Hírek
Személyes
Írások, interjúk
Országgyűlés
Választókerület
Képtár
Érdekesség
Elérhetőség
Hírek, aktualitások
Megújul a közkonyha és a régi óvoda épülete Fülöpszálláson
2018. augusztus 1.

Közel két és fél millió forintot költött a Herpai Vilmos Általános Iskola, a református templom és a helyi konyha szomszédságában levő Mesevár Óvoda jelenlegi épületének részleges felújítására a fülöpszállási önkormányzat. A rendelkezésre álló keretből új nyílászárókat vásároltak, melyek beépítésével a napokban végeztek a szakemberek.

– Önkormányzatunk mindig is nagy gondot fordított a tulajdonát képező épületek karbantartására, felújítására. Az idei esztendőben két épület részleges rekonstrukciójára jutott pénz költségvetésünkből. Több mint kétmillió forintot költöttünk a régi óvoda épületére, ami még a jövő év közepéig, az új létesítmény felépítéséig látja el feladatát.

A három csoportszobás óvoda átadását követően az épület más funkciót kap. Az előzetes elképzelések szerint szabadidős és sportcentrummá alakul az épületegyüttes – mondta el lapunk érdeklődésére Gubacsi Gyula polgármester.

A másik önerős beruházás a közkonyha felújítása volt. A létesítményt idén nyárig egy vállalkozó üzemeltette. A szolgáltatás színvonala azonban hagyott maga után kivetnivalót. A problémák valós tartalmáról a község vezetése is meggyőződött, az általuk kibocsátott kérdőívek összegzése után. A képviselő-testület úgy határozott, hogy a község maga fogja üzemeltetni a jövőben a közkonyhát. A létesítmény június közepén került vissza az önkormányzathoz, és megkezdődött az épület felújítása. Befejeződött a helyiségek padlójának burkolása, rendbe tették az étkezőt, megújul az elektromos hálózat, valamint új vizesblokkot alakítanak ki a nyár végéig. A munkálatok ötmillió forintba kerülnek.

– Szándékaink szerint a közkonyha felújítása, a szükséges engedélyek beszerzése szeptember 3-ig megtörténik, és biztosítva lesz a település óvodásai, iskolásai, a szociális étkezők ellátása, illetve a lakosok igényeinek kiszolgálása is. Az új konyhában a tervek szerint háromszáz főre tudnak majd főzni – tette hozzá Gubacsi Gyula.

baon.hu


Képtár


35 éves a kiskunmajsai Jonathermál
2019. augusztus 19.
További képekTovábbi képek

Eseménynaptár
Áttekintő táblázatÁttekintő táblázat

Kereső
OK

Meghívók
Kölcsey Kör: Új arcok, régi harcok II.
Budapest, Polgárok Háza
2019. április 10. 18:00
XIX. Lakiteleki Filmszemle
A nevezési lapok és a filmek beküldési határideje: 2019. október 4.
Mindszenty szoboravatás és szentelő, valamint Mindszenty Emlékérem átadó

Petőfiszállás-Pálosszentkút kegytemploma 
2019. március 23. 10:30

További meghívókTovábbi meghívók

Lakitelek


TovábbTovább

Linkek

Linkek

Nemzeti Fórum

Lakiteleki Népfőiskola

MindszentyLogo.jpg

Linkek

Linkek

Fidesz - Magyar Polgári Szövetség

Kereszténydemokrata Néppárt

Fidelitas

 

 


HírekSzemélyesÍrások, interjúkOrszággyűlésVálasztókerületKéptárÉrdekességElérhetőség
© Lezsák Sándor - Webmester - Régi honlap - Oldaltérkép