Hírek
Személyes
Írások, interjúk
Országgyűlés
Választókerület
Képtár
Érdekesség
Elérhetőség
Hírek, aktualitások
Ótemplomi Esték Lezsák Sándorral és vendégével
2014. december 6.

„Ha a hullámok ellen úszunk, az megerősít minket és nagy izmokat növeszt” – mondta Hans Kaiser, Türingia korábbi Európa-ügyi minisztere.

Advent első hetében, december első péntekén – hagyományteremtő szándékkal – valami új kezdődött a több mint 260 éves, patinás falak között. Lezsák Sándor országgyűlési képviselő az Ótemplomba invitálta meg egy rövid beszélgetésre vendégét, Hans Kaisert, a Türingia (Thüringen) Tartomány volt Európa-ügyi miniszterét.

A fél 6-os mise után kezdődő, „Miért szeretem Magyarországot” címet viselő beszélgetés bevezetőjeként Lezsák Sándor, a Nemzeti Fórum Egyesület elnöke bemutatta Hans Kaisert, aki minisztersége után évekig vezette a Budapesti Konrad Adenauer Irodát, és akiről megjegyezte: „nyugdíjas, de nyugtalan ember”.

Ótemplomi Esték Lezsák Sándorral és vendégével

Hans Kaiser rámutatott a történelmi kapcsolódási pontokra – Szent Erzsébettől a berlini fal 1989. november 9-i lebontásáig –, amelyek a magyarokat és a németeket összekötik:

– Az 1956-os bátorság után 1989-ben is bátorságot tanúsítottak a magyarok. – Hozzátette: – A hála nem politikai kategória. – Tisztában van vele, hogy együttműködésre lenne szükség a két ország között, nem „különböző szabályzatokhoz ragaszkodáshoz”. – Kiállok ezért az országért!

Lezsák Sándor kérdésére – „Hogyan látod a Magyarország elleni hadjáratot? – Hans Kaiser elmondta, hogy a magyar belpolitikát egyes pártok igyekeznek külföldi színterekre vinni, majd kiemelte az Alkotmányt és a médiatörvényt, melyek körül a média gerjesztett indokolatlan, negatív visszhangot.

– Ha a hullámok ellen úszunk, az megerősít minket és nagy izmokat növeszt – tette hozzá biztatóan, és támogatásáról biztosította a magyarokat.

Hans Kaiser, az Ótemplomi Esték első vendége, a beszélgetés végén beszélt a németekben a magyarokról kialakult kedvező képről, és felsorolta, milyen menüt állítana össze a hazánkban megkedvelt, jellemző ételekből.

tli & Kürti László (fotó)

(Forrás: Félegyháziközlöny.eu)

Kapcsolódó fotóinkat ide kattintva megtekinthetik a képtárban


Képtár


Kósa Lajos lakossági fóruma Kiskunfélegyházán
2019. május 3.
További képekTovábbi képek

Eseménynaptár
Áttekintő táblázatÁttekintő táblázat

Kereső
OK

Meghívók
Kölcsey Kör: Új arcok, régi harcok II.
Budapest, Polgárok Háza
2019. április 10. 18:00
XIX. Lakiteleki Filmszemle
A nevezési lapok és a filmek beküldési határideje: 2019. október 4.
Mindszenty szoboravatás és szentelő, valamint Mindszenty Emlékérem átadó

Petőfiszállás-Pálosszentkút kegytemploma 
2019. március 23. 10:30

További meghívókTovábbi meghívók

Lakitelek


TovábbTovább

Linkek

Linkek

Nemzeti Fórum

Lakiteleki Népfőiskola

MindszentyLogo.jpg

Linkek

Linkek

Fidesz - Magyar Polgári Szövetség

Kereszténydemokrata Néppárt

Fidelitas

 

 


HírekSzemélyesÍrások, interjúkOrszággyűlésVálasztókerületKéptárÉrdekességElérhetőség
© Lezsák Sándor - Webmester - Régi honlap - Oldaltérkép