Hírek
Személyes
Írások, interjúk
Országgyűlés
Választókerület
Képtár
Érdekesség
Elérhetőség
Hírek, aktualitások
Nincs még mit ünnepelni, de van kiket ünnepelni
2013. június 12.

Minden korábbinál közelebb vagyunk a pedagógus életpálya modell bevezetéséhez - hangzott el a kiskunmajsai pedagógusnapon, ahol Lezsák Sándor, az Országgyűlés alelnöke is köszöntötte az egybegyűlteket.

Nincs még mit ünnepelni, mert az iskola világa átalakulóban, miközben együtt éljük meg az idegrendszert próbára tevő napi gondokat – többi között ezekről is beszélt Lezsák Sándor a Kiskunmajsai Tankerület pedagógus napi ünnepségén. Mint mondta: nem is ünnepi beszéddel készült, inkább idézett abból a huszonegy kérdésből, amit Hoffmann Rózsa államtitkárhoz intézett. – Azokat a kérdéseket tettem fel, amik leginkább foglalkoztatják a pedagógusokat és mindegyikre válasz is érkezett – mutatta a vaskos levelezést Lezsák Sándor, aki megígérte: bárki számára hozzáférhetők lesznek a kérdések és a válaszok.

A kérdések között természetesen ott szerepelt a pedagógus életpályamodellt firtató is, amire ez volt a felelet: „minden korábbinál közelebb vagyunk a pedagógus életpálya modell bevezetéséhez”, amit idén szeptember elsejére datálnak.

Lezsák Sándor kiemelte azt a rendkívüli türelmet is, amit az iskola átalakítási problémák idején tanúsítanak a pedagógusok, akiknek szakmája több évszázada alulbecsült, így nem véletlenül alakult ki a „nemzet napszámosai” kifejezés sem.

– Nincs még mit ünnepelni, de van kiket ünnepelni – hangsúlyozta a politikus, aki maga is negyedszázadot töltött a katedrán. – Nem a digitális tábláktól függ az oktatás, hanem a pedagógusoktól – tette hozzá Lezsák Sándor, aki szerint emiatt is megérdemlik a nagyobb megbecsülést, hiszen az ő gyermekeket formáló munkájuktól függ a nemzet felemelkedése.

Az ünnepségen köszöntötték a tankerület jubiláló pedagógusait, akik ötven éve, vagy annál is régebben vehették át diplomájukat és elbúcsúzatták a nyugdíjba vonulókat is.

Tapodi Kálmán

(Forrás: BAON.hu)


Képtár


Márton-napi libavacsora a Népfőiskolán
2018. november 10.
További képekTovábbi képek

Eseménynaptár
Áttekintő táblázatÁttekintő táblázat

Kereső
OK

Meghívók
Kölcsey Kör: Népfőiskola, 2019
Budapest, Polgárok Háza
2018. november 21. 18.00
Művészet és társadalom - Klebelsberg Hét
Budapest
2018. november 17-18.
Mindszenty Emlékérem átadása
Budapest, Országház
2018. november 6. 11.00
További meghívókTovábbi meghívók

Lakitelek


TovábbTovább

Linkek

Magyar Országgyűlés

Nemzeti Fórum

Lakiteleki Népfőiskola

MindszentyLogo.jpg

Linkek

kis-kunsag.jpg

Fidesz - Magyar Polgári Szövetség

Kereszténydemokrata Néppárt

Kisgazda Polgári Szövetség

Fidelitas

Lungo Drom

MAGOSZ

http://www.orologirepliche.it

 


HírekSzemélyesÍrások, interjúkOrszággyűlésVálasztókerületKéptárÉrdekességElérhetőség
© Lezsák Sándor - Webmester - Régi honlap - Oldaltérkép