Hírek
Személyes
Írások, interjúk
Országgyűlés
Választókerület
Képtár
Érdekesség
Elérhetőség
Hírek, aktualitások
Őrvidék Kollégium 2016-2017
2016. augusztus 2.

A lakiteleki Népfőiskola Alapítvány a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. támogatásával 2016 tavaszán elindította az Őrvidék Értékfeltáró Kollégiumot. A kollégium szakmai vezetője dr. Gyurácz Ferenc író, a Vasi Szemle folyóirat főszerkesztője, technikai szervezője pedig Loksa Gábor.

Őrvidék Kollégium 2016-2017

 

Az elvégzett munkáról az alábbi összefoglaló nyújt betekintést:

 

Az Őrvidék Kollégium első terepmunkájára 2016. április 8-15. között került sor.

  • 12 településen 27 egyetemi hallgató és 9 csoportvezető tanár dolgozott. 151 kérdőívet töltöttünk ki, amely kérdőívenként 2-3 ember véleményét, gondolatait is tükrözi, így tehát a 6000-es lelket számláló magyar ajkú lakosság mintegy 8 %-ánál jártunk.
  • Az első terepmunka alkalmával, az első napon szakmai felkészítésben részesültek a kollégium résztvevői Polyák Albert (NMI mb. Igazgatója), Gyöngyösi Zsuzsanna (a Vasvári Könyvtár vezetője) és Dr. Gyurácz Ferenc (író, a Vasi Szemle folyóirat főszerkesztője) a Kollégium szakmai vezetője előadásai során.
  • Az első terepmunka utolsó napján, 2016. április 15-én, Fertődön összegző előadásokat szerveztünk, amelyen részt vett és fel is szólalt Lezsák Sándor, az Országgyűlés alelnöke.

 

Az Őrvidék Kollégium második terepmunkáját 2016. szeptember 11-17. között tervezzük lebonyolítani.

  • Ezen időszak alatt az első terepmunka kérdőíveinek feldolgozása során kirajzolódó értékek és értékőrző személyek és közösségek vonatkozásában tervezzük elkészíteni a mélyinterjúkat, illetőleg a településekről szóló írásos záró anyagokat.
  • A terepmunka utolsó napján, 2016. 09. 16-án, Kőszegen összegző konferenciát tervezünk tartani, ahol a résztvevők beszámolnak majd az elvégzett munkáról. A rendezvényen tervezi ottlétét és felszólalását Lezsák Sándor (Országgyűlés alelnöke, a Népfőiskola Alapítvány Kuratóriumának elnöke) és Dr. Gyurácz Ferenc (író, a Vasi Szemle folyóirat főszerkesztője) a Kollégium szakmai vezetője.
  • Mindkét terepmunka alkalmával filmfelvétel is készül Belicza András (lakiteleki Népfőiskola) és kollégája, Tóth László munkája nyomán.

 

2017 tavaszára tervezzük az Őrvidék Kollégium Záró Konferenciáját Alsóőrött, a Magyar Udvar Színháztermében a meglátogatott települések lakói, közösségei számára.

  • A konferencia tervezett programjában a résztvevők interpretálásában az elvégzett munkáról szóló előadások kapnak helyet
  • A záró rendezvénnyel egyidejűleg tervezzük az addigra elkészülő kollégiumi záró kiadvány (előreláthatólag mintegy 300 old. könyv, színes képmelléklet és a Kollégium munkáját nyomon követő film DVD változata) bemutatását.
  • A rendezvényen tervezzük minden meglátogatott település esetében a legfontosabb értékeket és értékőrzőket bemutató fotók kiállítását is.

 

Őrvidék Kollégium 2016-2017

 

A kollégium munkáját bemutató, további fotóink ide kattintva megtekinthetők a képtárban


Képtár


Nemzeti Ifjúsági Fúvószenekar koncertje Lakiteleken
2019. augusztus 1.
További képekTovábbi képek

Eseménynaptár
Áttekintő táblázatÁttekintő táblázat

Kereső
OK

Meghívók
Kölcsey Kör: Új arcok, régi harcok II.
Budapest, Polgárok Háza
2019. április 10. 18:00
XIX. Lakiteleki Filmszemle
A nevezési lapok és a filmek beküldési határideje: 2019. október 4.
Mindszenty szoboravatás és szentelő, valamint Mindszenty Emlékérem átadó

Petőfiszállás-Pálosszentkút kegytemploma 
2019. március 23. 10:30

További meghívókTovábbi meghívók

Lakitelek


TovábbTovább

Linkek

Linkek

Nemzeti Fórum

Lakiteleki Népfőiskola

MindszentyLogo.jpg

Linkek

Linkek

Fidesz - Magyar Polgári Szövetség

Kereszténydemokrata Néppárt

Fidelitas

 

 


HírekSzemélyesÍrások, interjúkOrszággyűlésVálasztókerületKéptárÉrdekességElérhetőség
© Lezsák Sándor - Webmester - Régi honlap - Oldaltérkép