Hírek
Személyes
Írások, interjúk
Országgyűlés
Választókerület
Képtár
Érdekesség
Elérhetőség
Hírek, aktualitások
Nagyon megszerette a magyar embereket
2014. december 9.

Ótemplomi esték címmel indult beszélgetéssorozat a félegyházi Sarlós Boldogasszony plébániatemplomban. Pénteken, az első esten Lezsák Sándor országgyűlési képviselő beszélgetőtársa Hans Kaiser, a németországi Türingia tartomány egykori minisztere volt.

A beszélgetést megelőző szentmisét Talapka István, apátplébános a napokban 65. születésnapját ünneplő Lezsák Sándorért és családjáért mutatta be.

Hans Kaiser 2006-tól hét éven át élt hazánkban. A Konrad Adenauer Alapítvány magyarországi irodáját vezette. Mint mondta, az itt töltött évek alatt nagyon megszerette a magyar embereket, a kultúránkat, művészeinket, és nem utolsó sorban ételeinket és borainkat is. Egy rögtönzött menüt is összeállított, ami vörös káposztával tálalt Márton-napi libából, szürkemarha-levesből, ropogósra sült mangalicából és palacsintából állt, hozzá pedig vörös bort ajánlott. Mert szerinte, nagyon jók a magyar borok és tehetségesek a fiatal magyar borászok. Persze a beszélgetés komoly témákat is érintett. Így az egykori miniszter szemszögéből is megismerhették a résztvevők a berlini fal lebontásának, illetve az 56-os forradalomnak eseményeit.

Nagyon megszerette a magyar embereket

Hans Kaiser szerint szélesebb területen kellene a két országnak együttműködnie, egymást segítenie. Fontosnak tartja, hogy minél több állampolgárt megnyerjenek a politikában való aktív részvételre, különös tekintettel a nőkre és a fiatalokra. Jó példaként említette Lezsák Sándor, valamint a Lakitelek Népfőiskola ez irányú munkáját, ugyanakkor azt is hangsúlyozta, fontos, hogy európainak érezzük magunkat, mert egymásra vagyunk utalva, mert egyik ország sem képes egyedül részt venni a globális versenyben. – Európa a béke szinonimája és ezért a békért Istennel együtt, közösen kell küzdenünk – mondta zárszavában a politikus.

(Forrás: BAON.hu)

További fotók ide kattintva megtekinthetők a képtárban


Képtár


Magyar Szemmel Emlékülés Lakiteleken
2019. március 30-31.
További képekTovábbi képek

Eseménynaptár
Áttekintő táblázatÁttekintő táblázat

Kereső
OK

Meghívók
Kölcsey Kör: Új arcok, régi harcok II.
Budapest, Polgárok Háza
2019. április 10. 18:00
XIX. Lakiteleki Filmszemle
A nevezési lapok és a filmek beküldési határideje: 2019. október 4.
Mindszenty szoboravatás és szentelő, valamint Mindszenty Emlékérem átadó

Petőfiszállás-Pálosszentkút kegytemploma 
2019. március 23. 10:30

További meghívókTovábbi meghívók

Lakitelek


TovábbTovább

Linkek

Linkek

Nemzeti Fórum

Lakiteleki Népfőiskola

MindszentyLogo.jpg

Linkek

Linkek

Fidesz - Magyar Polgári Szövetség

Kereszténydemokrata Néppárt

Fidelitas

 

 


HírekSzemélyesÍrások, interjúkOrszággyűlésVálasztókerületKéptárÉrdekességElérhetőség
© Lezsák Sándor - Webmester - Régi honlap - Oldaltérkép