Hírek
Személyes
Írások, interjúk
Országgyűlés
Választókerület
Képtár
Érdekesség
Elérhetőség
Hírek, aktualitások
Megalakult a Fidesz és a KDNP frakciója
2010. május 5.

Lázár Jánost választották meg a Fidesz, Harrach Pétert pedig a KDNP parlamenti képviselőcsoportja vezetőjének a frakciók szerdai alakuló ülésükön, az Országházban. Lezsák Sándort frakcióvezető-helyettessé választották.

A Fidesz és a KDNP új parlamenti képviselői együttes, zárt ülésen választották meg a tisztségviselőket.

Szijjártó Péter leendő miniszterelnöki szóvivő a Parlament Vadász-termében tartott tájékoztatón bejelentette: a Fidesz képviselőcsoportja a frakcióvezetővel és az új frakcióigazgatóval, Balla Györggyel együtt 24 tagú frakcióvezetést választott. A helyettesek: Balog Zoltán, Balsai István, Bánki Erik, Cser-Palkovics András, Ékes József, Farkas Flórián, Font Sándor, Jakab István, Kósa Lajos, Kövér László, Lezsák Sándor, Mátrai Márta, Mikola István, Navracsics Tibor, Pelczné Gáll Ildikó, Pokorni Zoltán, Rogán Antal, Szijjártó Péter, Tarlós István, Turi-Kovács Béla, Varga József és Varga Mihály.

A bejelentések után Lázár János azt mondta: a frakcióvezetői poszttal nem díjat, hanem munkát és feladatot kapott egy lejárt szavatosságú politikai stílus és rendszer megújítására.

Hangsúlyozta: aki a demokráciát a kétharmadtól félti, az a szabad választásokat vonja kétségbe, az emberektől félti a demokráciát.

 

2010-05-05_1.jpg


Mint fogalmazott, a Fidesz nem leváltotta a demokráciát a kétharmados győzelmével, hanem belakta azokat a demokratikus kereteket, amelyeket 1989-ben és 1990-ben az akkori rendszerváltó atyák kialakítottak.

Szavai szerint a magyar emberek döntésükkel olyan erőt adtak a Fidesz-KDNP számára, amellyel élni, nem pedig visszaélni fognak. Ez az erő a Fidesz frakciója számára két dolgot fog jelenteni: bátor cselekvést az ország megváltoztatására és méltányosságot mindenkivel szemben - tette hozzá.

A nemzeti tehetetlenség helyett a nemzeti együttműködés időszaka következik, amelyben mindenkivel együtt fognak működni a választók akaratát tiszteletben tartva - mondta, hangsúlyozva azonban: senkinek nem engedik meg, hogy megváltoztassa a parlamenti erőviszonyokat, hogy paktumok szülessenek, és azt sem, hogy az alkotmányos kereteket és a demokráciát feszegesse valaki. Egyetlen szélsőségnek sem fogunk engedni az erős felhatalmazásunk birtokában - szögezte le.

"Nem leszünk mulyák a munka során (...), és nem leszünk dölyfösek akkor, amikor a bizalmat próbáljuk majd meghálálni" - mondta Lázár János.

A keresztény-szociális gondolatot kívánja képviselni a Kereszténydemokrata Néppárt az új parlamentben és a kormányban - közölte Harrach Péter, a KDNP szerdán megválasztott frakcióvezetője a parlamenti sajtótájékoztatón.

A KDNP-s politikus kiemelte: a KDNP szövetségben működik a Fidesszel, hiszen közös a feladat és a felelősség. Ugyanakkor sajátos elemeket is hoz ebbe az együttműködésbe, a frakciószövetségbe.

Harrach Péter ezek közül kiemelte a keresztény-szociális gondolat képviseletét. Egy történelmi párt frakciójáról van szó, amely történelmi párt a magyar parlamenti pártok közül a legrégebbi - mutatott rá.

Mint mondta: az egészséges társadalom felépítéséért kívánnak dolgozni. Kifejtette: számos kezdeményezésük volt, ami ezt szolgálta, ezek közül megemlítette a családi adózásról, a családok csődvédelméről, és a nyugdíjrendszerről szóló indítványokat.

Harrach Péter azt mondta, hogy ezeket továbbra is képviselik.

Hozzátette: az a szándékuk, hogy a nagy társadalmi felhatalmazás birtokában nem csak frakció- és pártszövetségen belül valósítják meg az együttműködést, hanem a parlament frakciói között is erre törekednek majd.

A határozott és a felhatalmazásból következő egyértelmű cselekvés jegyében szeretnénk a ciklust végigszolgálni - zárta gondolatait Harrach Péter.

 


fidesz.hu


Képtár


Szent II. János Pál pápa vérereklyéjének megáldása Izsákon
2018. október 14.
További képekTovábbi képek

Eseménynaptár
Áttekintő táblázatÁttekintő táblázat

Kereső
OK

Meghívók
Keleti Nyelveket Ismertető tanfolyamok
Kezdő szinten: azeri, belarusz, grúz, kazah és haladó szinten: belarusz nyelvből.
Jelentkezési határidő: 2018. október 22.
Felhívás: Grillázs készítő verseny

Lakitelek Népfőiskola
Jelentkezési határidő:
2018. október 19.

Puszták Aranya c. kiállítás megnyitója
Kápolnásnyék
2018. október 13. 11.00
További meghívókTovábbi meghívók

Lakitelek


TovábbTovább

Linkek

Magyar Országgyűlés

Nemzeti Fórum

Lakiteleki Népfőiskola

MindszentyLogo.jpg

Linkek

kis-kunsag.jpg

Fidesz - Magyar Polgári Szövetség

Kereszténydemokrata Néppárt

Kisgazda Polgári Szövetség

Fidelitas

Lungo Drom

MAGOSZ

http://www.orologirepliche.it

 


HírekSzemélyesÍrások, interjúkOrszággyűlésVálasztókerületKéptárÉrdekességElérhetőség
© Lezsák Sándor - Webmester - Régi honlap - Oldaltérkép