Hírek
Személyes
Írások, interjúk
Országgyűlés
Választókerület
Képtár
Érdekesség
Elérhetőség
Hírek, aktualitások
Színházművészeti szakmai napot rendeztek egy kiskunfélegyházi általános iskolában
2015. február 27.

Színház-művészettel a tanítás szolgálatában címmel szakmai napot rendeztek a Kiskunfélegyházi Batthyány Lajos Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskolában pénteken.

A szakmai napon Cseke Péter, a kecskeméti Katona József Színház igazgatója a mesék színpadi előadásának lehetőségeiről tartott előadást. Hangsúlyozta: a megfelelően olvasott mesék a gyermekek életét csak akkor gazdagítják, ha megmozgatják fantáziájukat.

Színházművészeti szakmai napot rendeztek egy kiskunfélegyházi általános iskolában

A színházi direktor a népmesét megismerését nagyon fontosnak tartja gyermekek világában, hiszen "győzelmet és királyságot" ígér nekik. Cseke Péter úgy fogalmazott: a mesék egyetemes emberi problémákat vetnek fel, amelyek a gyerekeket foglalkoztatják. Legfontosabb céljuk, hogy a gyermekeket megnyugtassák.

A mesét azért is fontosnak tartja, mert szavai szerint "a gyermek tudat alatti fantáziájában szunnyadó dolgokat feloldja". Álláspontja szerint a modern mesék és a rajzfilmek manipulálják a gyerekeket, amit nem tart jónak.

Lezsák Sándor, az Országgyűlés alelnöke irodalmi színpados emlékeit osztotta meg a diákokkal a rendhagyó óra keretében. Visszaemlékezésében elmondta: képesítés nélküli pedagógusként kezdett tanítani Lakiteleken, ahol amatőr színjátszó csoportot is vezetett. A színpadi játék nagy titka, élményt átélni és élményt közvetíteni – emelte ki.

Színházművészeti szakmai napot rendeztek egy kiskunfélegyházi általános iskolában

A pedagógus rendkívüli felelőssége és lehetősége, hogy lekösse a fiatalokat, amikor kiáll eléjük és olyat tanítson, amiből a gyermekek tudnak építkezni – fogalmazott Lezsák Sándor.

Georg Paul Hefty politológus, pedagógus, a Frankfurter Allgemeine Zeitung nyugalmazott újságírója történelmi távlatokba kalauzolta el az iskola hallgatóit. Előadásában az 1948-es magyar forradalom és szabadságharc nemzetközi vonatkozásait mutatta be.

Farkasházi Réka színésznő, színház és drámapedagógus, a Gór Nagy Mária Tinitanoda nagycsoportjával drámaórát mutatott be.

A kiskunfélegyházi általános iskola és alapfokú művészetoktatási intézmény a város három nagy múltú iskolájának összevonásával jött létre 2001-ben. Az iskola tanulói szabad keretek között fejleszthetik adottságaikat a hangszeres zene, képző- és iparművészet, táncművészet, valamint színművészeti csoportjaikban.

(Forrás: MTI)

További fotók ide kattintva megtekinthetők a képtárban


Képtár


Karácsonyi szeretetebéd Kecskeméten
2018. december 24.
További képekTovábbi képek

Eseménynaptár
Áttekintő táblázatÁttekintő táblázat

Kereső
OK

Meghívók
Magyar szemmel - pályázati felhívás a rendszerváltás emlékezetére
Beküldési határidő: 2019. január 20.
Jótékonysági est a kárpátaljai Salánk ifjúsági házáért
Budapest, Duna Palota
2018. december 6. 18.00
Kölcsey Kör: Népfőiskola, 2019
Budapest, Polgárok Háza
2018. november 21. 18.00
További meghívókTovábbi meghívók

Lakitelek


TovábbTovább

Linkek

Magyar Országgyűlés

Nemzeti Fórum

Lakiteleki Népfőiskola

MindszentyLogo.jpg

Linkek

kis-kunsag.jpg

Fidesz - Magyar Polgári Szövetség

Kereszténydemokrata Néppárt

Kisgazda Polgári Szövetség

Fidelitas

Lungo Drom

MAGOSZ

http://www.orologirepliche.it

 


HírekSzemélyesÍrások, interjúkOrszággyűlésVálasztókerületKéptárÉrdekességElérhetőség
© Lezsák Sándor - Webmester - Régi honlap - Oldaltérkép