Hírek
Személyes
Írások, interjúk
Országgyűlés
Választókerület
Képtár
Érdekesség
Elérhetőség
Hírek, aktualitások
Példaértékű a szentkirályi beruházás
2012. szeptember 12.

Lezsák Sándor, az Országgyűlés alelnöke és Budai Gyula, a Vidékfejlesztési Minisztérium parlamenti államtitkára szerdán átadta a Szentkirályi Ásványvíz Kft. 600 millió forintos beruházással elkészült, PET palackok gyártásához szükséges, előformagyártó üzemét Szentkirályon.

Lezsák Sándor köszöntőjében hangsúlyozta: a száz százalékban magyar tulajdonú cég terméke, a Szentkirályi ásványvíz stílust teremtett. A nemzeti márka védjegyet meg kellett tölteni olyan tartalommal, amely az egészséget szolgálja – mondta az Országgyűlés alelnöke a több világversenyen is győztes szentkirályi ásványvízről.

Példaértékű a szentkirályi beruházás

Budai Gyula államtitkár hangsúlyozta: Magyarország sikereinek alapja a magyar vidék, ahol kiemelten fontos szerep jut az életképes agrár- és élelmiszer-ipari beruházásoknak. Hozzátette: Magyarországon több mint 500 olyan nagy mélységű kút létezik, melyekben összetétele alapján ásványvíz van.

Budai Gyula példaértékűnek nevezte a szentkirályi beruházást, mert – mint mondta – olyan fröccsöntőüzem készült el, ahol az alkalmazott technológiát elsőként vezetik be Magyarországon.

Példaértékű a szentkirályi beruházás

A Szentkirályi ásványvíz alapú Aqua Elixis titkos recept alapján készült

Balogh Levente, a Szentkirályi Ásványvíz Kft. tulajdonos-ügyvezetője elmondta: az ország egyik legnagyobb kapacitású gyártósorral rendelkező ásványvíz forgalmazója 2004-től 2012 első félévéig 1,1 milliárd liter ásványvizet és ásványvízalapú italt gyártott. Emlékeztetett arra, hogy 2007 óta a flakonokat a cég gyártja, melyhez az előformát eddig részben külföldről vásárolták. Beszámolt arról, hogy a beruházás önerőből, valamint lízing igénybevételével, 3 hónap alatt valósult meg. A gépsor granulátumból készíti el az előformát, amelynek felfújásával és alakításával készül el a flakon. A gazdasági társaság tulajdonosa hangsúlyozta: a berendezés képes olyan PET-granulátumból is flakont gyártani, melyet szelektíven gyűjtött hulladékokból, megfelelő technológiával és feldolgozással állítanak elő.

Balogh Levente az eseményen bejelentette a cég új termékét, mely szerinte a nemzet üdítőitala lehet. Közlése szerint a Szentkirályi ásványvíz alapú Aqua Elixis titkos recept alapján, 31 magyar gyógynövény felhasználásával készült, és 1 literes kiszerelésben szeptembertől kapható a boltokban.

Példaértékű a szentkirályi beruházás

A Szentkirályi Ásványvíz Kft. 2010-ben 5,4 milliárd forint nettó árbevételt ért el.

Példaértékű a szentkirályi beruházás

Példaértékű a szentkirályi beruházás

(Forrás: Magyar Nemzet Online)


Képtár


Magyar Szemmel Emlékülés Lakiteleken
2019. március 30-31.
További képekTovábbi képek

Eseménynaptár
Áttekintő táblázatÁttekintő táblázat

Kereső
OK

Meghívók
Kölcsey Kör: Új arcok, régi harcok II.
Budapest, Polgárok Háza
2019. április 10. 18:00
XIX. Lakiteleki Filmszemle
A nevezési lapok és a filmek beküldési határideje: 2019. október 4.
Mindszenty szoboravatás és szentelő, valamint Mindszenty Emlékérem átadó

Petőfiszállás-Pálosszentkút kegytemploma 
2019. március 23. 10:30

További meghívókTovábbi meghívók

Lakitelek


TovábbTovább

Linkek

Linkek

Nemzeti Fórum

Lakiteleki Népfőiskola

MindszentyLogo.jpg

Linkek

Linkek

Fidesz - Magyar Polgári Szövetség

Kereszténydemokrata Néppárt

Fidelitas

 

 


HírekSzemélyesÍrások, interjúkOrszággyűlésVálasztókerületKéptárÉrdekességElérhetőség
© Lezsák Sándor - Webmester - Régi honlap - Oldaltérkép