Hírek
Személyes
Írások, interjúk
Országgyűlés
Választókerület
Képtár
Érdekesség
Elérhetőség
Hírek, aktualitások
Ősszel is tartani kell a lendületet (+videó)
2010. július 27.

Az elmúlt húsz év legdinamikusabb parlamenti ülésszaka volt a csütörtökön befejeződött bő két hónap – ezzel jellemezte az Országgyűlés munkáját pénteken Lezsák Sándor (Fidesz–KDNP), a parlament alelnöke.

A tárgyalási időben, a döntések számában és a napirend előtti felszólalásokban is megdöntötte a megelőző két ciklusban mértet. Lezsák nem tud olyan döntésről, hogy ismét ritkábban ülésezne a parlament, ahogyan 1998 és 2002 között háromhetente tette.

Korszakváltó a május 14-én megalakult új parlament, amely az elmúlt húsz év legdinamikusabb ülésszakát produkálta – mondta Lezsák Sándor, az Országgyűlés alelnöke pénteken sajtótájékoztatón. A július 22-ig terjedő bő két hónapban 28 ülésnapja volt a törvényhozásnak. Ez idő alatt 235 óra tárgyalási időben működött a parlament, ami több mint duplája a 2002-es és 2006-os tavaszi ülésszakénak.

Napirend előtti felszólalásból 82 százalékkal volt több. A négy évvel ezelőttihez képest összesen 300 százalékkal több, 116 döntést hoztak: 56 törvényt, 59 határozatot és egy politikai nyilatkozatot. A képviselők 147 interpellációt nyújtottak be, amiből egyharmaddal több, 56 már elhangzott. Kérdésből 40-et, azonnali kérdésből 72-t tettek fel. Az új parlament 19 állandó, 4 eseti és 51 albizottságot hozott létre.

Nincs ilyen döntés, a házbizottság nem tárgyalt ilyen előterjesztést – mondta Lezsák Sándor Kövér László, a csütörtökön megválasztott új Házelnök frissen adott nyilatkozatát firtató kérdésre, hogy szeretne ritkább, az 1998 és 2002 közti évekére emlékeztető parlamenti ülésrendet. Felvetésként korábban már elhangzott ez, de Kövér meg fogja fogalmazni elképzeléseit – mondta Lezsák Sándor. A parlamenti tempóval kapcsolatban arról beszélt, hogy ősszel is tartani kell a lendületet.

Lezsák Sándor elmondta még, hogy csütörtök éjjel, a szavazások után szeptember 13-ra hívta össze a parlament őszi ülésszakát.

Itt tekinthetik meg a kapcsolódó videót

(FH)


Képtár


Márton-napi libavacsora a Népfőiskolán
2018. november 10.
További képekTovábbi képek

Eseménynaptár
17.00-18.00 Képviselői fogadóóra Móricgáton
Áttekintő táblázatÁttekintő táblázat

Kereső
OK

Meghívók
Kölcsey Kör: Népfőiskola, 2019
Budapest, Polgárok Háza
2018. november 21. 18.00
Művészet és társadalom - Klebelsberg Hét
Budapest
2018. november 17-18.
XVIII. Lakiteleki Filmszemle
Lakitelek Népfőiskola
2018. november 14-16.
További meghívókTovábbi meghívók

Lakitelek


TovábbTovább

Linkek

Magyar Országgyűlés

Nemzeti Fórum

Lakiteleki Népfőiskola

MindszentyLogo.jpg

Linkek

kis-kunsag.jpg

Fidesz - Magyar Polgári Szövetség

Kereszténydemokrata Néppárt

Kisgazda Polgári Szövetség

Fidelitas

Lungo Drom

MAGOSZ

http://www.orologirepliche.it

 


HírekSzemélyesÍrások, interjúkOrszággyűlésVálasztókerületKéptárÉrdekességElérhetőség
© Lezsák Sándor - Webmester - Régi honlap - Oldaltérkép