Hírek
Személyes
Írások, interjúk
Országgyűlés
Választókerület
Képtár
Érdekesség
Elérhetőség
Hírek, aktualitások
Ősszel is tartani kell a lendületet (+videó)
2010. július 27.

Az elmúlt húsz év legdinamikusabb parlamenti ülésszaka volt a csütörtökön befejeződött bő két hónap – ezzel jellemezte az Országgyűlés munkáját pénteken Lezsák Sándor (Fidesz–KDNP), a parlament alelnöke.

A tárgyalási időben, a döntések számában és a napirend előtti felszólalásokban is megdöntötte a megelőző két ciklusban mértet. Lezsák nem tud olyan döntésről, hogy ismét ritkábban ülésezne a parlament, ahogyan 1998 és 2002 között háromhetente tette.

Korszakváltó a május 14-én megalakult új parlament, amely az elmúlt húsz év legdinamikusabb ülésszakát produkálta – mondta Lezsák Sándor, az Országgyűlés alelnöke pénteken sajtótájékoztatón. A július 22-ig terjedő bő két hónapban 28 ülésnapja volt a törvényhozásnak. Ez idő alatt 235 óra tárgyalási időben működött a parlament, ami több mint duplája a 2002-es és 2006-os tavaszi ülésszakénak.

Napirend előtti felszólalásból 82 százalékkal volt több. A négy évvel ezelőttihez képest összesen 300 százalékkal több, 116 döntést hoztak: 56 törvényt, 59 határozatot és egy politikai nyilatkozatot. A képviselők 147 interpellációt nyújtottak be, amiből egyharmaddal több, 56 már elhangzott. Kérdésből 40-et, azonnali kérdésből 72-t tettek fel. Az új parlament 19 állandó, 4 eseti és 51 albizottságot hozott létre.

Nincs ilyen döntés, a házbizottság nem tárgyalt ilyen előterjesztést – mondta Lezsák Sándor Kövér László, a csütörtökön megválasztott új Házelnök frissen adott nyilatkozatát firtató kérdésre, hogy szeretne ritkább, az 1998 és 2002 közti évekére emlékeztető parlamenti ülésrendet. Felvetésként korábban már elhangzott ez, de Kövér meg fogja fogalmazni elképzeléseit – mondta Lezsák Sándor. A parlamenti tempóval kapcsolatban arról beszélt, hogy ősszel is tartani kell a lendületet.

Lezsák Sándor elmondta még, hogy csütörtök éjjel, a szavazások után szeptember 13-ra hívta össze a parlament őszi ülésszakát.

Itt tekinthetik meg a kapcsolódó videót

(FH)


Képtár


Kósa Lajos lakossági fóruma Kiskunfélegyházán
2019. május 3.
További képekTovábbi képek

Eseménynaptár
Áttekintő táblázatÁttekintő táblázat

Kereső
OK

Meghívók
Kölcsey Kör: Új arcok, régi harcok II.
Budapest, Polgárok Háza
2019. április 10. 18:00
XIX. Lakiteleki Filmszemle
A nevezési lapok és a filmek beküldési határideje: 2019. október 4.
Mindszenty szoboravatás és szentelő, valamint Mindszenty Emlékérem átadó

Petőfiszállás-Pálosszentkút kegytemploma 
2019. március 23. 10:30

További meghívókTovábbi meghívók

Lakitelek


TovábbTovább

Linkek

Linkek

Nemzeti Fórum

Lakiteleki Népfőiskola

MindszentyLogo.jpg

Linkek

Linkek

Fidesz - Magyar Polgári Szövetség

Kereszténydemokrata Néppárt

Fidelitas

 

 


HírekSzemélyesÍrások, interjúkOrszággyűlésVálasztókerületKéptárÉrdekességElérhetőség
© Lezsák Sándor - Webmester - Régi honlap - Oldaltérkép