Hírek
Személyes
Írások, interjúk
Országgyűlés
Választókerület
Képtár
Érdekesség
Elérhetőség
Hírek, aktualitások
Megalkuvás nélkül
2010. január 11.

A Keresztény Élet Szerkesztősége, a Lakiteleki Népfőiskola Alapítvány és a Mindszenty Társaság Megalkuvás nélkül, Romzsa Tódor élete és kora címmel csapatversenyt hirdet a Kárpát-medencében, középiskolás korú (14-19 éves) fiatalok részére.

A háromfős csapatok a vetélkedő feladatait 2010 februárjában és márciusában kéthetente olvashatják a Keresztény Élet c. hetilap hasábjain. Az egyes fordulók megoldásának postára adási határideje a megjelenés dátumát követő 9. nap.


A három írásbeli forduló alapján a legjobb eredményt elérő 25 csapatot hívjuk meg a 2010. április 15-én, csütörtök délután megrendezésre kerülő középdöntőre, a Lakiteleki Népfőiskolára. Ekkor dől el, melyik az a tizenkét csapat, melynek tagjai részesei lehetnek a másnapi döntőnek.


A vetélkedő védnökei: Dr. Bábel Balázs kalocsa-kecskeméti érsek, Czoborczy Bence, a Keresztény Élet főszerkesztője, Lezsák Sándor, az országgyűlés alelnöke, P. Szőke János szalézi atya, Romzsa Tódor boldoggá avatásának posztulátora, Puskás László protopresbiter, munkácsi görög katolikus egyházmegye.


Az írásbeli feladatok megoldása során születő legjobb dolgozatokat a Keresztény Élet megjelenteti, s értük a szerzőknek honoráriumot fizet. A verseny döntőjébe jutó fiatalok értékes könyvjutalmat kapnak. Az első öt helyezett csapat kísérőjével együtt meghívást kap a 2010. július 5-8. közötti Romzsa Tódor zarándokútra (Lakitelek-Nagybocskó-Huszt-Alsóbisztra-Verecke-Ungvár-Munkács-Lakitelek).


Jelentkezni az első forduló megoldásának beküldésével lehet. Szeretettel várjuk az egyházi és világi iskolák, egyházközségek, hittancsoportok, baráti társaságok csapatait!


Egy-egy intézményből, közösségből tetszőleges számú csapat indulhat a versenyen. A katolikus iskolák diákjai számára - kérésre - a Szerkesztőség tiszteletpéldányként megküldi a rejtvény fordulóit tartalmazó lapszámokat.


További felvilágosítás kérhető Olajos István iskolaigazgatótól a 0676-449-077-es, vagy a 00 36/70-931-7808-as telefonszámon.Lezsák Sándor
az Országgyűlés alelnöke

a Mindszenty Társaság elnöke

 


Lakitelek, 2010. január 8.

 


Képtár


Nemzeti Fórum Országos Gyűlése
2019. március 2.
További képekTovábbi képek

Eseménynaptár
18:00 Kölcsey Kör: A kultúra diktatúrája
Áttekintő táblázatÁttekintő táblázat

Kereső
OK

Meghívók
Kölcsey Kör: Új arcok, régi harcok
Budapest, Polgárok Háza 
2019. február 20. 18:00
Magyar szemmel - pályázati felhívás a rendszerváltás emlékezetére
Beküldési határidő: 2019. január 20.
Jótékonysági est a kárpátaljai Salánk ifjúsági házáért
Budapest, Duna Palota
2018. december 6. 18.00
További meghívókTovábbi meghívók

Lakitelek


TovábbTovább

Linkek

Linkek

Nemzeti Fórum

Lakiteleki Népfőiskola

MindszentyLogo.jpg

Linkek

Linkek

Fidesz - Magyar Polgári Szövetség

Kereszténydemokrata Néppárt

Fidelitas

 

 


HírekSzemélyesÍrások, interjúkOrszággyűlésVálasztókerületKéptárÉrdekességElérhetőség
© Lezsák Sándor - Webmester - Régi honlap - Oldaltérkép