Hírek
Személyes
Írások, interjúk
Országgyűlés
Választókerület
Képtár
Érdekesség
Elérhetőség
Hírek, aktualitások
Lóvá tesz az ember, emberré a ló
2014. március 3.

A lovas ágazat múltja, jelene, és jövője is szóba került azon a fórumon, melyet Tiszaalpáron a művelődési házban tartottak. Szakemberek mondták el véleményüket, annak érdekében, hogy még nagyobb figyelmet kapjon a lovas kultúra hazánkban.

Magyarország lovas nemzet. Ezt nem csak Lezsák Sándor az országgyűlés alelnöke, a fórum levezetője jegyezte meg, hanem szinte valamennyi előadó. Amit rólunk tudnak a világban, hogy lovas nemzet vagyunk, annak a valóságban is igaznak kell lenni, mondta. Erről olyan előadók beszéltek, akik értenek is a lóhoz. Elsőként Lezsák Levente lovas kaszkadőr, aki számtalan filmben helyettesített kiváló színészeket, beszélt a lovas múltról. Szerinte a fél világot mi magyarok tanítottuk meg lovagolni, és ez a sportban is megmutatkozik. Éppen ezért vissza kell szerezni a régi fényünket. Van mire építeni, lelkes fiataljaink vannak, akik több sportágban is érmeket szereztek világversenyeken. Ezt már Jármy Miklós a Magyar Lovassport Szövetség elnökségi tagja mondta, aki a Kincsem Nemzeti Lovas Program egyik szakértője is. A kiváló eredmények az edzők, tenyésztők és a kiképzők munkáját dicséri, hangsúlyozta.

Ladányi Kovács Zoltántól a megyei lovas szövetség tagjától megtudhatták a jelenlévők, hogy Pest és Győr-Sopron-Moson megye után Bács-Kiskunban van a legtöbb ló. 217 aktív lovas sortolót tartanak nyilván, de egyre jobban előtérbe kerül a szabadidős lovaglás. Sok a puszta bemutató, amit szeretnek a külföldiek. Ahhoz, hogy tovább fejlődjön az ágazat még több forrást kell biztosítani. Felföldi Zoltán az Országos Polgárőr Szövetség Lovas Tagozatának elnöke, Lakitelek polgármestere szerint szükség van lovas polgárőrökre is. – Lóvá tesz az ember, emberré a ló – zárta be a fórumot Lezsák Sándor.

Szentirmay Tamás

(Forrás: BAON.hu)


Képtár


Kósa Lajos lakossági fóruma Kiskunfélegyházán
2019. május 3.
További képekTovábbi képek

Eseménynaptár
Áttekintő táblázatÁttekintő táblázat

Kereső
OK

Meghívók
Kölcsey Kör: Új arcok, régi harcok II.
Budapest, Polgárok Háza
2019. április 10. 18:00
XIX. Lakiteleki Filmszemle
A nevezési lapok és a filmek beküldési határideje: 2019. október 4.
Mindszenty szoboravatás és szentelő, valamint Mindszenty Emlékérem átadó

Petőfiszállás-Pálosszentkút kegytemploma 
2019. március 23. 10:30

További meghívókTovábbi meghívók

Lakitelek


TovábbTovább

Linkek

Linkek

Nemzeti Fórum

Lakiteleki Népfőiskola

MindszentyLogo.jpg

Linkek

Linkek

Fidesz - Magyar Polgári Szövetség

Kereszténydemokrata Néppárt

Fidelitas

 

 


HírekSzemélyesÍrások, interjúkOrszággyűlésVálasztókerületKéptárÉrdekességElérhetőség
© Lezsák Sándor - Webmester - Régi honlap - Oldaltérkép