Hírek
Személyes
Írások, interjúk
Országgyűlés
Választókerület
Képtár
Érdekesség
Elérhetőség
Hírek, aktualitások
Lezsák Sándor: Kiskunfélegyházán egy vállalkozói erőtér formálódik
2013. április 5.

Kiskunfélegyházán egy olyan vállalkozói erőtér, olyan vállalkozói összefogás formálódik, amely a munkahelyek megtartásáért, új munkahelyek létrehozásáért a gazdaság élénkítéséért tevékenykedik - mondta Lezsák Sándor, az Országgyűlés alelnöke csütörtökön Kiskunfélegyházán, azon a sajtótájékoztatón, melyen bejelentették, hogy 14 helyi vállalkozás megalapította a Gazdaságfejlesztő és Munkahelyteremtő Egyesültet.

Az egyesület alapszabályban is benne foglaltatik, hogy mindenkit várunk a közös asztalhoz, akik a leírt célok érdekében akarnak dolgozni elsősorban a város, a szűkebb táj, a Duna-Tisza köze, az ország illetve a nemzet érdekében - hangsúlyozta Lezsák Sándor, akit az egyesület tiszteletbeli elnökévé választottak.

Az Országgyűlés alelnöke emlékeztetett arra, hogy a Fidesz választókerületi szervezetei elnökükké, egyben országgyűlési képviselőjelöltté választották, ezért keresi azokat a lehetőségeket, melyeket kapcsolatrendszerén keresztül segíteni tud az itt élő emberek boldogulása érdekében.

Itt a választókerületben hasonló jellegű szerveződés fog létrejönni Kiskunmajsán és Izsákon is, és úgy gondolom, hogy ezeknek az együttműködése is lényeges lesz majd, hiszen itt a Duna-Tisza közéről, szűkebb hazánkról van szó - fűzte hozzá.

Lezsák Sándor fontosnak tartja, hogy a vállalkozók gazdaságélénkítő elképzelései is beépüljenek választási programjába, ezért annak elkészítéséhez segítséget kér tőlük.

Nagyon sok olyan gondolat van, amelybe be tudnak kapcsolódni, illetve már dolgoznak rajta - mondta az Országgyűlés alelnöke, aki a Hungarikum Törvényt illetve a Kincsem Nemzeti Lovas Programot említette többek mellett.

Véleménye szerint, a Lakiteleki Népfőiskolán egy hete indult el a Keleti Nyitás Kollégiuma, amelynek eredménye meg kell hogy jelenjen a félegyházi vállalkozók körében is.

Ez a térség rendkívüli lehetőségekkel megáldott, olyan emberek munkájára és összefogására van szükség, akik jellemzik most ezt a törekvést - utalt a nehéz gazdasági helyzetben az összefogás fontosságára a politikus.

Lezsák Sándor emlékeztetett Széchenyire, akit a történelem egyik legnagyobb szervezőjének nevezett, mert kaszinókat hozott létre, ahol nem játéktermek voltak, hanem találkozóhelyek.

Ott tudtak találkozni olyan emberek, akik miután gondolatot cseréltek, híreket adtak-vettek tovább, építkező gondolataikkal segítették a reformkornak a kiteljesedését - fogalmazott Lezsák Sándor.

Ez az egyesület is egy ilyen hely kell hogy legyen, kapcsolatteremtő, kapcsolatépítő - mondta, hozzátéve, hogy a maga lehetőségével segíteni fog.

Csányi József, az egyesület elnöke, a MEGAPROFIL Magyarország Kft. ügyvezető igazgatója kiemelte: Kiskunfélegyháza városának történelme során először adatik meg, hogy a város vezető vállalkozásai összefogva próbálnak meg tenni a város jövőjéért, az itt élő emberek boldogulásáért.

Az egyesület elnöke az egyesület céljaként Széchenyi összefogásra buzdító szavait idézte: "Egynek minden nehéz, soknak semmi sem lehetetlen."

Hangsúlyozta: a Kiskunfélegyházi Gazdaságfejlesztő és Munkahelyteremtő Egyesület alapítói felismerték, hogy a magánérdek és a közérdek nem választható szét, mert nincs tartós siker a magánvállalkozásban sikeres közösség nélkül.


Képtár


Kézilabdapályát avattak Pálmonostorán
2018. június 14.
További képekTovábbi képek

Eseménynaptár
16.00-17.00 Képviselői fogadóóra Kiskunmajsán
Áttekintő táblázatÁttekintő táblázat

Kereső
OK

Meghívók
Kölcsey Kör: Nem az ősöket kell követni, hanem azt, amit az ősök követtek

Budapest, Polgárok Háza
2018. május 16. 18.00 óra

Kölcsey Kör: A migrációról – másként

Kecskemét, Hírös Turisztikai Központ
2018. április 26. 18.00

Kölcsey Kör: Egymillió

Budapest, Polgárok Háza
2018. március 6. 18.00

További meghívókTovábbi meghívók

Lakitelek


TovábbTovább

Linkek

Magyar Országgyűlés

Nemzeti Fórum

Lakiteleki Népfőiskola

MindszentyLogo.jpg

Linkek

kis-kunsag.jpg

Fidesz - Magyar Polgári Szövetség

Kereszténydemokrata Néppárt

Kisgazda Polgári Szövetség

Fidelitas

Lungo Drom

MAGOSZ

http://www.orologirepliche.it

 


HírekSzemélyesÍrások, interjúkOrszággyűlésVálasztókerületKéptárÉrdekességElérhetőség
© Lezsák Sándor - Webmester - Régi honlap - Oldaltérkép