Hírek
Személyes
Írások, interjúk
Országgyűlés
Választókerület
Képtár
Érdekesség
Elérhetőség
Hírek, aktualitások
Megnyílt a Kecskeméti Animációs Filmfesztivál
2011. június 15.

Megkezdődött szerdán a 10. Kecskeméti Animációs Filmfesztivál (KAFF); a helyi Kulturális és Konferencia Központban Lezsák Sándor, az Országgyűlés alelnöke nyitotta meg a vasárnapig tartó rendezvényt, amelynek európai és magyar versenyprogramjába mintegy 250 animációs produkciót neveztek az alkotók.

A legfrissebb magyar és európai animációs filmeket bemutató fesztiválon, amely június 19-ig tart, a zene és animáció kapcsolatát állították a programsorozat középpontjába a szervezők.

Megnyílt a Kecskeméti Animációs Filmfesztivál

Lezsák Sándor

A KAFF-on zajló 7. Európai Animációs Játékfilm Fesztiválon a nemzetközi zsűri döntése alapján versenybe került többek között a részben Kecskeméten készült spanyol Chio and Rita, két francia animáció, a Sztorizó Show és az Eleonóra titka, valamint A padláson című cseh bábfilm. A TV-special kategóriában egy spanyol és két lengyel produkciót vetítetnek, utóbbiak egyike Stephen és Timothy Quay Maszk című legfrissebb animációja.

Megnyitóbeszédében az Országgyűlés alelnöke igazi hungarikumnak nevezte a KAFF-ot, amelyet a 40. születésnapját ünneplő Kecskemétfilm Stúdió szervezett. Lezsák Sándor kitért az elmúlt négy évtizedre, amikor "művek és életművek születtek a filmstúdióban". Fontosnak nevezte, hogy a fesztivál minden korosztálynak lehetőséget teremt a bemutatkozásra. "Az elmúlt évtizedekben nehéz helyzetbe került a magyar animációs filmművészet, mert a kultúra értékeit kihajították a piacra, összetévesztették az értéket a mértékkel. Mi olyan Magyarországot akarunk, ahol helye van az értékeknek" - hangsúlyozta Lezsák Sándor, aki köszöntötte a 80 éves Nicole Salomont, az Annecy Fesztivál egyik alapítóját, aki a fesztivál díszvendége.

Megnyílt a Kecskeméti Animációs Filmfesztivál

Mikulás Ferenc

Mikulás Ferenc fesztiváligazgató életműdíjat adott át Dizseri Eszternek, akit a magyar animáció krónikásának nevezett, a megnyitóünnepség végén pedig a 70 éves Jankovics Marcellt köszöntötték, akinek szerteágazó életművét a kulturális központban rendezett jubileumi kiállítás mutatja be.

A vetítések mellett hagyományosan számos egyéb rendezvény, zenei és színházi előadás, kiállítás és szakmai kerekasztal zajlik majd Kecskeméten a következő napokban. Ismét megtartják a Szabad Animációs Filmkészítők Találkozóját (SZAFT), amelyre a nem szakmabeli animációs filmkészítők jelentkezhettek megkötés nélkül, bármely animációs technikával készült alkotással. A KAFF keretében ünneplik a hazai animációs filmgyártás egyik fellegvárának számító Kecskemétfilm Stúdió negyvenedik születésnapját is.

(Szöveg és kép: MTI)

Képtár


Kósa Lajos lakossági fóruma Kiskunfélegyházán
2019. május 3.
További képekTovábbi képek

Eseménynaptár
Áttekintő táblázatÁttekintő táblázat

Kereső
OK

Meghívók
Kölcsey Kör: Új arcok, régi harcok II.
Budapest, Polgárok Háza
2019. április 10. 18:00
XIX. Lakiteleki Filmszemle
A nevezési lapok és a filmek beküldési határideje: 2019. október 4.
Mindszenty szoboravatás és szentelő, valamint Mindszenty Emlékérem átadó

Petőfiszállás-Pálosszentkút kegytemploma 
2019. március 23. 10:30

További meghívókTovábbi meghívók

Lakitelek


TovábbTovább

Linkek

Linkek

Nemzeti Fórum

Lakiteleki Népfőiskola

MindszentyLogo.jpg

Linkek

Linkek

Fidesz - Magyar Polgári Szövetség

Kereszténydemokrata Néppárt

Fidelitas

 

 


HírekSzemélyesÍrások, interjúkOrszággyűlésVálasztókerületKéptárÉrdekességElérhetőség
© Lezsák Sándor - Webmester - Régi honlap - Oldaltérkép