Hírek
Személyes
Írások, interjúk
Országgyűlés
Választókerület
Képtár
Érdekesség
Elérhetőség
Hírek, aktualitások
Munkával kecsegtettek, de köddé vált a cég
2014. július 31.

Kömpöc határában, egy zöldmezős beruházásként induló vállalkozástól reméltek új munkalehetőséget a falubéliek. A beruházónak azonban nyoma veszett, csakúgy mint annak 600 millió forintnak, amit az üvegházakra nyertek hazai és uniós forrásokból.

Csak az álmok maradtak az üvegházban címmel jelent meg egy riport a kömpöci anomáliáról a Magyar Hírlapban. Az eset miatt Lezsák Sándor, a térség országgyűlési képviselője azonnali vizsgálatot kezdeményezett Lázár Jánosnál, a Miniszterelnökséget vezető miniszternél.

A Planet Garden nevű cég 2,2 millió euró támogatást kapott a beruházásra az Európai Mezőgazdasági  és Vidékfejlesztései Alaptól, pontosabban az EU-tól és a magyar kormánytól. Az építkezést egy évre tervezték és múlt év végéig már be kellett volna fejezni. A kertészet, amelynél egy termál kút fúrását is elkezdték, azonban még ma sem működik, s így nem teremtődött egyetlen munkahely sem.

„A történet jó hat-hét évvel ezelőtt kezdődött, (...) a kömpöci 039/9 és 039/8 helyrajzi számú 18-20 hektáros területen létesítendő telephely ügyében. Az akkori dokumentumok szerint műanyag-feldolgozót és termálvízzel fűtött kertészetet terveztek, pontosabban üvegházat, hűtőházat, gépházat, hulladékkezelő üzemet, termálvíztermelő és -visszasajtoló kutakat, szennyvíztisztítót és a hozzá tartozó műtárgyakat.” – olvasható többi között a riportban, amelyből az is kiderül, a támogatást elnyerő Planet Garden százegymillió forintos tartozása miatt idén június 24-re 254 millió forintos kikiáltási árral árverést hirdettek meg a kömpöci üvegházra és a berendezésre. A százmillió egy üvegházak és kertészeti berendezések forgalmazásával, működtetésével foglalkozó cég követelése. A befektető társaság korábbi ügyvezetője már kilépett a cégből, a szlovák ügyvezető pedig egyelőre elérhetetlen.

Tapodi Kálmán

(Forrás: Baon.hu)


Képtár


Faluszépítő Társaskör negyedik összejövetele Lakiteleken
2018. december 13.
További képekTovábbi képek

Eseménynaptár
Áttekintő táblázatÁttekintő táblázat

Kereső
OK

Meghívók
Jótékonysági est a kárpátaljai Salánk ifjúsági házáért
Budapest, Duna Palota
2018. december 6. 18.00
Kölcsey Kör: Népfőiskola, 2019
Budapest, Polgárok Háza
2018. november 21. 18.00
Művészet és társadalom - Klebelsberg Hét
Budapest
2018. november 17-18.
További meghívókTovábbi meghívók

Lakitelek


TovábbTovább

Linkek

Magyar Országgyűlés

Nemzeti Fórum

Lakiteleki Népfőiskola

MindszentyLogo.jpg

Linkek

kis-kunsag.jpg

Fidesz - Magyar Polgári Szövetség

Kereszténydemokrata Néppárt

Kisgazda Polgári Szövetség

Fidelitas

Lungo Drom

MAGOSZ

http://www.orologirepliche.it

 


HírekSzemélyesÍrások, interjúkOrszággyűlésVálasztókerületKéptárÉrdekességElérhetőség
© Lezsák Sándor - Webmester - Régi honlap - Oldaltérkép