Hírek
Személyes
Írások, interjúk
Országgyűlés
Választókerület
Képtár
Érdekesség
Elérhetőség
Hírek, aktualitások
Megnyílt a Zenta Kollégium
2015. november 21.

Ünnepélyes keretek között nyílt meg szombaton délelőtt a zentai Royal Szállóban a Zenta Kollégium. Az intézmény a Lakiteleki Népfőiskola szervezésében, a Miniszterelnökség, az Emberi Erőforrások Minisztériuma és a Hungarikum Bizottság támogatásával kezdte meg munkáját.

Zenta Kollégium a térség magyarsága értékeinek, kulturális és szellemi állapotának felmérését tűzte ki céljául. A zentai a Lakiteleki Népfőiskola tizedik ilyen kollégiuma a Kárpát-medencében. Lezsák Sándor, alapító, Lakiteleki Népfőiskola, a magyar Országgyűlés alelnöke: „Ezek a kollégiumok értéket lajstromoznak, házról házra járnak, magyar családokhoz mennek, és a Hungarikum Törvény alapján gyűjtjük össze, vesszük lajstromba azt a tudást, azt a teljesítményt, amely jellemző egy-egy területre és az ott élőkre.”

Megnyílt a Zenta Kollégium

A Lakiteleki Népfőiskola által szervezett kezdeményezés keretében több régióban már korábban megkezdték az értékek feltárását. Az eddigi tapasztalatok igen pozitívak. Hágen Ádám, technikai szervező, Zenta Kollégium: „Az eddigi tapasztalatok azt mutatják, hogy az emberek várnak minket, megnyílnak, nagyon fontos, hogy magyarországi diákok is részt vesznek a kutatásban, sokszor az a tapasztalat, hogy nekik könnyebben megnyílnak, mind a helyieknek.”

A munka során a kérdőíves lekérdezés és a mélyinterjú módszerével történik az adatgyűjtés. Fodor István, vezető, Zenta Kollégium: „Harmincegy fiatal van benne, végzős egyetemisták, doktoranduszok, tehát szakemberek, a néprajz, szociológia, szociográfia értő emberei, akiknek egy részét meghívásos alapon, a kemény magot, a másik részét pedig pályázati úton, tehát közhírré tétetett, és aki jelentkezett, azok közül került ki a másik része.”

Az illetékesek tervei szerint a több fázisban elvégzendő munka eredményei a következő év második felében összegző kiadvány formájában is napvilágot láthatnak majd.

(Forrás: PannonRTV.com)


Képtár


Kurultaj szervezőinek díszvacsorája Bugacon
2018. október 12.
További képekTovábbi képek

Eseménynaptár
Áttekintő táblázatÁttekintő táblázat

Kereső
OK

Meghívók
Keleti Nyelveket Ismertető tanfolyamok
Kezdő szinten: azeri, belarusz, grúz, kazah és haladó szinten: belarusz nyelvből.
Jelentkezési határidő: 2018. október 22.
Felhívás: Grillázs készítő verseny

Lakitelek Népfőiskola
Jelentkezési határidő:
2018. október 19.

Puszták Aranya c. kiállítás megnyitója
Kápolnásnyék
2018. október 13. 11.00
További meghívókTovábbi meghívók

Lakitelek


TovábbTovább

Linkek

Magyar Országgyűlés

Nemzeti Fórum

Lakiteleki Népfőiskola

MindszentyLogo.jpg

Linkek

kis-kunsag.jpg

Fidesz - Magyar Polgári Szövetség

Kereszténydemokrata Néppárt

Kisgazda Polgári Szövetség

Fidelitas

Lungo Drom

MAGOSZ

http://www.orologirepliche.it

 


HírekSzemélyesÍrások, interjúkOrszággyűlésVálasztókerületKéptárÉrdekességElérhetőség
© Lezsák Sándor - Webmester - Régi honlap - Oldaltérkép