Hírek
Személyes
Írások, interjúk
Országgyűlés
Választókerület
Képtár
Érdekesség
Elérhetőség
Hírek, aktualitások
Obama és a zombi
2009. március 7.

Sem élő, sem holt politikai zombiként jellemezte Gyurcsány Ferenc miniszterelnököt, Semjén Zsolt a KDNP elnöke. Lezsák Sándorral, az Országgyűlés alelnökével együtt voltak szónokai, az Ajkarendeki időközi választási kampányt záró rendezvénynek.

Ékes József parlamenti képviselőn kívül, még sokan köszöntötték barátokként, visszatérő jól ismert vendégekként a politikusokat.

A babakötvény helyett,- ami 40 ezer forintot ígért a csecsemőknek-most 2 milliós adóság terhe nehezedik a születő gyermekekre, és minden magyar polgárra hazánkban, köszönhetően a hazugul szocialistának mondott kormány országlásának, kezdte el helyzetértékelő beszédét Semjén Zsolt. Jelenleg, szociális érzékenységgel, csak a polgári oldal politikája jellemezhető. Hiszen a milliárdosok vezette kormány, csak a bankárok, és a multik érdekeit képviseli, strómanjukként játszva át nekik az ország stratégiai vagyonát. Tőlünk nyugatra az állami tulajdon 30%-os mértékű, nálunk ez jelenleg 8% alatt van. Ennek ellenére már eladók az állami erdők, és a vízbázisaink is! Az általuk felvett hitelek mértéke, már meghaladja a kádár rendszer által felhalmozottat, és ehhez Gyurcsányéknak csak néhány évre volt szüksége. A felvett hitelt, amit az IMF, a „harmadik világ vérszívója” adott, csak a hitelek törlesztésére lehet fordítani, és az erről szóló szerződés tartalmát, nem hajlandók megismertetni senkivel. Hazánkat hozta fel negatív példaként az Amerikai elnök is népének,- hogy eddig is el lehet jutni a lejtőn- s próbálja érzékletesen lefordíttatni stábjával a böszmeség kifejezést. A világszintű válságot, a neoliberális politika okozta, azt gyógyítani neoliberális eszközökkel lehetetlen. Az eltűnt pénzekről, köztulajdonról, szigorúan törvényes elszámoltatást ígért, és a nemzeti érdekeink védelméhez szükséges vagyonelemek visszaállamosítását is elkerülhetetlennek nevezte.

Lezsák Sándor, Magyarországot egy súlyosan beteg emberhez hasonlította, aki több sebből is vérzik. Betegségét a gazdaságin túl, jogi, erkölcsi fertő is okozza. Jog, és erkölcsök nélkül, az állam gátlástalan rablóként viselkedik, körömszakadtáig ragaszkodva hatalmához. Az a kormány, mely család, és egyházellenes politikát folytat, az elveszíti jogi, erkölcsi alapjait, amire hazánk, és Európa kultúrája is épül. Az ekképpen immunrendszerében legyengített ország, könnyű prédája már, a hazai, és külföldi rabló kapitalistáknak. Az EU alkotmánya sem tartalmaz utalást a keresztény gyökerekre. De jobb is jelentette ki, mert az jelenleg nem is méltó rá! De a néppártoknak szándékában áll ezen változtatni. A legsúlyosabb betegségben is kell, hogy legyen bennünk remény. Egy bíztató szó vagy mosoly, erőt tud adni súlyos helyzeteinkben, de nekünk is akarnunk kell a gyógyulást. Mert ha feladjuk a küzdelmet, a legjobb orvosok, gyógyszerek sem segíthetnek rajtunk. A FIDESZ és szövetségesei készen álnak a kormányzásra, sokkal nagyobb lehetőségek birtokában, mint valaha. Tanultak saját hibáikból, tévedéseikből, és kapcsolati tőkéjük is összehasonlíthatatlanul nagyobb, mint volt, itthon és nemzetközileg is. Számtalan „búvópatak” tör majd forrásként a felszínre, ha itt lesz az ideje, amikor a mostani hatalom nem árthat már csírájukban nekik.


Peternics Mihály
Ajkai Szó

 

 


Képtár


A Héjjas-nyárfa árnyékában című könyv bemutatója
2018. szeptember 19.
További képekTovábbi képek

Eseménynaptár
Áttekintő táblázatÁttekintő táblázat

Kereső
OK

Meghívók
Felhívás: Grillázs készítő verseny

Lakitelek Népfőiskola
Jelentkezési határidő:
2018. október 19.

Meghívó a RETÖRKI két új kötetének bemutatójára
Budapest, Polgárok Háza
2018. szeptember 3. 17.00
Tanévnyitó, harangszentelő és könyvtárátadó ünnepség

Csólyospálos
2018. szeptember 2. 17.00

További meghívókTovábbi meghívók

Lakitelek


TovábbTovább

Linkek

Magyar Országgyűlés

Nemzeti Fórum

Lakiteleki Népfőiskola

MindszentyLogo.jpg

Linkek

kis-kunsag.jpg

Fidesz - Magyar Polgári Szövetség

Kereszténydemokrata Néppárt

Kisgazda Polgári Szövetség

Fidelitas

Lungo Drom

MAGOSZ

http://www.orologirepliche.it

 


HírekSzemélyesÍrások, interjúkOrszággyűlésVálasztókerületKéptárÉrdekességElérhetőség
© Lezsák Sándor - Webmester - Régi honlap - Oldaltérkép