Hírek
Személyes
Írások, interjúk
Országgyűlés
Választókerület
Képtár
Érdekesség
Elérhetőség
Hírek, aktualitások
Megalkuvás nélkül
2010. január 11.

A Keresztény Élet Szerkesztősége, a Lakiteleki Népfőiskola Alapítvány és a Mindszenty Társaság Megalkuvás nélkül, Romzsa Tódor élete és kora címmel csapatversenyt hirdet a Kárpát-medencében, középiskolás korú (14-19 éves) fiatalok részére.

A háromfős csapatok a vetélkedő feladatait 2010 februárjában és márciusában kéthetente olvashatják a Keresztény Élet c. hetilap hasábjain. Az egyes fordulók megoldásának postára adási határideje a megjelenés dátumát követő 9. nap.


A három írásbeli forduló alapján a legjobb eredményt elérő 25 csapatot hívjuk meg a 2010. április 15-én, csütörtök délután megrendezésre kerülő középdöntőre, a Lakiteleki Népfőiskolára. Ekkor dől el, melyik az a tizenkét csapat, melynek tagjai részesei lehetnek a másnapi döntőnek.


A vetélkedő védnökei: Dr. Bábel Balázs kalocsa-kecskeméti érsek, Czoborczy Bence, a Keresztény Élet főszerkesztője, Lezsák Sándor, az országgyűlés alelnöke, P. Szőke János szalézi atya, Romzsa Tódor boldoggá avatásának posztulátora, Puskás László protopresbiter, munkácsi görög katolikus egyházmegye.


Az írásbeli feladatok megoldása során születő legjobb dolgozatokat a Keresztény Élet megjelenteti, s értük a szerzőknek honoráriumot fizet. A verseny döntőjébe jutó fiatalok értékes könyvjutalmat kapnak. Az első öt helyezett csapat kísérőjével együtt meghívást kap a 2010. július 5-8. közötti Romzsa Tódor zarándokútra (Lakitelek-Nagybocskó-Huszt-Alsóbisztra-Verecke-Ungvár-Munkács-Lakitelek).


Jelentkezni az első forduló megoldásának beküldésével lehet. Szeretettel várjuk az egyházi és világi iskolák, egyházközségek, hittancsoportok, baráti társaságok csapatait!


Egy-egy intézményből, közösségből tetszőleges számú csapat indulhat a versenyen. A katolikus iskolák diákjai számára - kérésre - a Szerkesztőség tiszteletpéldányként megküldi a rejtvény fordulóit tartalmazó lapszámokat.


További felvilágosítás kérhető Olajos István iskolaigazgatótól a 0676-449-077-es, vagy a 00 36/70-931-7808-as telefonszámon.Lezsák Sándor
az Országgyűlés alelnöke

a Mindszenty Társaság elnöke

 


Lakitelek, 2010. január 8.

 


Képtár


Kurultaj szervezőinek díszvacsorája Bugacon
2018. október 12.
További képekTovábbi képek

Eseménynaptár
Áttekintő táblázatÁttekintő táblázat

Kereső
OK

Meghívók
Keleti Nyelveket Ismertető tanfolyamok
Kezdő szinten: azeri, belarusz, grúz, kazah és haladó szinten: belarusz nyelvből.
Jelentkezési határidő: 2018. október 22.
Felhívás: Grillázs készítő verseny

Lakitelek Népfőiskola
Jelentkezési határidő:
2018. október 19.

Puszták Aranya c. kiállítás megnyitója
Kápolnásnyék
2018. október 13. 11.00
További meghívókTovábbi meghívók

Lakitelek


TovábbTovább

Linkek

Magyar Országgyűlés

Nemzeti Fórum

Lakiteleki Népfőiskola

MindszentyLogo.jpg

Linkek

kis-kunsag.jpg

Fidesz - Magyar Polgári Szövetség

Kereszténydemokrata Néppárt

Kisgazda Polgári Szövetség

Fidelitas

Lungo Drom

MAGOSZ

http://www.orologirepliche.it

 


HírekSzemélyesÍrások, interjúkOrszággyűlésVálasztókerületKéptárÉrdekességElérhetőség
© Lezsák Sándor - Webmester - Régi honlap - Oldaltérkép