Hírek
Személyes
Írások, interjúk
Országgyűlés
Választókerület
Képtár
Érdekesség
Elérhetőség
Hírek, aktualitások
Nem beszélni, építeni kell
2008. november 13.

Meg kell akadályozni az iskolák és az óvodák bezárását, meg kell állítani a falurombolást - többek között erről beszélt előadásában Makovecz Imre a Kölcsey Kör szerdai rendezvényén. A résztvevők hetvenharmadik születésnapja alkalmából köszöntötték az építészt.

Hetvenharmadik születésnapja alkalmából köszöntötték Makovecz Imrét a Nemzeti Fórum Egyesület Kölcsey Körének szerdai, sorrendben ötödik konferenciáján, a Polgárok Házában. Lezsák Sándor, az egyesület elnöke, az Országgyűlés alelnöke az építészt méltató szavai mellett az ország helyzetével kapcsolatban megjegyezte: a jelenlegi kormány mindent megpróbál privatizálni, amit csak lehet, a családok helyzetét pedig ellehetetleníti. Szerinte ugyanakkor nem elég bajt kiáltani, azt is tudni kell, hogy mi a teendő.

"A beszéd ideje lejárt! Elég volt!" - ezt már az ünnepelt mondta előadásában. A nagyszámú közönség előtt Makovecz Imre többek között arról beszélt, hogy elsősorban mindenkinek magában kell választ adnia napjaink alapvető kérdésére: mit csináljunk? Nincsenek véletlenek, a nemzetközi válság sem magától jött, emberek okozták. A hetvenes években a csöndes szembenállás miatt meghiúsult a másfél ezer magyar település felszámolását célzó hatalmi törekvés, a jelenlegi kormányzat ma mégis ugyanezzel próbálkozik. A Kossuth- és Ybl-díjas építész elmondta: nem szabad hagyni, hogy bezárják az iskolákat és az óvodákat, meg kell akadályozni a falurombolást. Az etnikai konfliktusokról szólva Makovecz megjegyezte: ezer éve mérhetetlenül türelmes nemzet vagyunk, amely rengeteg népcsoportból áll. Ma koholmányok alapján akarják egyesek egymásnak ugrasztani az embereket.


Kacsoh Dániel
Magyar Hírlap

 


Képtár


Magyar Szemmel Emlékülés Lakiteleken
2019. március 30-31.
További képekTovábbi képek

Eseménynaptár
Áttekintő táblázatÁttekintő táblázat

Kereső
OK

Meghívók
Kölcsey Kör: Új arcok, régi harcok II.
Budapest, Polgárok Háza
2019. április 10. 18:00
XIX. Lakiteleki Filmszemle
A nevezési lapok és a filmek beküldési határideje: 2019. október 4.
Mindszenty szoboravatás és szentelő, valamint Mindszenty Emlékérem átadó

Petőfiszállás-Pálosszentkút kegytemploma 
2019. március 23. 10:30

További meghívókTovábbi meghívók

Lakitelek


TovábbTovább

Linkek

Linkek

Nemzeti Fórum

Lakiteleki Népfőiskola

MindszentyLogo.jpg

Linkek

Linkek

Fidesz - Magyar Polgári Szövetség

Kereszténydemokrata Néppárt

Fidelitas

 

 


HírekSzemélyesÍrások, interjúkOrszággyűlésVálasztókerületKéptárÉrdekességElérhetőség
© Lezsák Sándor - Webmester - Régi honlap - Oldaltérkép