Hírek
Személyes
Írások, interjúk
Országgyűlés
Választókerület
Képtár
Érdekesség
Elérhetőség
Hírek, aktualitások
Nemzeti kincsekről szóló filmekkel méretik meg magukat Lakiteleken
2011. november 8.

Tizenkettedik alkalommal rendezik meg a Kistérségi és Kisközösségi Televíziók Filmszemléjét a Lakiteleki Népfőiskolán, ahol a beérkezett 60 alkotásból az előzsűri által kiválasztott 23 versenyfilmet kedden és szerdán vetítik le.

Az idei filmszemlére csak a szervezők által meghatározott hungarikumok, nemzeti kincsek témakörével foglalkozó filmekkel lehetett nevezni – mondta Sára Sándor Kossuth-díjas filmrendező, a zsűri elnöke kedden az MTI-nek. A zsűri elnöke szerint az látszik a bemutatott filmeken, hogy a téma kijelölése beszűkítette a kínálatot.

Szendrő Péter, a Szent István Egyetem korábbi rektora, a filmszemle egyik kezdeményezője elmondta: a Szent István Egyetem és a Lakiteleki Népfőiskola több mint egy évtizeddel ezelőtt összefogott, hogy hagyományteremtő szándékkal elindítja a filmszemlét, segítséget nyújtva ezzel kisközösségeknek. Szendrő Péter hangsúlyozta: korábban komoly segítséget jelentett a filmszemle a határon túli magyar alkotóknak, akik megmérethették magukat és alkotásaikat.

A Lakiteleki Népfőiskola, a Szent István Egyetem és a Dunaversitas Egyesület által meghirdetett filmszemlét ebben az évben Lakatos Vince filmrendező emléke előtti tisztelgés jegyében hirdették meg. A filmszemle felhívására hazai és határon túli alkotóműhelyekből, stúdiókból, egyénileg rendezőktől és szerkesztőktől, továbbá amatőr filmesektől 60 alkotás érkezett. Bíró Zoltán irodalomtörténész vezetésével előzsűri értékelte az alkotásokat és 23 filmet javasolt a filmszemle versenyprogramjába.

A fesztivál díjkiosztó ünnepsége csütörtökön lesz a Lakiteleki Népfőiskolán, majd november 19-én Budapesten, az Uránia Nemzeti Filmszínházban díszbemutatón láthatják az érdeklődők a díjnyertes filmeket.

(Forrás: Magyar Nemzet Online)


Képtár


Kósa Lajos lakossági fóruma Kiskunfélegyházán
2019. május 3.
További képekTovábbi képek

Eseménynaptár
Áttekintő táblázatÁttekintő táblázat

Kereső
OK

Meghívók
Kölcsey Kör: Új arcok, régi harcok II.
Budapest, Polgárok Háza
2019. április 10. 18:00
XIX. Lakiteleki Filmszemle
A nevezési lapok és a filmek beküldési határideje: 2019. október 4.
Mindszenty szoboravatás és szentelő, valamint Mindszenty Emlékérem átadó

Petőfiszállás-Pálosszentkút kegytemploma 
2019. március 23. 10:30

További meghívókTovábbi meghívók

Lakitelek


TovábbTovább

Linkek

Linkek

Nemzeti Fórum

Lakiteleki Népfőiskola

MindszentyLogo.jpg

Linkek

Linkek

Fidesz - Magyar Polgári Szövetség

Kereszténydemokrata Néppárt

Fidelitas

 

 


HírekSzemélyesÍrások, interjúkOrszággyűlésVálasztókerületKéptárÉrdekességElérhetőség
© Lezsák Sándor - Webmester - Régi honlap - Oldaltérkép