Hírek
Személyes
Írások, interjúk
Országgyűlés
Választókerület
Képtár
Érdekesség
Elérhetőség
Hírek, aktualitások
Többlettámogatások a kistelepüléseknek
2013. november 17.

Tízmilliárd forint többlettámogatásra számíthatnak azok az önkormányzatok, melyek nem adósodtak el, és emiatt nem vettek részt az adósságkonszolidációban.

Erről a Belügyminisztérium főosztályvezetője számolt be azon a tanácskozáson, amelyen Lezsák Sándor meghívására tizenhét település polgármestere vett részt. A hármas számú választókörzet polgármesterei 56. alkalommal ültek tárgyalóasztalhoz. Tanácskozásuknak ezúttal Gátér adott otthont. A településvezetők a jövő évi költségvetésről, a terület

Fejlesztési és pályázati lehetőségekről első kézből kaptak tájékoztatást.
Lezsák Sándor, a fórum házigazdája beszámolt a Hungarikum bizottság pályázatáról. Mint mondta, jó hír, hogy hatalmas volt az érdeklődés az értékmegőrző pályázat iránt. A 146 millió forintos keretösszegre tízszeres többletigényt nyújtottak be a települések. Rossz hír, hogy a keretösszeg nem emelhető – tette hozzá a politikus, aki az Így látom a Szent koronát című pályázatra is felhívta a jelenlévők figyelmét.

A jövő évi költségvetésről dr. Papp Emese, a Belügyminisztérium főosztályvezetője tájékoztatta a polgármestereket. Elmondta, a 2013-as próbaév után, a 2014-es költségvetést is a feladatfinanszírozás határozza meg. Hangsúlyozta, igyekeztek a szűkös költségvetési kereteket a települések észrevételeit figyelembe véve módosítani. Hozzátette, a gyengébb jövedelem termelő képességű kistelepülések kiegészítő támogatást kapnak. A bölcsődék biztonságos működtetéséhez is  jelentős többletforrást biztosítanak. Kiemelt hangsúlyt kap még a gyermekélelmeztetés is – fogalmazott a főosztályvezető, aki a várható többletforrásokról is beszámolt. Elmondta plusz támogatás jut az EU önerő alapba, plusz támogatást fordítanak az önkormányzati feladatátvállalást szolgáló fejlesztésekre, és a helyi közösségi közlekedési feladatokra, és az E-útdíj miatti kompenzációra. Az adósság konszolidációban részt nem vett települések fejlesztéseinek támogatására 10 milliárd forintot biztosítanak.

Héjj Dávid, a Miniszterelnökség államtitkára a 2014-2020 közötti területfejlesztési tervekről tájékoztatta a polgármestereket. Beszámolójában hangsúlyozta, a jövőben az uniós források hatékonyabb felhasználására törekszenek. A cél, hogy olyan fejlesztések valósuljanak meg, melyek valóban tükrözik a helybeliek igényeit. Ugyanakkor kiemelt szerepet kap a kis- és középvállalkozások támogatása.

(Forrás: BAON.hu)

Kapcsolódó fotóinkat ide kattintva megtekinthetők a képtárban


Képtár


Magyar Szemmel Emlékülés Lakiteleken
2019. március 30-31.
További képekTovábbi képek

Eseménynaptár
Áttekintő táblázatÁttekintő táblázat

Kereső
OK

Meghívók
Kölcsey Kör: Új arcok, régi harcok II.
Budapest, Polgárok Háza
2019. április 10. 18:00
XIX. Lakiteleki Filmszemle
A nevezési lapok és a filmek beküldési határideje: 2019. október 4.
Mindszenty szoboravatás és szentelő, valamint Mindszenty Emlékérem átadó

Petőfiszállás-Pálosszentkút kegytemploma 
2019. március 23. 10:30

További meghívókTovábbi meghívók

Lakitelek


TovábbTovább

Linkek

Linkek

Nemzeti Fórum

Lakiteleki Népfőiskola

MindszentyLogo.jpg

Linkek

Linkek

Fidesz - Magyar Polgári Szövetség

Kereszténydemokrata Néppárt

Fidelitas

 

 


HírekSzemélyesÍrások, interjúkOrszággyűlésVálasztókerületKéptárÉrdekességElérhetőség
© Lezsák Sándor - Webmester - Régi honlap - Oldaltérkép