Hírek
Személyes
Írások, interjúk
Országgyűlés
Választókerület
Képtár
Érdekesség
Elérhetőség
Szili Katalin jogsértően döntött?

 

Szili Katalin házelnök úgy döntött: nem alakíthatnak új frakciót a volt MDF-esek - tudtuk meg az egyik kizárt képviselőtől, Balsai Istvántól. Az Országgyűlés Dávid Ibolyát ismét a Parlament alelnökévé választotta.


Balsai István elmondta azt is: Szili Katalin házelnök ma elutasította, hogy a volt MDF-esek új frakciót alakítsanak. Döntését mindössze azzal indokolta: erre nincs mód - felelte kérdésünkre az Antall-kormány igazságügy-minisztere, aki szerint felmerül a kérdés: a frakció megszűnését követően a többi nyolc tagnak hogy volt módja erre? - Az ilyen ügyekben korábban a házelnök nem egyszemélyben hozott döntést, hanem a Ház valamelyik bizottsága döntött. Most Szili Katalin határoz ezekben a kérdésekben. A szocialista országgyűlési elnök ezzel az intézkedéssel jelét adta: a házszabály előírásait nem tekinti magára nézve kötelezőnek - jelentette ki Balsai István, akit szeptemberben zárt ki Herényi Károly frakcióvezető a demokrata fórum országgyűlési képviselőcsoportjából. A politikus, aki négy kizárt képviselőtársával a bírósághoz fordult az általa jogtalannak tartott döntés miatt, elmondta: a következő tárgyalás csütörtökön lesz az ügyben.


Lezsák Sándor a Nap-kelte ma reggeli adásában arról beszélt: az MDF frakcióból kizárt és kilépett képviselők nem szerveznek pártot. - Független képviselők leszünk - hangsúlyozta. Ékes József volt MDF-es képviselő azonban a volt frakciótagok délelőtti megbeszélését követően kijelentette: miután letelik az a hat hónap, amíg függetlenként kell dolgozniuk, frakcióként és egyesületként folytatják a parlamenti munkát. Az egyesület bejegyzését a közeljövőben elindítják, és ezt követően döntenek arról, hogy pártként működnek-e tovább - mondta.


Miután a demokrata fórum frakciója kizárta Balogh Lászlót, a volt képviselő jegyzői helye megüresedett. A Háznak ma jegyzőt is kell választania, valamint döntenie kell az ORTT MDF-es delegáltjáról is.


Ádám Kata
Magyar Nemzet

 

Képtár


Kecskeméti Kurázsi Táncműhely látogatása a Népfőiskolán
2018. május 13.
További képekTovábbi képek

Eseménynaptár
Áttekintő táblázatÁttekintő táblázat

Kereső
OK

Meghívók
Kölcsey Kör: Nem az ősöket kell követni, hanem azt, amit az ősök követtek

Budapest, Polgárok Háza
2018. május 16. 18.00 óra

Kölcsey Kör: A migrációról – másként

Kecskemét, Hírös Turisztikai Központ
2018. április 26. 18.00

Kölcsey Kör: Egymillió

Budapest, Polgárok Háza
2018. március 6. 18.00

További meghívókTovábbi meghívók

Lakitelek


TovábbTovább

Linkek

Magyar Országgyűlés

Nemzeti Fórum

Lakiteleki Népfőiskola

MindszentyLogo.jpg

Linkek

kis-kunsag.jpg

Fidesz - Magyar Polgári Szövetség

Kereszténydemokrata Néppárt

Kisgazda Polgári Szövetség

Fidelitas

Lungo Drom

MAGOSZ

http://www.orologirepliche.it

 


HírekSzemélyesÍrások, interjúkOrszággyűlésVálasztókerületKéptárÉrdekességElérhetőség
© Lezsák Sándor - Webmester - Régi honlap - Oldaltérkép