Hírek
Személyes
Írások, interjúk
Országgyűlés
Választókerület
Képtár
Érdekesség
Elérhetőség
Hírek, aktualitások
Obama és a zombi
2009. március 7.

Sem élő, sem holt politikai zombiként jellemezte Gyurcsány Ferenc miniszterelnököt, Semjén Zsolt a KDNP elnöke. Lezsák Sándorral, az Országgyűlés alelnökével együtt voltak szónokai, az Ajkarendeki időközi választási kampányt záró rendezvénynek.

Ékes József parlamenti képviselőn kívül, még sokan köszöntötték barátokként, visszatérő jól ismert vendégekként a politikusokat.

A babakötvény helyett,- ami 40 ezer forintot ígért a csecsemőknek-most 2 milliós adóság terhe nehezedik a születő gyermekekre, és minden magyar polgárra hazánkban, köszönhetően a hazugul szocialistának mondott kormány országlásának, kezdte el helyzetértékelő beszédét Semjén Zsolt. Jelenleg, szociális érzékenységgel, csak a polgári oldal politikája jellemezhető. Hiszen a milliárdosok vezette kormány, csak a bankárok, és a multik érdekeit képviseli, strómanjukként játszva át nekik az ország stratégiai vagyonát. Tőlünk nyugatra az állami tulajdon 30%-os mértékű, nálunk ez jelenleg 8% alatt van. Ennek ellenére már eladók az állami erdők, és a vízbázisaink is! Az általuk felvett hitelek mértéke, már meghaladja a kádár rendszer által felhalmozottat, és ehhez Gyurcsányéknak csak néhány évre volt szüksége. A felvett hitelt, amit az IMF, a „harmadik világ vérszívója” adott, csak a hitelek törlesztésére lehet fordítani, és az erről szóló szerződés tartalmát, nem hajlandók megismertetni senkivel. Hazánkat hozta fel negatív példaként az Amerikai elnök is népének,- hogy eddig is el lehet jutni a lejtőn- s próbálja érzékletesen lefordíttatni stábjával a böszmeség kifejezést. A világszintű válságot, a neoliberális politika okozta, azt gyógyítani neoliberális eszközökkel lehetetlen. Az eltűnt pénzekről, köztulajdonról, szigorúan törvényes elszámoltatást ígért, és a nemzeti érdekeink védelméhez szükséges vagyonelemek visszaállamosítását is elkerülhetetlennek nevezte.

Lezsák Sándor, Magyarországot egy súlyosan beteg emberhez hasonlította, aki több sebből is vérzik. Betegségét a gazdaságin túl, jogi, erkölcsi fertő is okozza. Jog, és erkölcsök nélkül, az állam gátlástalan rablóként viselkedik, körömszakadtáig ragaszkodva hatalmához. Az a kormány, mely család, és egyházellenes politikát folytat, az elveszíti jogi, erkölcsi alapjait, amire hazánk, és Európa kultúrája is épül. Az ekképpen immunrendszerében legyengített ország, könnyű prédája már, a hazai, és külföldi rabló kapitalistáknak. Az EU alkotmánya sem tartalmaz utalást a keresztény gyökerekre. De jobb is jelentette ki, mert az jelenleg nem is méltó rá! De a néppártoknak szándékában áll ezen változtatni. A legsúlyosabb betegségben is kell, hogy legyen bennünk remény. Egy bíztató szó vagy mosoly, erőt tud adni súlyos helyzeteinkben, de nekünk is akarnunk kell a gyógyulást. Mert ha feladjuk a küzdelmet, a legjobb orvosok, gyógyszerek sem segíthetnek rajtunk. A FIDESZ és szövetségesei készen álnak a kormányzásra, sokkal nagyobb lehetőségek birtokában, mint valaha. Tanultak saját hibáikból, tévedéseikből, és kapcsolati tőkéjük is összehasonlíthatatlanul nagyobb, mint volt, itthon és nemzetközileg is. Számtalan „búvópatak” tör majd forrásként a felszínre, ha itt lesz az ideje, amikor a mostani hatalom nem árthat már csírájukban nekik.


Peternics Mihály
Ajkai Szó

 

 


Képtár


A gördeszkás pap Lakiteleken
2019. február 12.
További képekTovábbi képek

Eseménynaptár
Áttekintő táblázatÁttekintő táblázat

Kereső
OK

Meghívók
Kölcsey Kör: Új arcok, régi harcok
Budapest, Polgárok Háza 
2019. február 20. 18:00
Magyar szemmel - pályázati felhívás a rendszerváltás emlékezetére
Beküldési határidő: 2019. január 20.
Jótékonysági est a kárpátaljai Salánk ifjúsági házáért
Budapest, Duna Palota
2018. december 6. 18.00
További meghívókTovábbi meghívók

Lakitelek


TovábbTovább

Linkek

Linkek

Nemzeti Fórum

Lakiteleki Népfőiskola

MindszentyLogo.jpg

Linkek

Linkek

Fidesz - Magyar Polgári Szövetség

Kereszténydemokrata Néppárt

Fidelitas

 

 


HírekSzemélyesÍrások, interjúkOrszággyűlésVálasztókerületKéptárÉrdekességElérhetőség
© Lezsák Sándor - Webmester - Régi honlap - Oldaltérkép