Hírek
Személyes
Írások, interjúk
Országgyűlés
Választókerület
Képtár
Érdekesség
Elérhetőség
Hírek, aktualitások
Másfél milliárdos fejlesztés a Lakiteleki Népfőiskolán
2013. augusztus 30.

Másfél milliárd forint összegű, kiemelt kormányzati beruházás indult a Lakiteleki Népfőiskolán – jelentett be Lezsák Sándor, az Országgyűlés alelnöke pénteken (augusztus 30-án) a helyszínen tartott sajtótájékoztatón.

Másfél milliárdos fejlesztés a Lakiteleki Népfőiskolán

Másfél milliárdot szavazott meg az Országgyűlés annak érdekében, hogy a Lakiteleki Népfőiskola a Kárpát-medencei népfőiskolai hálózat központjaként megújuljon - mondta Lezsák Sándor. Hozzátette: a felújítás és a fejlesztés a Szeged-Csanádi Püspökség tulajdonában lévő Lakiteleki Népfőiskola huszonöt hektáros területén több ütemben valósul meg.

Lezsák Sándor beszámolt arról, hogy beruházás egy 1200-1300 méter mély termálkút fúrásával kezdődött, a kútból nyert meleg vízzel kiváltják a népfőiskola gázfűtését. Ez évente 30 millió forintnál is nagyobb megtakarítást jelent. A meleg vizet a szomszédos területen megvásárolt, 6 ezer négyzetméter alapterületű üvegházakban tervezett növénytermesztéshez is felhasználják. A népfőiskola önellátó lesz, de a terményekből jut majd Lakiteleknek és a Szentkirályi Általános Iskolának is - fűzte hozzá.

A beruházás után több mint 50-nel nő a népfőiskolán dolgozók száma.

Lezsák Sándor elmondta: a beruházás keretében valamennyi épület megújul, termálkutat fúrnak, rendbe hozzák az üvegházakat, egy fogadó építésével a szállodai férőhelyeket bővítik, valamint a melegvíz fürdőmedencét is fog táplálni.

Az a bizalom, amely az első pillanattól érzékelhető volt a katolikus egyház és a többi történelmi egyház részéről, megmarad, és a népfőiskola továbbra is a Kárpát-medencei nemzeti felemelkedés, a magyarok érdekében tevékenykedik - hangsúlyozta a népfőiskola alapítója.

Kerényi János kormánymegbízott, a Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal vezetője, akit a kormány a kiemelt beruházás koordinációjára kijelölt, kiemelte: a beruházás révén a Kárpát-medence közepén találkozóhely alakul ki. Emlékeztetett arra, hogy az elmúlt 13 évben a megyében nem volt olyan beruházás, amely teljesen hazai forrásból valósult volna meg. Hangsúlyozta: minden meg fognak tenni, hogy a kiemelt kormányzati beruházás megvalósulását ne akadályozza a bürokrácia.

Kiss-Rigó László, a Szeged-Csanádi Egyházmegye püspöke kiemelte: a terület tulajdonosaként örömmel segítik a beruházást.

(Forrás: MTI/Kecskeméti Hírhatár)


Képtár


Kásler Miklós miniszter előadása, valamint Megyer Márta és Kis-Tóth Ferenc kiállításának megnyitója
2019. június 14.
További képekTovábbi képek

Eseménynaptár
Áttekintő táblázatÁttekintő táblázat

Kereső
OK

Meghívók
Kölcsey Kör: Új arcok, régi harcok II.
Budapest, Polgárok Háza
2019. április 10. 18:00
XIX. Lakiteleki Filmszemle
A nevezési lapok és a filmek beküldési határideje: 2019. október 4.
Mindszenty szoboravatás és szentelő, valamint Mindszenty Emlékérem átadó

Petőfiszállás-Pálosszentkút kegytemploma 
2019. március 23. 10:30

További meghívókTovábbi meghívók

Lakitelek


TovábbTovább

Linkek

Linkek

Nemzeti Fórum

Lakiteleki Népfőiskola

MindszentyLogo.jpg

Linkek

Linkek

Fidesz - Magyar Polgári Szövetség

Kereszténydemokrata Néppárt

Fidelitas

 

 


HírekSzemélyesÍrások, interjúkOrszággyűlésVálasztókerületKéptárÉrdekességElérhetőség
© Lezsák Sándor - Webmester - Régi honlap - Oldaltérkép