Hírek
Személyes
Írások, interjúk
Országgyűlés
Választókerület
Képtár
Érdekesség
Elérhetőség
Hírek, aktualitások
Tankok helyett bankok - 'Nem ért véget a szabadságharc'
2011. április 13.

Lezsák Sándor, az Országgyűlés fideszes alelnöke szerint a szocialista rendszer tudatrombolása után ma egy "új diktátum, a pénz tulajdonosainak nyomása és uralma", a Magyarországot prédának tekintő spekulánsok "internacionalista hadserege" ellen kell szabadságharcot vívni.

A kormánypárti képviselő szerdán, az "Emlékezz Európa-Remember Europe 1948-1989" című nemzetközi konferencia bevezető előadásában úgy fogalmazott, az elmúlt húsz év közel sem azt hozta a kelet-európai térség számára, amire korábban számított, hiszen - mint mondta - a lelkekben ma is tovább él a zsarnokság lenyomata. A politikus szerint a közéletben ma is próbálnak érvényesülni a "diktatúra gépezetében trenírozott személyek és csoportok", az adósságcsapdában vergődő családokat és országokat pedig "disznófejű nagyurak" fojtogatják.

A Ház alelnöke, az 1956-os Pesti Srác Alapítvány és a Nemzeti Fórum Egyesület által az Országgyűlés főrendi házában rendezett eseményen arra hívta fel a figyelmet, hogy a kiszolgáltatott nemzetek soha nem érezhetik szabadnak magukat, még akkor sem, ha most nem a tankok, hanem a bankok spekulánsai fenyegetik őket. Lezsák Sándor szerint a "hiteles és józanító emlékezetnek" kell irányítania napjaink küzdelmeit, amelyek célja egy erős és keresztény Európa, illetve Magyarország megteremtése.

Kiemelte: az egységesülő Európa merőben ellentétes emlékeket hordoz az elmúlt hatvan évről, hiszen míg a nyugat-európai országok a tartós szabadság és jólét magabiztosságot adó érzését élhették át a II. világháború után, addig a kelet-európai térséget a közös zsarnoki múlt köti össze. Lezsák Sándor szerint utóbbi országokban rendkívül súlyos tudatrombolást okozott a "nyílt és brutális bolsevik terror, majd az azt követő alattomos, hipnotizáló, puha diktatúra".

Mint mondta a "szovjet impérium és hazai kiszolgálói" Magyarországon az internacionalizmus hirdetésével próbálták eltörölni a nemzet egészének öntudatát, de észre kellett venniük, hogy a "népeket csak ideig-óráig lehet gyötörni, véglegesen soha nem lehet őket eltántorítani a rendet teremtő szabadság vágyától". A politikus aláhúzta továbbá, hogy az elmúlt hatvan évben is voltak felemelő, nagy pillanatok, amikor a megalázott népek fellázadtak a zsarnoksággal szemben, Magyarországon is ilyen momentum volt az 1956-os szabadságharc.

(MTI-fidesz.hu)

Képtár


Karácsonyi szeretetebéd Kecskeméten
2018. december 24.
További képekTovábbi képek

Eseménynaptár
Áttekintő táblázatÁttekintő táblázat

Kereső
OK

Meghívók
Magyar szemmel - pályázati felhívás a rendszerváltás emlékezetére
Beküldési határidő: 2019. január 20.
Jótékonysági est a kárpátaljai Salánk ifjúsági házáért
Budapest, Duna Palota
2018. december 6. 18.00
Kölcsey Kör: Népfőiskola, 2019
Budapest, Polgárok Háza
2018. november 21. 18.00
További meghívókTovábbi meghívók

Lakitelek


TovábbTovább

Linkek

Magyar Országgyűlés

Nemzeti Fórum

Lakiteleki Népfőiskola

MindszentyLogo.jpg

Linkek

kis-kunsag.jpg

Fidesz - Magyar Polgári Szövetség

Kereszténydemokrata Néppárt

Kisgazda Polgári Szövetség

Fidelitas

Lungo Drom

MAGOSZ

http://www.orologirepliche.it

 


HírekSzemélyesÍrások, interjúkOrszággyűlésVálasztókerületKéptárÉrdekességElérhetőség
© Lezsák Sándor - Webmester - Régi honlap - Oldaltérkép