Hírek
Személyes
Írások, interjúk
Országgyűlés
Választókerület
Képtár
Érdekesség
Elérhetőség
Hírek, aktualitások
Magyar Értékek fesztiválja a Szent István téren
2013. szeptember 9.

Magyarország tizenkilenc megyéje mutatja be kultúráját, értékeit szeptember 14-én a Magyar Értékek elnevezésű rendezvényen a budapesti Szent István téren.

A szabadtéri program szeptember 14-én este szentmisével, majd a Kodály Kórus Debrecen fellépésével zárul a Szent István-bazilikában - mondta Halász János kultúráért felelős államtitkár a fesztivált beharangozó szeptember 9-i budapesti sajtótájékoztatón. Hozzátette: az esemény, amelyet több minisztérium és állami szervezet összefogásában, hagyományteremtő szándékkal rendeznek meg, több mint száz település értékeit és kultúráját mutatja be. A programok között egyebek mellett huszárfelvonulás, színpadi produkciók, kézműves workshopok és táncelőadások szerepelnek, a rendezvényen bemutatkozik a Mintamenza program és a HM Honvédelmi Kötelék program. Az államtitkár felhívta a figyelmet arra, hogy csütörtökön rendezi meg az Ipartestületek Országos Szövetsége (IPOSZ) a Magyar Kézművesség Napját.

Lezsák Sándor, az Országgyűlés alelnöke azt hangsúlyozta, hogy sok olyan érték van, amelyet helyben kell megerősíteni, a költségvetésben pedig meg kell teremetni azokat a formákat és lehetőségeket, amelyek révén az értékteremtő embereket, közösségeket is lehet támogatni. Mint mondta, bízik abban, hogy minél több olyan szellemi értéket sikerül fellelni országszerte és a Kárpát-medencében, amellyel Magyarországot azonosítják a világban, ilyen többek között a Pető- és a Kodály-módszer.

Magyar Értékek fesztiválja a Szent István téren

Fotó: Pelsőczy Csaba

A vidék nem csupán egy termelési tér, az agrártermékek előállításának helyszíne, hanem társadalmi és kulturális tér is - hangsúlyozta V. Németh Zsolt vidékfejlesztésért felelős államtitkár. Kiemelte, hogy a Vidékfejlesztési Minisztérium az agrárgazdaság mellett a vidék egészségét is célul tűzte ki. Ezt a 2014-2020 közötti európai uniós költségvetési időszakban is folytatni kívánják - a helyi közösség és a helyi gazdaság együttes fejlesztése, a falusi élet minőségének javítása érdekében, a vidék megmaradásáért. Az államtitkár emlékeztetett arra, hogy számos programot folytatnak, amelyek közül az egyik a kulturális vidéki örökség megőrzésére irányul: ezen 1483 pályázat mintegy 23,5 milliárd forint támogatást nyert. Ennek keretében újultak meg templomok, kápolnák, útszéli keresztek, népi építészeti emlékek.

A Magyar Értékek nap az Emberi Erőforrások Minisztériuma kultúráért felelős államtitkársága, a Vidékfejlesztési Minisztérium, a Honvédelmi Minisztérium fővédnökségével, a Nemzeti Művelődési Intézet koordinálásban, a Szent István Bazilika, az Állami Számvevőszék, Budapest Főváros Kormányhivatala, valamint a Mintamenza program együttműködésében valósul meg.

(Emberi Erőforrások Minisztériuma, Kultúráért Felelős Államtitkárság)

(Forrás: Kormány.hu)


Képtár


Márton-napi libavacsora a Népfőiskolán
2018. november 10.
További képekTovábbi képek

Eseménynaptár
Áttekintő táblázatÁttekintő táblázat

Kereső
OK

Meghívók
Kölcsey Kör: Népfőiskola, 2019
Budapest, Polgárok Háza
2018. november 21. 18.00
Művészet és társadalom - Klebelsberg Hét
Budapest
2018. november 17-18.
XVIII. Lakiteleki Filmszemle
Lakitelek Népfőiskola
2018. november 14-16.
További meghívókTovábbi meghívók

Lakitelek


TovábbTovább

Linkek

Magyar Országgyűlés

Nemzeti Fórum

Lakiteleki Népfőiskola

MindszentyLogo.jpg

Linkek

kis-kunsag.jpg

Fidesz - Magyar Polgári Szövetség

Kereszténydemokrata Néppárt

Kisgazda Polgári Szövetség

Fidelitas

Lungo Drom

MAGOSZ

http://www.orologirepliche.it

 


HírekSzemélyesÍrások, interjúkOrszággyűlésVálasztókerületKéptárÉrdekességElérhetőség
© Lezsák Sándor - Webmester - Régi honlap - Oldaltérkép