Hírek
Személyes
Írások, interjúk
Országgyűlés
Választókerület
Képtár
Érdekesség
Elérhetőség
Hírek, aktualitások
Tizenöt éve Lakiteleken az akadálymentes életért
2014. július 8.

A valóságból meríteni az ötleteket a segítségnyújtáshoz – egyebek között ezért is tartja fontosnak a Mozgáskorlátozottak Bács-Kiskun Megyei Egyesülete által immár 15. éve a Lakiteleki Népfőiskolán megrendezett egészségkárosultak napját Lezsák Sándor országgyűlési képviselő.

A június 28-án megtartott eseményen Hanó Mihály, a megyei egyesület elnöke a társadalmon belül végbement pozitív változásokról beszélt a fogyatékkal élők elfogadása kapcsán.

Tizenöt éve Lakiteleken az akadálymentes életért

Több mint nyolcszáz vendég részvételével rendezték meg az egészségkárosultak napját június 28-án a Lakiteleki Népfőiskolán. Az „Együtt egymásért” szlogen jegyében 15 éve gyűlnek össze Bács-Kiskun megye mozgáskorlátozottakat tömörítő egyesületei, hogy az akadálymentes életre hívják fel a figyelmet. A megye 39 egyesületéből minden évben 4 csoport mutatkozik be kiállításokkal és kulturális műsorokkal. A kikapcsolódáson és az együttléten túl ezek az összejövetelek a gondok, bajok megbeszélésére és a szakmai segítségnyújtásra is jó alkalmat teremtenek.

Az esélyegyenlőségi törvénynek is köszönhetően érezhető pozitív változások mentek végbe a társadalmon belül; az abban lefektetett elvek is jó úton járnak a megvalósulás felé, de még további fejlődésre van szükség. Erről Hanó Mihály, a Mozgáskorlátozottak Bács-Kiskun Megyei Egyesületének elnöke beszélt a Trió Televízió kérdésére, hozzátéve, hogy kellő nyitottság kell mind az egészséges, mind a fogyatékkal élő emberek részéről, hogy utóbbiak is teljes értékű életet élhessenek, illetve, hogy a társadalom is teljes értékű emberekként kezelje őket. Ugyanakkor a hétköznapok újabb és újabb kihívások elé állítják a megyei egyesületet.

A Lakiteleki Népfőiskola 15 éve ad otthont a rendezvénynek. Alapítója, Lezsák Sándor, aki egyben országgyűlési képviselő is, úgy tapasztalja, hogy munkájához sok segítséget nyújt a megyei egyesületekkel való kapcsolattartás. Ez az esélyegyenlőségi törvény elfogadását megelőző társadalmi vitában is megnyilvánult, amelyet követően számos, a szakmai szervezetektől érkezett javaslat beépült a törvénybe. Ez is azt erősíti, hogy a valóságból kell meríteni az ötleteket – mondta el a politikus.

A szombati rendezvényen Bugac, Orgovány és Soltvadkert mozgáskorlátozott egyesületei mutatkoztak be. A kulturális kikapcsolódás mellett az érintettek egyebek mellett jogszabályokról, rehabilitációs lehetőségekről, gyógyászati segédeszközökről kaphattak tájékoztatást a felállított sátraknál, míg a gyerekek kézműves foglalkozásokon vehettek részt. A nap során pogácsasütő versenyre és tombolahúzásra is sor került.

(Forrás: FélegyháziTV.hu)

További fotók ide kattintva megtekinthetők a képtárban


Képtár


Kurultaj szervezőinek díszvacsorája Bugacon
2018. október 12.
További képekTovábbi képek

Eseménynaptár
Áttekintő táblázatÁttekintő táblázat

Kereső
OK

Meghívók
Keleti Nyelveket Ismertető tanfolyamok
Kezdő szinten: azeri, belarusz, grúz, kazah és haladó szinten: belarusz nyelvből.
Jelentkezési határidő: 2018. október 22.
Felhívás: Grillázs készítő verseny

Lakitelek Népfőiskola
Jelentkezési határidő:
2018. október 19.

Puszták Aranya c. kiállítás megnyitója
Kápolnásnyék
2018. október 13. 11.00
További meghívókTovábbi meghívók

Lakitelek


TovábbTovább

Linkek

Magyar Országgyűlés

Nemzeti Fórum

Lakiteleki Népfőiskola

MindszentyLogo.jpg

Linkek

kis-kunsag.jpg

Fidesz - Magyar Polgári Szövetség

Kereszténydemokrata Néppárt

Kisgazda Polgári Szövetség

Fidelitas

Lungo Drom

MAGOSZ

http://www.orologirepliche.it

 


HírekSzemélyesÍrások, interjúkOrszággyűlésVálasztókerületKéptárÉrdekességElérhetőség
© Lezsák Sándor - Webmester - Régi honlap - Oldaltérkép