Hírek
Személyes
Írások, interjúk
Országgyűlés
Választókerület
Képtár
Érdekesség
Elérhetőség
Hírek, aktualitások
Népfőiskolai dolgozói képzés
2013. január 28.
Az elmúlt évhez hasonlóan idén is egy kétnapos képzéssel hangolódtunk rá a "téli szünet" utáni teendőkre. Csütörtökön reggel Horváth Mihály (Oktomed Bt.) mentőtiszt frissítette fel elsősegély ismereteinket és az újraélesztés lépéseit. Nagyon hasznos előadás volt. Ebéd előtt még Lendvai Edit kollégánk ismertette a tavaly október 31-óta Integrált Közösségi és Szolgáltató Térként is működő Kölcsey házban működő szolgáltatásokat, programokat.

A Népfőiskola, egy sajátos multifunkcionális vendéglátóhely, amely saját intézményi keretein belül képes kielégíteni az oktatás, tudományos ismeretszerzés, turizmus és egyéb nagy tömegeket vonzó programokat egyaránt. A vendéglátás fontosságának okán ebéd után Dr. Rubovszky András először mesélt az életéről, hogyan lett vendéglátós, hogyan vették fel 1970-ben a  Gellért Szállodába, ahol a ranglétra minden fokával megismerkedett, egészen a vezérigazgatói pozícióig amelyet 1988-tól 2000-ig töltött be. Éveken keresztül volt a Magyar Szálloda Szövetség elnöke, ma a Jogi és Etikai Bizottság vezetője. Majd az előadásában elsősorban arról a magatartásról beszélt, ahogyan a vendéglátásban dolgozóknak viselkedniük kell a vendégekkel. Kihangsúlyozta a megjelenés, a vendégfogadás, köszöntés fontosságát.

Népfőiskolai dolgozói képzés

A felmerülő kérdések megbeszélését rövid szünet követett. A kávé után izgalmas előadást hallgattunk Dr. Árpási Miklós okl.bányamérnök, a műszaki tudományok kandidátusa, vízügyi és olajipari szakértő, a Magyar Geotermális Egyesület alapító elnöke, geotermikus előadásában. Ábrákon bemutatva láthattuk a Kárpát-medence geotermális viszonyait, a termálvíz termelés lehetséges területeit és a geotermális energia hasznosítás lehetőségeit.

Másnap délelőtt Lezsák Sándor a Népfőiskola Alapítvány kuratóriumának elnöke az elkövetkezendő évek állami támogatásból megvalósuló népfőiskolai fejlesztéseiről, felújításairól és az ezzel járó feladatokról beszélt, majd a 2013. évi programjainkat ismertette.

Az eseményen készült képeket ide kattintva megtekinhetik a képtárban


Képtár


Faluszépítő Társaskör negyedik összejövetele Lakiteleken
2018. december 13.
További képekTovábbi képek

Eseménynaptár
Áttekintő táblázatÁttekintő táblázat

Kereső
OK

Meghívók
Jótékonysági est a kárpátaljai Salánk ifjúsági házáért
Budapest, Duna Palota
2018. december 6. 18.00
Kölcsey Kör: Népfőiskola, 2019
Budapest, Polgárok Háza
2018. november 21. 18.00
Művészet és társadalom - Klebelsberg Hét
Budapest
2018. november 17-18.
További meghívókTovábbi meghívók

Lakitelek


TovábbTovább

Linkek

Magyar Országgyűlés

Nemzeti Fórum

Lakiteleki Népfőiskola

MindszentyLogo.jpg

Linkek

kis-kunsag.jpg

Fidesz - Magyar Polgári Szövetség

Kereszténydemokrata Néppárt

Kisgazda Polgári Szövetség

Fidelitas

Lungo Drom

MAGOSZ

http://www.orologirepliche.it

 


HírekSzemélyesÍrások, interjúkOrszággyűlésVálasztókerületKéptárÉrdekességElérhetőség
© Lezsák Sándor - Webmester - Régi honlap - Oldaltérkép