Hírek
Személyes
Írások, interjúk
Országgyűlés
Választókerület
Képtár
Érdekesség
Elérhetőség
Hírek, aktualitások
Megnyílt a Kecskeméti Animációs Filmfesztivál
2011. június 15.

Megkezdődött szerdán a 10. Kecskeméti Animációs Filmfesztivál (KAFF); a helyi Kulturális és Konferencia Központban Lezsák Sándor, az Országgyűlés alelnöke nyitotta meg a vasárnapig tartó rendezvényt, amelynek európai és magyar versenyprogramjába mintegy 250 animációs produkciót neveztek az alkotók.

A legfrissebb magyar és európai animációs filmeket bemutató fesztiválon, amely június 19-ig tart, a zene és animáció kapcsolatát állították a programsorozat középpontjába a szervezők.

Megnyílt a Kecskeméti Animációs Filmfesztivál

Lezsák Sándor

A KAFF-on zajló 7. Európai Animációs Játékfilm Fesztiválon a nemzetközi zsűri döntése alapján versenybe került többek között a részben Kecskeméten készült spanyol Chio and Rita, két francia animáció, a Sztorizó Show és az Eleonóra titka, valamint A padláson című cseh bábfilm. A TV-special kategóriában egy spanyol és két lengyel produkciót vetítetnek, utóbbiak egyike Stephen és Timothy Quay Maszk című legfrissebb animációja.

Megnyitóbeszédében az Országgyűlés alelnöke igazi hungarikumnak nevezte a KAFF-ot, amelyet a 40. születésnapját ünneplő Kecskemétfilm Stúdió szervezett. Lezsák Sándor kitért az elmúlt négy évtizedre, amikor "művek és életművek születtek a filmstúdióban". Fontosnak nevezte, hogy a fesztivál minden korosztálynak lehetőséget teremt a bemutatkozásra. "Az elmúlt évtizedekben nehéz helyzetbe került a magyar animációs filmművészet, mert a kultúra értékeit kihajították a piacra, összetévesztették az értéket a mértékkel. Mi olyan Magyarországot akarunk, ahol helye van az értékeknek" - hangsúlyozta Lezsák Sándor, aki köszöntötte a 80 éves Nicole Salomont, az Annecy Fesztivál egyik alapítóját, aki a fesztivál díszvendége.

Megnyílt a Kecskeméti Animációs Filmfesztivál

Mikulás Ferenc

Mikulás Ferenc fesztiváligazgató életműdíjat adott át Dizseri Eszternek, akit a magyar animáció krónikásának nevezett, a megnyitóünnepség végén pedig a 70 éves Jankovics Marcellt köszöntötték, akinek szerteágazó életművét a kulturális központban rendezett jubileumi kiállítás mutatja be.

A vetítések mellett hagyományosan számos egyéb rendezvény, zenei és színházi előadás, kiállítás és szakmai kerekasztal zajlik majd Kecskeméten a következő napokban. Ismét megtartják a Szabad Animációs Filmkészítők Találkozóját (SZAFT), amelyre a nem szakmabeli animációs filmkészítők jelentkezhettek megkötés nélkül, bármely animációs technikával készült alkotással. A KAFF keretében ünneplik a hazai animációs filmgyártás egyik fellegvárának számító Kecskemétfilm Stúdió negyvenedik születésnapját is.

(Szöveg és kép: MTI)

Képtár


Márton-napi libavacsora a Népfőiskolán
2018. november 10.
További képekTovábbi képek

Eseménynaptár
Áttekintő táblázatÁttekintő táblázat

Kereső
OK

Meghívók
Kölcsey Kör: Népfőiskola, 2019
Budapest, Polgárok Háza
2018. november 21. 18.00
Művészet és társadalom - Klebelsberg Hét
Budapest
2018. november 17-18.
Mindszenty Emlékérem átadása
Budapest, Országház
2018. november 6. 11.00
További meghívókTovábbi meghívók

Lakitelek


TovábbTovább

Linkek

Magyar Országgyűlés

Nemzeti Fórum

Lakiteleki Népfőiskola

MindszentyLogo.jpg

Linkek

kis-kunsag.jpg

Fidesz - Magyar Polgári Szövetség

Kereszténydemokrata Néppárt

Kisgazda Polgári Szövetség

Fidelitas

Lungo Drom

MAGOSZ

http://www.orologirepliche.it

 


HírekSzemélyesÍrások, interjúkOrszággyűlésVálasztókerületKéptárÉrdekességElérhetőség
© Lezsák Sándor - Webmester - Régi honlap - Oldaltérkép