Hírek
Személyes
Írások, interjúk
Országgyűlés
Választókerület
Képtár
Érdekesség
Elérhetőség
Hírek, aktualitások
Szorosabbra fűznék a magyar-lengyel kapcsolatokat
2013. június 23.

A lengyel törvényhozás, a szejm alelnöke szerint a magyar és a lengyel kormánynak össze kell fognia az államközi kapcsolatok erősítése, valamint a jobb európai uniós pozíciók elérése érdekében. Marek Tadeusz Kuchcinski ezt szombaton Lakiteleken mondta az MTI-nek, ahol Lezsák Sándor, az Országgyűlés alelnöke vendégeként tartózkodott.

Szorosabbra fűznék a magyar-lengyel kapcsolatokat

Közölte, hogy a lengyel és a magyar parlament közötti együttműködés továbbmélyítésének lehetőségeit vitatta meg Lezsák Sándorral. A lengyel politikus természetesnek nevezte a két nemzet közötti barátság további erősítését. "Majdnem szomszédok vagyunk, ezeréves történelmünk összekapcsol bennünket, a közelség okán, a gazdasági együttműködés lehetőségeit jobban ki kellene használni" - mondta. Véleménye szerint a két ország kormányainak el kellene azon gondolkodni, hogy a két ország között építsenek vasútvonalat, hogy ne kelljen Varsótól Budapestig 14 órát utazni.

Lezsák Sándor emlékeztetett: március 14-én Varsóba látogatott, ahol a szejm alelnökével a lengyel főváros Bem tábornokról elnevezett kerületében Petőfi-szobrot avatott."A márciusi találkozón megállapodtunk abban, hogy a Lakiteleki Népfőiskola és egy hasonló célokat felvállaló lengyel intézmény között kapcsolatfelvételre kerül sor" - mondta a Lakiteleki Népfőiskola alapítója.

Lezsák Sándor fontosnak nevezte, hogy lengyel kezdeményezésre létrejön egy Kárpát-Európa munkacsoport, melyben hét ország vesz rész. "Lengyelország, Csehország, Szlovákia, Magyarország, Bulgária, Románia és Ukrajna parlamenti képviselőinek első találkozóját mi rendezzük novemberben Nyíregyházán" - mondta az Országgyűlés alelnöke. A szejm alelnöke Piotr Naimski képviselőnek, az IPU Magyar-Lengyel Baráti Tagozat lengyel társelnökének társaságában érkezett szombaton Lakitelekre. Délelőtt Fülöpjakabon jártak, ahol megtekintettek két helyi biogazdaságot, majd Lezsák Sándor bemutatta vendégeinek a Lakiteleki Népfőiskolát.

(Forrás: MTI)

Kapcsolódó fotóinkat ide kattintva megtekinthetik a képtárban


Képtár


Karácsonyi szeretetebéd Kecskeméten
2018. december 24.
További képekTovábbi képek

Eseménynaptár
Áttekintő táblázatÁttekintő táblázat

Kereső
OK

Meghívók
Magyar szemmel - pályázati felhívás a rendszerváltás emlékezetére
Beküldési határidő: 2019. január 20.
Jótékonysági est a kárpátaljai Salánk ifjúsági házáért
Budapest, Duna Palota
2018. december 6. 18.00
Kölcsey Kör: Népfőiskola, 2019
Budapest, Polgárok Háza
2018. november 21. 18.00
További meghívókTovábbi meghívók

Lakitelek


TovábbTovább

Linkek

Magyar Országgyűlés

Nemzeti Fórum

Lakiteleki Népfőiskola

MindszentyLogo.jpg

Linkek

kis-kunsag.jpg

Fidesz - Magyar Polgári Szövetség

Kereszténydemokrata Néppárt

Kisgazda Polgári Szövetség

Fidelitas

Lungo Drom

MAGOSZ

http://www.orologirepliche.it

 


HírekSzemélyesÍrások, interjúkOrszággyűlésVálasztókerületKéptárÉrdekességElérhetőség
© Lezsák Sándor - Webmester - Régi honlap - Oldaltérkép