Hírek
Személyes
Írások, interjúk
Országgyűlés
Választókerület
Képtár
Érdekesség
Elérhetőség
Hírek, aktualitások
Magyar Értékek fesztiválja a Szent István téren
2013. szeptember 14.

Ma rendezik a Magyar Értékek fesztiválját a budapesti Szent István téren, ahol Magyarország tizenkilenc megyéje mutatja be kultúráját, értékeit. Első alkalommal rendezték meg a fővárosban a Magyar értékek napját. A rendezvényen az Emmi kultúráért felelős államtitkára hangsúlyozta, az együttműködés és a magyar értékek erejét ünneplik.

A Magyar Értékek fesztiválja este szentmisével, majd a Kodály Kórus Debrecen fellépésével zárul a Szent István-bazilikában. Az esemény, amelyet több minisztérium és állami szervezet összefogásában, hagyományteremtő szándékkal rendeznek, több mint száz település értékeit és kultúráját ismerteti meg az érdeklődőkkel. A programok között egyebek mellett huszárfelvonulás, színpadi produkciók, kézműves workshopok és táncelőadások szerepelnek, a rendezvényen bemutatkozik a Mintamenza program és a HM Honvédelmi Kötelék program.

A Magyar Értékek nap az Emberi Erőforrások Minisztériuma kultúráért felelős államtitkársága, a Vidékfejlesztési Minisztérium, a Honvédelmi Minisztérium fővédnökségével, a Nemzeti Művelődési Intézet koordinálásban, a Szent István Bazilika, az Állami Számvevőszék, Budapest Főváros Kormányhivatala, valamint a Mintamenza program együttműködésében valósul meg.

Halász János az Emmi kultúráért felelős államtitkára köszöntőjében úgy fogalmazott: a magyar értékek a mi értékeink, és ez így van már több mint ezer éve. A program egy széleskörű együttműködés erejét példázza. A rendezvény egyúttal a hungarikum és az erre vonatkozó jogszabály erejét is mutatja - mondta, és kiemelte: a hungarikummá válásnak a jogszabály alapján a helyi közösségek a kezdeményezői. Pesti Imre kormánymegbízott azt mondta: a rendezvény olyan széleskörű összefogás kezdete, amelyben önkormányzatok és állami intézmények, vidék és főváros, majd később, reményeik szerint anyaország és a határon túliak mutathatják meg a magyarsághoz tartozó kincseiket a nagyvilágnak. A rendezvény ugyanakkor számvetés is, honnan jöttünk, hová tartunk és mit alkottunk - tette hozzá.

Pesti Imre elmondta: több mint száz település huszonnégy sátorban, hatszáz fellépővel hívja fel a figyelmet egy-egy megye sajátosságaira. Bemutatkozik a mára országos kiterjedésű, a közétkeztetést megújítását, egészségesebbé tételét célzó Mintamenza-program, ami akár hungarikumnak is tekinthető. A sátrak között a honvédelmi tárca Honvédelmi kötelék programjával is meg lehet ismerkedni, és még többet meg lehet tudni a magyar huszárról, aki a közeljövőben szintén hivatalos hungarikummá válhat. Emellett színpadi és kézművesprogramok színesítik a rendezvényt, amelyet a Bazilikában szentmise zár.

A megnyitón jelen volt Lezsák Sándor, az Országgyűlés alelnöke, a rendezvény egyik fővédnöke is, és több megyei közgyűlési elnök. A szervezők szándéka az, hogy évente egyszer, ősz elején a világ magyarsága összegyűljön és megmutassa értékeit.

Magyar Értékek fesztiválja a Szent István téren

(Forrás: magyarhirlap.hu)

Kapcsolódó fotóinkat ide kattintva megtekinthetik a képtárban


Képtár


Kecskeméti Kurázsi Táncműhely látogatása a Népfőiskolán
2018. május 13.
További képekTovábbi képek

Eseménynaptár
Áttekintő táblázatÁttekintő táblázat

Kereső
OK

Meghívók
Kölcsey Kör: Nem az ősöket kell követni, hanem azt, amit az ősök követtek

Budapest, Polgárok Háza
2018. május 16. 18.00 óra

Kölcsey Kör: A migrációról – másként

Kecskemét, Hírös Turisztikai Központ
2018. április 26. 18.00

Kölcsey Kör: Egymillió

Budapest, Polgárok Háza
2018. március 6. 18.00

További meghívókTovábbi meghívók

Lakitelek


TovábbTovább

Linkek

Magyar Országgyűlés

Nemzeti Fórum

Lakiteleki Népfőiskola

MindszentyLogo.jpg

Linkek

kis-kunsag.jpg

Fidesz - Magyar Polgári Szövetség

Kereszténydemokrata Néppárt

Kisgazda Polgári Szövetség

Fidelitas

Lungo Drom

MAGOSZ

http://www.orologirepliche.it

 


HírekSzemélyesÍrások, interjúkOrszággyűlésVálasztókerületKéptárÉrdekességElérhetőség
© Lezsák Sándor - Webmester - Régi honlap - Oldaltérkép