Hírek
Személyes
Írások, interjúk
Országgyűlés
Választókerület
Képtár
Érdekesség
Elérhetőség
Hírek, aktualitások
Tiszták, hősök, szentek - a középdöntő eredményei
2012. április 10.

A Keresztény Élet Szerkesztősége és a Lakiteleki Népfőiskola idén nyolcadik alkalommal hirdette meg Kárpát-medencei történelmi versenyét. Az eredményeket cikkünk végén találhatják.

Kedves Játszótársaink!

Kedves Barátaink!

Nagy öröm számunkra, hogy együtt játszottak velünk ebben az esztendőben, hogy ilyen remek megoldásokat küldtetek be, s ilyen kiváló pedagógusok segítették munkájukat!

A Keresztény Élet Szerkesztősége és a Lakiteleki Népfőiskola idén nyolcadik alkalommal hirdette meg Kárpát-medencei történelmi versenyét. Az eredményeket honlapunkon olvashatják.

Összesen közel hatvan csapat játszott velünk, közülük 20 jutott be a középdöntőbe, mely 2012. április 20-án, pénteken 16 órakor kezdődik a Lakiteleki Népfőiskolán. Az írásbeli feladatlap kitöltése után dől el, kik jutnak a 12 csapatos döntőbe, mely másnap, április 21-én 9 órakor lesz.

A középdöntőben egy feladatlapot kell kitölteniük a csapatoknak, s ehhez segédeszközt nem használhatnak. A kérdések részben a kötelező forrásokra, részben a magyar történelem 972-1116-ig terjedő időszakára vonatkoznak majd. Szeretnénk művészettörténeti, irodalomtörténeti, tudománytörténeti, zenei kérdésekkel is megörvendeztetni Önöket, de tisztában vagyunk azzal, hogy az írásbeli fordulók segédeszközökben gazdag megoldási lehetősége és a középdöntő eszköztelensége között mekkora a különbség.

Még a középdöntők estéjén kihirdetjük, kik jutnak a másnapi döntőbe. Ők szóban, zsűri előtt mérik majd össze tudásukat. A zsűri elnöke Dr. Török József professzor úr, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem tanszékvezetője lesz.

Minden csapat tagjai és felnőtt segítőjük vendégünk a középdöntő napján vacsorára, el is szállásoljuk őket a Népfőiskolán, s másnap reggeliről is gondoskodunk számukra. Reméljük, nézőként azok is részesei lesznek a döntőnek, akik nem jutnak be a legjobb 12 csapat közé, hiszen közönségjátékokban őket is jutalmazni szoktuk. A döntőbe jutó csapatok számára ebédet biztosítunk, többi vendégünknek térítés ellenében tudjuk ezt nyújtani.

A nagyon messziről érkező csapatok számára lehetőség van arra, hogy már a középdöntő előtti napon, csütörtökön délután megérkezzenek a Népfőiskolára. Kérjük, ilyen szándékukat jelezzék előre az intézmény recepcióján a +36-76-549-049-es számon.

Ha a középdöntő résztvevői közül valamelyik csapat nem tudná vállalni a versenyzést, kérem jelezzék telefonon, hogy a sorban következő fiatalok játéklehetőséget kaphassanak!

Ha további kérdésük van, a 70/931-7808-as számon szívesen válaszolok rá. A felkészüléshez sok sikert, további eredményes munkát kívánva:

Mindannyiuknak áldott, szép húsvétot kívánunk!

A szervezők nevében üdvözlettel:

Lakitelek, 2012. április 3.

Olajos István

Az eredmények letöltéséhez kattintson ide!


Képtár


Márton-napi libavacsora a Népfőiskolán
2018. november 10.
További képekTovábbi képek

Eseménynaptár
Művészet és társadalom - Klebelsberg Hét
Áttekintő táblázatÁttekintő táblázat

Kereső
OK

Meghívók
Kölcsey Kör: Népfőiskola, 2019
Budapest, Polgárok Háza
2018. november 21. 18.00
Művészet és társadalom - Klebelsberg Hét
Budapest
2018. november 17-18.
XVIII. Lakiteleki Filmszemle
Lakitelek Népfőiskola
2018. november 14-16.
További meghívókTovábbi meghívók

Lakitelek


TovábbTovább

Linkek

Magyar Országgyűlés

Nemzeti Fórum

Lakiteleki Népfőiskola

MindszentyLogo.jpg

Linkek

kis-kunsag.jpg

Fidesz - Magyar Polgári Szövetség

Kereszténydemokrata Néppárt

Kisgazda Polgári Szövetség

Fidelitas

Lungo Drom

MAGOSZ

http://www.orologirepliche.it

 


HírekSzemélyesÍrások, interjúkOrszággyűlésVálasztókerületKéptárÉrdekességElérhetőség
© Lezsák Sándor - Webmester - Régi honlap - Oldaltérkép