Hírek
Személyes
Írások, interjúk
Országgyűlés
Választókerület
Képtár
Érdekesség
Elérhetőség
Hírek, aktualitások
Országépítés – szellemi honvédelem
2010. szeptember 16.

Lezsák Sándor, a Nemzeti Fórum újra megválasztott elnöke lapunknak elmondta: most adott a lehetőség, a klebelsbergi szellemi honvédelem jegyében újjáépítsék Magyarországot.

– A Fidesz szövetségeseként a Nemzeti Fórum hogyan tudja kivenni a részét a tisztújításon többször elhangzott új rendszerváltásból?

– Hatalmas Kárpát-medencei kapcsolatrendszerünk van. Ez már jól vizsgázott a Kádár-korszak emberpróbáló küzdelmeiben: ebből jött létre a lakiteleki találkozó. Ez a kapcsolatrendszer olyan minőségi közösségek hálózata, amelyből aztán az MDF szerveződött. Ez azonban akkor még sajnos kevés volt ahhoz a változáshoz, amelyet el szerettünk volna érni. Viszont nem adtuk fel. Megszületett a Nemzeti Fórum, amely megőrizte az előbb említett kapcsolatrendszert.

– Milyen programokkal tudják kivenni a részüket a kor mányzásból?

– A tanügyi Klebelsberg-prog ramunk része lesz az országos közoktatási, felsőoktatási, szak oktatási, felnőttképzési programnak. Az elmaradt kárpótlásokról sem mondhatunk le. Készen áll a népegészségügyi, illetve a Duna–Tisza-közi Homokhátság vízpótlására kidolgozott tervünk, a hungarikum-, valamint a nemzeti lovasprogramunk és a tanya törvény is. Kiemelten fontosnak tartom a Kárpát-medencei népfőiskolai rendszer kiépítését, amit már meg is kezdtünk. Tizennégy népfőiskolát szeretnénk létrehozni a történelmi hazánkban a Lakiteleki Népfőiskola mintájára. A választások után végig kell gondolni, hogyan lehet még hatékonyabbá tenni a szövetségi rendszert, hogyan tudjuk még jobban működtetni ezeket az erőforrásokat.

– Fontos állomás lehet az önkormányzati választás az országos változtatásokban?

– Meghatározó esemény lesz, hiszen nem lehet kettős hatalom az országban. A kétharmados parlamenti többséggel párosuló kétharmados önkormányzati többség az új alkotmány keretein belül ritka történelmi lehetőséget jelent. Aki most hetvenéves, átélte 1956-ot, 1968-at, 1989-et, de ilyen eséllyel még nem találkozott. Fegyverek nélkül, a klebelsbergi szellemi honvédelem jegyében lehet újjáépíteni az országot.

(Megjelent a Magyar Hírlap 2010. szeptember 13-i számában)


Képtár


Magyar Szemmel Emlékülés Lakiteleken
2019. március 30-31.
További képekTovábbi képek

Eseménynaptár
Áttekintő táblázatÁttekintő táblázat

Kereső
OK

Meghívók
Kölcsey Kör: Új arcok, régi harcok II.
Budapest, Polgárok Háza
2019. április 10. 18:00
XIX. Lakiteleki Filmszemle
A nevezési lapok és a filmek beküldési határideje: 2019. október 4.
Mindszenty szoboravatás és szentelő, valamint Mindszenty Emlékérem átadó

Petőfiszállás-Pálosszentkút kegytemploma 
2019. március 23. 10:30

További meghívókTovábbi meghívók

Lakitelek


TovábbTovább

Linkek

Linkek

Nemzeti Fórum

Lakiteleki Népfőiskola

MindszentyLogo.jpg

Linkek

Linkek

Fidesz - Magyar Polgári Szövetség

Kereszténydemokrata Néppárt

Fidelitas

 

 


HírekSzemélyesÍrások, interjúkOrszággyűlésVálasztókerületKéptárÉrdekességElérhetőség
© Lezsák Sándor - Webmester - Régi honlap - Oldaltérkép