Hírek
Személyes
Írások, interjúk
Országgyűlés
Választókerület
Képtár
Érdekesség
Elérhetőség
Hírek, aktualitások
Minden műfajban remekeltek
2009. november 15.

A Kárpát-medence tizennyolc kisiskolájának több mint száz diákja vett részt azon a Ki mit tud versenyen, amelyet a Lakitelek Népfőiskola Kölcsey Házában rendeztek a héten. A vetélkedőn, melyet a Bács-Kiskun Megyei Kisiskolák Közművelődési Egyesülete a Lakitelek Népfőiskolával közösen szervezett, a megyebeli kisiskolák mellett határon túli - vajdasági, partiumi és felvidéki - oktatási intézmények is képviseltették magukat.


A díjkiosztó ünnepségen Lezsákné Sütő Gabriella köszöntötte a résztvevő diákokat, felkészítő tanáraikat és a gyermekeiket elkísérő szülőket. A Népfőiskola igazgatója a vetélkedő színvonalára utalva, a 250 éve született Kazinczy Ferenc epigrammájának elhíresült gondolatát idézte: „Jót és jól, ebben áll a nagy titok." - Úgy gondolom, hogy akik ma diákként, felkészítő tanárként vagy szülőként ma itt vannak, ezt a titkot nagyon jól ismerik - tette hozzá.

A négy kategóriában meghirdetett vetélkedő produkcióit Lezsák Sándorné (elnök), Harmatos Áronné, nyugalmazott iskolaigazgató és Szikszai László, a Bács-Kiskun Megyei Kisiskolák Közművelődési Egyesületének alelnöke értékelte.

Az ének-zene kategória különdíját a bácskertesi (Vajdaság) Molnár Csillának ítélte oda zsűri. Az első helyet az ágasegyházi általános iskola nyolcfős népdalénekes csapata nyerte. Második helyen a bácskertesi Molnár Csilla és Dienes Blanka végzett. A harmadik helyen az aradi (Partium) Csiky Gergely Általános Iskola nyolc népdalénekese, és a szintén aradi iskola diákja, Csiszár Balázs könnyűzene-énekes osztozott.

Az alsó tagozatosok vers- és mesemondó kategóriájában a géderlaki Felnagy László és a szabadkai Kádár Dávid kapott különdíjat. Az első helyet Lakatos Tamás személyében szintén géderlaki kisdiák nyerte, megelőzve a második helyezett Homokmégy Rideg Annát és a harmadik helyen végző, ugyancsak géderlaki Kovács Kirát.

A felső tagozatos vers- és mesemondók különdíját a bácskertesi (Vajdaság) Molnár Márknak ítélte a zsűri. Ennek a kategóriának a szabadkai (Vajdaság) Baracskai Vidor lett a győztese, maga után utasítva a bácskertesi Buják Csillát, valamint a császártöltési Györgye Melisszát.

A tánc kategória különdíjának Tábori Renáta, az aradi Neumann Testvérek Iskola csapatának előtáncosa örülhetett. Az első helyen az ágasegyházi csapat végzett. A géderlaki Lakatos Gabriella második, míg a bácskertesi Sulc Dominika harmadik lett.

A győztesek az oklevél mellé értékes könyvjutalmat kaptak, melyet a megyei önkormányzat és a Lakitelek Népfőiskola közösen ajánlott fel - tudtuk meg Pálinkó Gyulánétól, a Bács-Kiskun Megyei Kisiskolák Közművelődési Egyesületének elnökétől.

S hogy senki ne menjen üres kézzel haza, a verseny valamennyi résztvevő diákját emléklappal és ajándékkönyvvel jutalmazták.

A vetélkedőt Feketéné Borbély Zsuzsanna, a Kiskunfélegyházi Összevont Általános Iskola gátéri tagintézményének igazgatója vezette.


Szász András

 


Képtár


Márton-napi libavacsora a Népfőiskolán
2018. november 10.
További képekTovábbi képek

Eseménynaptár
17.00-18.00 Képviselői fogadóóra Móricgáton
Áttekintő táblázatÁttekintő táblázat

Kereső
OK

Meghívók
Kölcsey Kör: Népfőiskola, 2019
Budapest, Polgárok Háza
2018. november 21. 18.00
Művészet és társadalom - Klebelsberg Hét
Budapest
2018. november 17-18.
XVIII. Lakiteleki Filmszemle
Lakitelek Népfőiskola
2018. november 14-16.
További meghívókTovábbi meghívók

Lakitelek


TovábbTovább

Linkek

Magyar Országgyűlés

Nemzeti Fórum

Lakiteleki Népfőiskola

MindszentyLogo.jpg

Linkek

kis-kunsag.jpg

Fidesz - Magyar Polgári Szövetség

Kereszténydemokrata Néppárt

Kisgazda Polgári Szövetség

Fidelitas

Lungo Drom

MAGOSZ

http://www.orologirepliche.it

 


HírekSzemélyesÍrások, interjúkOrszággyűlésVálasztókerületKéptárÉrdekességElérhetőség
© Lezsák Sándor - Webmester - Régi honlap - Oldaltérkép