Hírek
Személyes
Írások, interjúk
Országgyűlés
Választókerület
Képtár
Érdekesség
Elérhetőség
Hírek, aktualitások
Pio atyára emlékeztek
2014. szeptember 23.

Halálának 46. évfordulóján konferenciával emlékeztek meg Pietrelcinai Szent Pio-ról, Pio atyáról Kecskeméten. Az olasz kapucinus szerzetes a kezén, lábán és oldalán megjelent, Jézus keresztre feszítését idéző stigmák miatt vált közismertté. A sebeket ötven évig viselő Pio atyához számos különleges, rendkívüli esemény fűződik.

1999-ben boldoggá, 2002-ben pedig szentté avatták. Az ő emlékére rendezett kedden konferenciát a kecskeméti városházán az önkormányzat egyházügyi munkacsoportja. Az eseményen részt vett Lezsák Sándor, az országgyűlés alelnöke és Wittner Mária, volt országgyűlési képviselő is. Mák Kornél alpolgármester Pio atya és Mindszenty József hercegprímás, bíboros életútja, személye között vont párhuzamot.

Pio atyára emlékeztek

– Mind a két személyiség a saját hazájában, saját nemzete és a világ üdvére egységet teremtve működött. Egyikük a testén hordozta a stigma jeleit, másikuk a lelkében, egy nemzet stigmáját, szenvedését – mondta az alpolgármester.

A konferenciát szervező egyházügyi munkacsoport vezetője, Lévai Jánosné arról beszélt, hogy a ma élő keresztényeknek és nem keresztényeknek egyaránt szükségük van általános emberi hitre, útmutatásra, példaképekre, akikből erőt lehet meríteni.

Pio atyára emlékeztek

Konferencia a stigmatizált áldozópap tiszteletére

– Pio atya példája, egyéniségének a kisugárzása halála után is tovább tart, hogy megbékítő és vigasztaló befolyást gyakoroljon hívőre és nem hívőkre egyaránt. Egyszer valaki azt mondta az atyának: „én nem hiszek Istenben”. Pio atya válasza és egyben életének üzenete is: „Isten azonban bízik benned, fiam” – tette hozzá Lévai Jánosné.

– „Az angyalok csak azért féltékenyek ránk, mert ők nem szenvedhetnek Istenért” – idézte szintén Pio atyát Lezsák Sándor, aki egy nagyon személyes vallomást osztott meg a hallgatósággal. Az országgyűlés alelnöke szavai szerint korábban kevesett tudott a szent szerzetesről, ezen a nyáron viszont rengeteget olvasott róla, tanításait pedig rendszeresen elmondta kórházban ápolt édesanyjának, ezzel is megszépítve a 93 éves asszony utolsó heteit.

 

Pio atya Magyarországról

„Magyarország egy olyan kalitka, amelyből egyszer még egy gyönyörű madár fog kirepülni. Sok szenvedés vár még rájuk, de egész Európában páratlan dicsőségben lesz részük. Irigylem a magyarokat, mert általuk nagy boldogság árad majd az emberiségre. Kevés nemzetnek van olyan nagy hatalmú őrangyala, mint a magyaroknak, és bizony helyes lenne erősebben kérniük hathatós oltalmát országukra!”

Hraskó István

(Forrás: BAON.hu)

További fotók ide kattintva megtekinthetők a képtárban


Képtár


Fülöp Sándor kiállításának megnyitója Lakiteleken
2018. december 1.
További képekTovábbi képek

Eseménynaptár
Áttekintő táblázatÁttekintő táblázat

Kereső
OK

Meghívók
Jótékonysági est a kárpátaljai Salánk ifjúsági házáért
Budapest, Duna Palota
2018. december 6. 18.00
Kölcsey Kör: Népfőiskola, 2019
Budapest, Polgárok Háza
2018. november 21. 18.00
Művészet és társadalom - Klebelsberg Hét
Budapest
2018. november 17-18.
További meghívókTovábbi meghívók

Lakitelek


TovábbTovább

Linkek

Magyar Országgyűlés

Nemzeti Fórum

Lakiteleki Népfőiskola

MindszentyLogo.jpg

Linkek

kis-kunsag.jpg

Fidesz - Magyar Polgári Szövetség

Kereszténydemokrata Néppárt

Kisgazda Polgári Szövetség

Fidelitas

Lungo Drom

MAGOSZ

http://www.orologirepliche.it

 


HírekSzemélyesÍrások, interjúkOrszággyűlésVálasztókerületKéptárÉrdekességElérhetőség
© Lezsák Sándor - Webmester - Régi honlap - Oldaltérkép