Hírek
Személyes
Írások, interjúk
Országgyűlés
Választókerület
Képtár
Érdekesség
Elérhetőség
Hírek, aktualitások
I. Szövetségesi találkozó a Népfőiskolán
2011. október 1.

A Fidelitas kezdeményezésére a polgári oldal Bács-Kiskun megyei szövetségesei és vidéki vendégek részvételével rendezett I.Szövetségesi Találkozót, ahol többek között felszólalt Pintér Sándor belügyminiszter, Bagó Zoltán EP képviselő és Lezsák Sándor az Országgyűlés alelnöke.

A találkozó résztvevői délelőtt részt vettek az Apor Vilmos Közéleti Kollégium, a Balázs Ferenc Kollégium és a Népfőiskola Kollégium számára rendezett plenáris előadáson a Kölcsey Házban. A délutáni előadók: Zakar Péter, Csongrád Megyei Közgyűlés alelnöke (Nemzeti Fórum), Leviczky Cirill, Bács-Kiskun megyei alelnök (Fidesz), Ágh Péter, elnök (Fidelitas), Gaal Gergely, elnökhelyettes (IKSZ), Bagi Béla, volt országgyűlési képviselő, Kecskeméti Fogyasztó és Vidékvédő Egyesület elnöke és Mák Kornél, Kecskemét alpolgármestere (KDNP) voltak.

Kapcsolódó képeink ide kattintva megtekinthetők a képtárban.

 

A szervezők összefoglalója:

Pintér Sándor belügyminiszter a Népfőiskolán

Egységben az erő

„Egy szövetség csak akkor működhet jól, ha az nem érdekekből, hanem értékekből áll”- mondta el Ágh Péter országgyűlési képviselő a Lakiteleki Népfőiskolán az I. Szövetségesi Találkozó keretében, amely a Bács-Kiskun megyei Fidelitas kezdeményezésére valósult meg. A hétvégi rendezvény vendége volt többek között Lezsák Sándor az országgyűlés alelnöke, Pintér Sándor belügyminiszter és Bagó Zoltán Európa parlamenti képviselő is. A találkozó fő célkitűzése, hogy közelebb hozza egymáshoz a polgári oldal szövetségeseit és elmélyítse az együttműködésüket a kampányidőszakon túl is.

Az egész napos rendezvény délutáni szekciójában a szövetségesek képviselői tartottak előadást a hosszú távú, sikeres együttműködés lehetőségeiről és szakpolitikai kérdésekről.
„A rendszerváltás után a magyar értelmiségi réteget a posztkommunista elit kiszorította a közéletből. A Nemzeti Fórum így túlnyomó részt azokra az emberekre épít, akik eddig szaktudásuk és hozzáértésük ellenére nem kaphattak szerepet a közéletben ideológia meggyőződésük miatt. Fontos a politika és a szellemi élet összekapcsolása, mert az értékek és szaktudás nélküli politikai komoly veszélyt jelent a társadalomra”- fejtette ki Zakar Péter a Nemzeti Fórum alelnöke.

Mák Kornél, Kecskemét alpolgármestere arról beszélt, hogy a KDNP egy olyan világnézeti párt, amely meghatározott céljait világnézeti szemlélete nélkül nem tudná elérni, ezért fontos, hogy a szövetség hiteles, erős és közös legyen, hiszen megfelelő dialógussal és politizálással áthidalhatóak a feszültségek.

Az Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség képviseletében Gaál Gergely, a szervezet ország alelnöke osztotta meg gondolatait a résztvevőkkel: az egyik legfiatalabb szövetséges, története összefügg a KDNP történetével. A környezetükben lévő fiataloknak megnőtt az érdeklődése a kereszténydemokrácia iránt, a Fidelitassal pedig kiegészítik egymást a szövetségben, széles réteget meg lehet szólítani, visszahozni a fiatalokat a közéletbe.

Dósai Bence és Darida József, a rendezvény főszervezői beszédükben egyöntetűen kiemelték a megyei és országos Fidelitasban tapasztalható folyamatos sikeres programszervezés és szervezetbővítés szerepét. A résztvevők a vártnál is magasabb száma és a pozitív visszajelzéseknek köszönhetően a szervezők a jövőben is szeretnének ehhez hasonló rendezvényeket létrehozni.

Varga Zoltán/Dósai Bence


Képtár


Nemzeti Fórum Országos Gyűlése
2019. március 2.
További képekTovábbi képek

Eseménynaptár
Áttekintő táblázatÁttekintő táblázat

Kereső
OK

Meghívók
Kölcsey Kör: Új arcok, régi harcok
Budapest, Polgárok Háza 
2019. február 20. 18:00
Magyar szemmel - pályázati felhívás a rendszerváltás emlékezetére
Beküldési határidő: 2019. január 20.
Jótékonysági est a kárpátaljai Salánk ifjúsági házáért
Budapest, Duna Palota
2018. december 6. 18.00
További meghívókTovábbi meghívók

Lakitelek


TovábbTovább

Linkek

Linkek

Nemzeti Fórum

Lakiteleki Népfőiskola

MindszentyLogo.jpg

Linkek

Linkek

Fidesz - Magyar Polgári Szövetség

Kereszténydemokrata Néppárt

Fidelitas

 

 


HírekSzemélyesÍrások, interjúkOrszággyűlésVálasztókerületKéptárÉrdekességElérhetőség
© Lezsák Sándor - Webmester - Régi honlap - Oldaltérkép