Hírek
Személyes
Írások, interjúk
Országgyűlés
Választókerület
Képtár
Érdekesség
Elérhetőség
Hírek, aktualitások
Mennybemeneteled ünnepére… - levél Mészáros Csabának
2013. március 31.

Kedves Csaba!
Drága Barátunk!

Krisztus feltámadt! Alleluja!

„Jézus Krisztus, az Isten fia feltámadt a halálból, s ezzel minden egyes embert megajándékozott az örök élet reményével.” Csaba, tudom ez a húsvéti örömhír Neked már nem csak egy üzenet, hanem maga a valóság.

Az Isten színelátását és a teljességet kaptad ajándékul húsvét szombatján, hazaköltözésed napján. Magához szólított az Úr, hogy Vele ünnepeld feltámadását, s az örök élet fényében, angyalaival és szentjeivel végtelen szeretetében élhess tovább.

Nagy lehetett az öröm mikor megérkeztél. Mennyei Atyánk ölelő karja, Krisztus világossága, a Szentlélek tüze és a Szűzanya, égi édesanyánk csókja fogadhatott a mennyország kapuján való belépésedkor. Hazaértél.

Nekünk még nehéz a szívünk. Nagyon hiányzol! De enyhíti fájdalmunkat a tudat, Te már a végtelen boldogságból tekintesz le reánk.

Gondolom most örömteli, nagy, régi-új találkozások részese vagy. Pongrátz Ödön bácsi most biztos azt kérdezi: Hát Te? Mit keresel itt? Nem jöttél egy kicsit túl korán? Majd megkérdezi: Hogy van a család? Hogy vannak a Lezsák lányok (mindig így hívott minket), és, hogy elnök úr jól van-e. Majd felidézitek a jó kis ping-pong partikat, a kiskunmajsai ’56-os vetélkedőket, táborokat. Mindszenty József bíboros úr külön köszönthetett: Jó napot Csaba! Örülök, hogy személyesen is megismerhetem. Úgy tudom, a lakiteleki Mindszenty József Politikai Kollégium tagja volt. Figyelemmel kísértem helytállását. Szívemnek kedves volt látni, hogy közéleti tevékenységében is mindig hiteles ember volt, hogy közösségteremtő munkájával összehozta az embereket és a kultúra közvetítésével építette a magyar nemzet jövendőjét.

S gondolom, biztos, ami biztos, egyből jelentkeztél a mennyei focicsapatnál, hogy szóljanak, ha meccs van, mert akkor jönnél Te is.

Én meg, próbálok elcsendesedni, s megnyugodni Isten akaratában. Még a könnyeimmel küzdök, hisz váratlanul jött mindez. Tudom, most azt mondod: Rita, mosolyogjál! Nem mentem el, csak hazaköltöztem. Lélekben mindig ott leszek veletek. De már innen intézem a dolgokat. Hidd el, jobban tudok így segíteni, közbenjárni értetek. S jó nekem itt lennem, Isten végtelen szeretetében.

S én mindezt jól tudom.

De azt még hadd mondjam el, hogy mennyire hálás vagyok az Istennek, hogy ismerhetlek. Nem tudlak eléggé megköszönni. A Mindszentys éveket, a barátságot, a közös munkát, a lakiteleki beszélgetéseket, sörözéseket, a tábortűznél hajnalig tartó énekléseket. Az életed, ahogy őszintén, tisztán, becsülettel élted.

A családod iránt tanúsított végtelen szeretetedet. Emlékszem Eszterrel végig mosolyogtátok az esküvőtök minden egyes percét – azóta se láttam ilyet senkinél – , s nekem ez úgy tetszett. Boldogok voltatok és örültetek egymásnak. Később is, mindig büszkén mesélted milyen nagyszerű a feleséged, a gyermekeidről mutattad a legfrissebb képeket s újságoltad a legújabb eseményeket, hogy Marci, Kristóf vagy Adél éppen mit alakított. Jó volt tapasztalni azt a sugárzó örömet, mely áradt belőled. A férjből, az édesapából.

Köszönöm a közéletben, politikában való hiteles életpéldádat is, mellyel előttünk jártál. A közösségteremtő odaadó munkád, töretlen lelkesedésed. A világ nagy dolgairól s a hétköznapok jelenlegi állásáról szóló nagy beszélgetéseket. S hogy mindig a nemzet felemelkedése érdekében tettél, dolgoztál. Ez sok erőt adott nekem is. Tudtam egy csapat vagyunk. Maradunk is! Ez a gondolat örömmel tölt el s talán már mosolygok is..

Sok emlék előkerült most a szívemben.. de ezt Te már nálam is jobban tudod. Hiszen, Te már teljes valóságában megéled a jelenLÉTet.

Csaba, nem búcsúzom…

…hiszem és tudom… Isten végtelen szeretetében még (személyesen is) találkozunk!

Bágya Rita

Budapest, 2013. március 31.

 

Mennybemeneteled ünnepére… - levél Mészáros Csabának

MÉSZÁROS CSABA (1979-2013)
a Nemzeti Fórum Egyesület tagja

Esztergomban, a Temesvári Pelbárt Ferences Gimnáziumban (FRANKA) érettségizett (1997).

Tanári és művelődésszervező diplomáját a szegedi tanárképző főiskolán szerezte.

Lakitelek Népfőiskolán a Mindszenty József Politikai Kollégium tagja (2003-2004).

A Szegedi Tudományegyetem Bölcsészettudományi Karán történelem szakos bölcsész és középiskolai tanárként diplomázott (2005).

Lezsák Sándor munkatársaként számos ’56-s vetélkedő és tábor szervezője.

Lakiteleken, a Népfőiskolán a Rendszerváltó Archívum vezetője (2007-2008).

A zsombói József Attila Közösségi Házat és Könyvtárat igazgatója (2008-2011).

Szegedi Tudományegyetemen óraadó: társadalomelméletet és művelődéstörténetet tanított.

2011-től a Klauzál Gábor Budafok-Tétényi Művelődési Központ igazgatója volt.

2013. március 30-án, megtért Teremtőjéhez.

 

Mészáros Csabát, a Nemzeti Fórum, Lezsák Sándor és munkatársai, a Lakitelek Népfőiskola saját halottjának tekinti. Gyászolja felesége: Eszter és gyermekeik: Márton, Kristóf és Adél.

 Mészáros Csabára a Klauzál Gábor Budafok-Tétényi Művelődési Központ igazgatójára, munkatársai és a kerület vezetői gyertyagyújtással emlékeztek.

(Videó forrása: Promontor TV)


Képtár


Fülöp Sándor kiállításának megnyitója Lakiteleken
2018. december 1.
További képekTovábbi képek

Eseménynaptár
Áttekintő táblázatÁttekintő táblázat

Kereső
OK

Meghívók
Jótékonysági est a kárpátaljai Salánk ifjúsági házáért
Budapest, Duna Palota
2018. december 6. 18.00
Kölcsey Kör: Népfőiskola, 2019
Budapest, Polgárok Háza
2018. november 21. 18.00
Művészet és társadalom - Klebelsberg Hét
Budapest
2018. november 17-18.
További meghívókTovábbi meghívók

Lakitelek


TovábbTovább

Linkek

Magyar Országgyűlés

Nemzeti Fórum

Lakiteleki Népfőiskola

MindszentyLogo.jpg

Linkek

kis-kunsag.jpg

Fidesz - Magyar Polgári Szövetség

Kereszténydemokrata Néppárt

Kisgazda Polgári Szövetség

Fidelitas

Lungo Drom

MAGOSZ

http://www.orologirepliche.it

 


HírekSzemélyesÍrások, interjúkOrszággyűlésVálasztókerületKéptárÉrdekességElérhetőség
© Lezsák Sándor - Webmester - Régi honlap - Oldaltérkép