Hírek
Személyes
Írások, interjúk
Országgyűlés
Választókerület
Képtár
Érdekesség
Elérhetőség
Hírek, aktualitások
Ma a spekulánsok uralkodnak
2011. április 14.

A kelet-közép-európai népek ellenzéki mozgalmainak és forradalmainak leverését követő, illetve az 1948–1989 közötti megtorlásokról rendezett háromnapos konferenciát az 1956-os Pesti Srác Alapítvány és a Nemzeti Fórum Egyesület az Országgyűlés főrendi házában. Ezzel egy időben plakátkiállítás nyílt Emlékezz Európa címmel.

„A szocialista rendszer tudatrombolása után ma egy új diktátum, a pénz tulajdonosainak nyomása és uralma, a Magyarországot prédának tekintő spekulánsok internacionalista hadserege ellen kell szabadságharcot vívni” – mondta tegnap Lezsák Sándor, az Országgyűlés fideszes alelnöke. A politikus az Emlékezz Európa – Remember Europe 1948-1989 című nemzetközi konferencia bevezető előadásában arról beszélt, hogy az elmúlt húsz év közel sem azt hozta a kelet-európai térség számára, mint amire az itt élők korábban számítottak, hiszen a lelkekben ma is tovább él a zsarnokság lenyomata.

A képviselő szerint a közéletben „ma is tucatszám próbálnak érvényesülni a diktatúra gépezetében trenírozott személyek, csoportok”. Az adósságcsapdában vergődő családokat és országokat pedig „disznófejű nagyurak fojtogatják”. Az alelnök az 1956-os Pesti Srác Alapítvány és a Nemzeti Fórum Egyesület által az Országgyűlés főrendi házában tartott eseményen arra figyelmeztetett, hogy a kiszolgáltatott nemzetek soha nem érezhetik szabadnak magukat, „még akkor sem, ha most nem a tankok, hanem a bankok spekulánsai fenyegetik őket”.

Lezsák Sándor úgy vélte, a hiteles és józanító emlékezetnek kell irányítania napjaink küzdelmeit, amelyek célja egy erős és keresztény Európa, illetve Magyarország megteremtése. Kiemelte: az egységesülő Európa merőben ellentétes emlékeket hordoz az elmúlt hatvan évről, hiszen míg a nyugat-európai országok a tartós szabadság és jólét magabiztosságot adó érzését élhették át a második világháború után, addig a kelet-európai térséget a közös zsarnoki múlt köti össze. A találkozón mások mellett felszólalt Szakály Sándor történész, aki arról is beszélt, milyen nagyot tévedtek azok a politikusok, akik azt hitték, a Nyugat nem hagyja magára a kelet-európai demokráciákat, s akik szerint a bolsevikokkal lehet tárgyalni. M. Kiss Sándor történész döntően Nagy Imre kettős kötődéséről és gúzsbakötöttségéről, valamint a kommunizmus megreformálhatatlanságáról tartott előadást. A találkozó ma emlékmisével és koszorúzással zárul.

Lázin Miklós András

Képtár


Márton-napi libavacsora a Népfőiskolán
2018. november 10.
További képekTovábbi képek

Eseménynaptár
Művészet és társadalom - Klebelsberg Hét
Áttekintő táblázatÁttekintő táblázat

Kereső
OK

Meghívók
Kölcsey Kör: Népfőiskola, 2019
Budapest, Polgárok Háza
2018. november 21. 18.00
Művészet és társadalom - Klebelsberg Hét
Budapest
2018. november 17-18.
XVIII. Lakiteleki Filmszemle
Lakitelek Népfőiskola
2018. november 14-16.
További meghívókTovábbi meghívók

Lakitelek


TovábbTovább

Linkek

Magyar Országgyűlés

Nemzeti Fórum

Lakiteleki Népfőiskola

MindszentyLogo.jpg

Linkek

kis-kunsag.jpg

Fidesz - Magyar Polgári Szövetség

Kereszténydemokrata Néppárt

Kisgazda Polgári Szövetség

Fidelitas

Lungo Drom

MAGOSZ

http://www.orologirepliche.it

 


HírekSzemélyesÍrások, interjúkOrszággyűlésVálasztókerületKéptárÉrdekességElérhetőség
© Lezsák Sándor - Webmester - Régi honlap - Oldaltérkép