Hírek
Személyes
Írások, interjúk
Országgyűlés
Választókerület
Képtár
Érdekesség
Elérhetőség
Hírek, aktualitások
Sport, nevelési, szociális integrációs felzárkóztató program mélyszegénységben élő gyermekek számára
2012. április 25.

A Nemzeti Fórum Testnevelési és Sport Munkacsoportja konferenciát tartott 2012. április 20-22-én, a Lakiteleki Népfőiskolán.  A rendezvényen résztvevő közel ötven fő „Sport, nevelési, szociális integrációs felzárkóztató program mélyszegénységben élő gyermekek számára” címmel folytatott eszmecserét.

A konferenciát Szabó Istvánnak, a munkacsoport alelnökének bevezető gondolatai után Bartos Mónika parlamenti képviselő és Virág Róbert, a munkacsoport elnöke nyitotta meg. Lezsák Sándor, a Nemzeti Fórum elnöke köszöntőjében hangsúlyozta a téma aktualitását, a sport integráló szerepét, és kérte a konferencia szervezőit, vitassák meg annak lehetőségét, hogy a Lakitelek Népfőiskola milyen formában tudna bekapcsolódni a Programba. Ezt követően, a Társadalmi Felzárkóztatásért Felelős Államtitkárság Főosztályvezető-helyettese, Dr. Ulicska László mutatta be a nemrég elfogadott Nemzeti, társadalmi, felzárkóztatási stratégiát. A péntek estét Gyombolai Gyula, az Egyházmegyei Katolikus Iskolák Főigazgatója előadása zárta, az egyházi iskolák szerepéről.

A szombati program a gyulai Grosics Katolikus Labdarúgó Akadémiára tett látogatással indult. Az intézményt és az itt tanuló 115 fiatal mindennapjait Dlubala Róbert lelkész úr mutatta be. A Népfőiskolán a délutáni előadások sorát a Sportért Felelős Államtitkárság főosztályvezető-helyettese, Dr. Fazekas Attila nyitotta meg, aki a „Sport támogatásáról szóló törvény” egy évének tapasztalatait elemezte. Dobos Krisztina, az Oktatási Munkacsoport elnöke a közművelődési törvényről tartott előadást, és világított rá néhány fontos szempontra, mely a SPORT, NEVELÉSI, SZOCIÁLIS INTEGRÁCIÓS FELZÁRKOZTATÓ PROGRAM-ban hangsúlyosan kell, hogy szerepeljen. Majd Mezei István kuratóriumi elnök a Farkas János Alapítvány tevékenységét ismertette.

Dr. Orsós Anna, a Pécsi Tudományegyetem Romológia és Nevelésszociológia Tanszékének vezetője a „Cigány/Roma gyerekek az oktatásban” címmel tartott nagy sikerű előadást, amelyben részletes betekintést nyújtott a témáról, és különböző szempontok alapján világított rá olyan elemekre és információkra, amik majd elősegíthetik a program sikerét.

A harmadik napon Vass Zoltán testnevelő tanár a mindennapi testnevelés módszertanáról tartott előadást, majd Pálinkó Gyuláné iskolaigazgató, az Oktatási, valamint a Sport Munkacsoport tagja, a tehetséggondozás témakörét mutatta be. A konferencia záró előadását Virág Róbert tartotta, melyben vázolta a „Sport, nevelési szociális integrációs felzárkóztató program” koncepcióját és cselekvési programját.

Összegzésként a konzultáció során a résztvevők kifejtették véleményüket, álláspontjukat a mélyszegénységben élő gyermekeket segítő programról, valamint felkérték a Sport Munkacsoport kibővített elnökségét, hogy a parlamenti képviselők bevonásával készítsenek egy részletesebb beszámolót a konferencia tanulságairól, eredményeiről és a további lehetőségekről, teendőkről.


Képtár


Kósa Lajos lakossági fóruma Kiskunfélegyházán
2019. május 3.
További képekTovábbi képek

Eseménynaptár
Áttekintő táblázatÁttekintő táblázat

Kereső
OK

Meghívók
Kölcsey Kör: Új arcok, régi harcok II.
Budapest, Polgárok Háza
2019. április 10. 18:00
XIX. Lakiteleki Filmszemle
A nevezési lapok és a filmek beküldési határideje: 2019. október 4.
Mindszenty szoboravatás és szentelő, valamint Mindszenty Emlékérem átadó

Petőfiszállás-Pálosszentkút kegytemploma 
2019. március 23. 10:30

További meghívókTovábbi meghívók

Lakitelek


TovábbTovább

Linkek

Linkek

Nemzeti Fórum

Lakiteleki Népfőiskola

MindszentyLogo.jpg

Linkek

Linkek

Fidesz - Magyar Polgári Szövetség

Kereszténydemokrata Néppárt

Fidelitas

 

 


HírekSzemélyesÍrások, interjúkOrszággyűlésVálasztókerületKéptárÉrdekességElérhetőség
© Lezsák Sándor - Webmester - Régi honlap - Oldaltérkép