Hírek
Személyes
Írások, interjúk
Országgyűlés
Választókerület
Képtár
Érdekesség
Elérhetőség
Hírek, aktualitások
Orosz műveltségi vetélkedő Lakiteleken
2013. február 4.

Orosz műveltségi vetélkedőt hirdet idén a Tolsztoj Társaság a Magyar-Orosz Együttműködésért Egyesület a magyarországi és a határon túli középiskolák diákjai számára a Lakitelek Alapítvány támogatásával.

Lezsák Sándor hétfőn az MTI-nek elmondta: a Lev Tolsztoj és kora elnevezésű versenyen a magyarországi és a határon túli, magyar tanítási nyelvű önálló vagy magyar tanítási nyelvű tagozattal vagy osztállyal rendelkező gimnáziumok és szakközépiskolák diákjai indulhatnak.

A verseny célja az orosz kultúra értékeinek a lehető legszélesebb értelemben vett népszerűsítése, a középiskolások orosz kultúra iránti nyitottságának és érdeklődésének fejlesztése - hangsúlyozta az Országgyűlés alelnöke, aki egyben a Tolsztoj Társaság a Magyar-Orosz Együttműködésért Egyesület tiszteletbeli elnöke és a verseny fővédnöke.

A versenykiírás szerint a szervezők igyekeztek olyan feladatokat összeállítani a diákoknak, amelyek egyfelől az orosz kultúra minden területét lefedik - a történelemre, az irodalomra, a vallásra, a képzőművészetekre, a zenére és a filmművészetre egyaránt vonatkoznak -, másfelől olyanokat, amelyeket a diákok a kreativitásukra támaszkodva, az életkori sajátosságaiknak megfelelően, játékos formában tudnak megoldani.

A verseny két részből áll. Egy írásos fordulóból, amelynek a feladatait a középiskolák 9., 10. és 11. osztályos tanulói négyfős csoportokat alkotva készíthetnek el, majd 2013. szeptember 26-án és 27-én tartják Lakiteleken a második fordulót, az első forduló eredményei alapján húsz középiskolai csapat verseng tovább a legjobb helyezésekért.

A verseny második és harmadik helyezettjei értékes tárgyjutalomban - könyvekben, színházjegyekben - részesülnek, a győztes csapat pedig a vetélkedő fődíjaként ötnapos moszkvai kiránduláson vesz részt.

A részletes kiírás és az első forduló feladatai itt érhetők el.

(Forrás: Híradó.hu)


Képtár


Nemzeti Fórum Országos Gyűlése
2019. március 2.
További képekTovábbi képek

Eseménynaptár
10:30 Mindszenty Emlékérem átadás
Áttekintő táblázatÁttekintő táblázat

Kereső
OK

Meghívók
Kölcsey Kör: Új arcok, régi harcok
Budapest, Polgárok Háza 
2019. február 20. 18:00
Magyar szemmel - pályázati felhívás a rendszerváltás emlékezetére
Beküldési határidő: 2019. január 20.
Jótékonysági est a kárpátaljai Salánk ifjúsági házáért
Budapest, Duna Palota
2018. december 6. 18.00
További meghívókTovábbi meghívók

Lakitelek


TovábbTovább

Linkek

Linkek

Nemzeti Fórum

Lakiteleki Népfőiskola

MindszentyLogo.jpg

Linkek

Linkek

Fidesz - Magyar Polgári Szövetség

Kereszténydemokrata Néppárt

Fidelitas

 

 


HírekSzemélyesÍrások, interjúkOrszággyűlésVálasztókerületKéptárÉrdekességElérhetőség
© Lezsák Sándor - Webmester - Régi honlap - Oldaltérkép