Hírek
Személyes
Írások, interjúk
Országgyűlés
Választókerület
Képtár
Érdekesség
Elérhetőség
Szili Katalin jogsértően döntött?

 

Szili Katalin házelnök úgy döntött: nem alakíthatnak új frakciót a volt MDF-esek - tudtuk meg az egyik kizárt képviselőtől, Balsai Istvántól. Az Országgyűlés Dávid Ibolyát ismét a Parlament alelnökévé választotta.


Balsai István elmondta azt is: Szili Katalin házelnök ma elutasította, hogy a volt MDF-esek új frakciót alakítsanak. Döntését mindössze azzal indokolta: erre nincs mód - felelte kérdésünkre az Antall-kormány igazságügy-minisztere, aki szerint felmerül a kérdés: a frakció megszűnését követően a többi nyolc tagnak hogy volt módja erre? - Az ilyen ügyekben korábban a házelnök nem egyszemélyben hozott döntést, hanem a Ház valamelyik bizottsága döntött. Most Szili Katalin határoz ezekben a kérdésekben. A szocialista országgyűlési elnök ezzel az intézkedéssel jelét adta: a házszabály előírásait nem tekinti magára nézve kötelezőnek - jelentette ki Balsai István, akit szeptemberben zárt ki Herényi Károly frakcióvezető a demokrata fórum országgyűlési képviselőcsoportjából. A politikus, aki négy kizárt képviselőtársával a bírósághoz fordult az általa jogtalannak tartott döntés miatt, elmondta: a következő tárgyalás csütörtökön lesz az ügyben.


Lezsák Sándor a Nap-kelte ma reggeli adásában arról beszélt: az MDF frakcióból kizárt és kilépett képviselők nem szerveznek pártot. - Független képviselők leszünk - hangsúlyozta. Ékes József volt MDF-es képviselő azonban a volt frakciótagok délelőtti megbeszélését követően kijelentette: miután letelik az a hat hónap, amíg függetlenként kell dolgozniuk, frakcióként és egyesületként folytatják a parlamenti munkát. Az egyesület bejegyzését a közeljövőben elindítják, és ezt követően döntenek arról, hogy pártként működnek-e tovább - mondta.


Miután a demokrata fórum frakciója kizárta Balogh Lászlót, a volt képviselő jegyzői helye megüresedett. A Háznak ma jegyzőt is kell választania, valamint döntenie kell az ORTT MDF-es delegáltjáról is.


Ádám Kata
Magyar Nemzet

 

Képtár


Szent II. János Pál pápa vérereklyéjének megáldása Izsákon
2018. október 14.
További képekTovábbi képek

Eseménynaptár
Áttekintő táblázatÁttekintő táblázat

Kereső
OK

Meghívók
Keleti Nyelveket Ismertető tanfolyamok
Kezdő szinten: azeri, belarusz, grúz, kazah és haladó szinten: belarusz nyelvből.
Jelentkezési határidő: 2018. október 22.
Felhívás: Grillázs készítő verseny

Lakitelek Népfőiskola
Jelentkezési határidő:
2018. október 19.

Puszták Aranya c. kiállítás megnyitója
Kápolnásnyék
2018. október 13. 11.00
További meghívókTovábbi meghívók

Lakitelek


TovábbTovább

Linkek

Magyar Országgyűlés

Nemzeti Fórum

Lakiteleki Népfőiskola

MindszentyLogo.jpg

Linkek

kis-kunsag.jpg

Fidesz - Magyar Polgári Szövetség

Kereszténydemokrata Néppárt

Kisgazda Polgári Szövetség

Fidelitas

Lungo Drom

MAGOSZ

http://www.orologirepliche.it

 


HírekSzemélyesÍrások, interjúkOrszággyűlésVálasztókerületKéptárÉrdekességElérhetőség
© Lezsák Sándor - Webmester - Régi honlap - Oldaltérkép