitkára kormányzati elfoglaltsága miatt nem tudott eljönni a rendezvényre, azért levélben köszöntötte a részvevőket.

(Forrás: MTI)

Az események készült fotók ide kattintva megtekinthetők képtárunkban


Képtár


Kósa Lajos lakossági fóruma Kiskunfélegyházán
2019. május 3.
További képekTovábbi képek

Eseménynaptár
Áttekintő táblázatÁttekintő táblázat

Kereső
OK

Meghívók
Kölcsey Kör: Új arcok, régi harcok II.
Budapest, Polgárok Háza
2019. április 10. 18:00
XIX. Lakiteleki Filmszemle
A nevezési lapok és a filmek beküldési határideje: 2019. október 4.
Mindszenty szoboravatás és szentelő, valamint Mindszenty Emlékérem átadó

Petőfiszállás-Pálosszentkút kegytemploma 
2019. március 23. 10:30

További meghívókTovábbi meghívók

Lakitelek


TovábbTovább

Linkek

Linkek

Nemzeti Fórum

Lakiteleki Népfőiskola

MindszentyLogo.jpg

Linkek

Linkek

Fidesz - Magyar Polgári Szövetség

Kereszténydemokrata Néppárt

Fidelitas

 

 


HírekSzemélyesÍrások, interjúkOrszággyűlésVálasztókerületKéptárÉrdekességElérhetőség
© Lezsák Sándor - Webmester - Régi honlap - Oldaltérkép