Hírek
Személyes
Írások, interjúk
Országgyűlés
Választókerület
Képtár
Érdekesség
Elérhetőség
Hírek, aktualitások
Történelem órát tartott Lezsák Sándor
2009. november 9.

Két rendhagyó történelem órát tartott csütörtökön délelőtt Baján Lezsák Sándor. Az Országgyűlés alelnöke Zsigó Róbert térségi honatya meghívására töltötte a napot a városban, illetve környékén.

– Huszonöt évig tanítottam, jó érzés volt ismét a katedrára állni. A Szent László és Bányai-iskolában tartottam órát, kifejezetten érdeklődő diákoknak – mondta a Mindszenty-bizottság elnöke. Ebbéli szerepében ígérte, ha valóban lesz Baján Mindszenty tér, egy szobor felállításában segít a bizottság.

Nem véletlenül került ez szóba, hiszen Zsigó tegnap délután jelentette be, írásban is kezdeményezte a polgármesternél a józsefvárosi templom melletti terület Mindszenty József térre keresztelését. A Gárdonyi és a Vitéz utca sarkán lévő rész kaphatja meg a bíboros-hercegprímás, volt esztergomi érsek nevét, amennyibe a képviselő-testület is így szavaz majd.

Révfy Zoltán bajai polgármester arról tájékoztatta az alelnököt, hogy a jövő évi állami költségvetési tervezet körülbelül egy milliárd forinttal kurtítja meg a városi büdzsét. Ugyanakkor arra is felhívta a figyelmét, hogy az elvonások ellenére számos fejlesztés valósult meg az elmúlt években. – Bár nem terveztük külön, szinte valamennyi templom és környéke is megszépült. Még számos beruházást szeretnénk Baján a közeli jövőben – mondta el a város irányítója. Lezsák szerint is elismerésre méltó munkát végez az önkormányzat. Úgy véli, Baja nem csak megtartotta fontos intézményrendszerét, hanem színesedett is a város arculata. Délután Hercegszántóra indult az alelnök, meglátogatta a híres Mária-kegyhelyet.


Mindszenty országa

Rendszerváltó Lezsák Sándor – ahogy a bajai polgármester csütörtökön köszöntötte – rávilágított arra is, miért használja gyakran a Mindszenty országa kifejezést hazánkra. – A NATO szerződés aláírásakor szólította így az Amerikai Egyesült Államokban Madeleine Albright külügyminiszter a magyar kollégáját: Mindszenty országának külügyminisztere. Azóta használom én is ezt a kifejezést.


Géczy Zsolt
baon.hu

 


Képtár


Márton-napi libavacsora a Népfőiskolán
2018. november 10.
További képekTovábbi képek

Eseménynaptár
Áttekintő táblázatÁttekintő táblázat

Kereső
OK

Meghívók
Kölcsey Kör: Népfőiskola, 2019
Budapest, Polgárok Háza
2018. november 21. 18.00
Művészet és társadalom - Klebelsberg Hét
Budapest
2018. november 17-18.
Mindszenty Emlékérem átadása
Budapest, Országház
2018. november 6. 11.00
További meghívókTovábbi meghívók

Lakitelek


TovábbTovább

Linkek

Magyar Országgyűlés

Nemzeti Fórum

Lakiteleki Népfőiskola

MindszentyLogo.jpg

Linkek

kis-kunsag.jpg

Fidesz - Magyar Polgári Szövetség

Kereszténydemokrata Néppárt

Kisgazda Polgári Szövetség

Fidelitas

Lungo Drom

MAGOSZ

http://www.orologirepliche.it

 


HírekSzemélyesÍrások, interjúkOrszággyűlésVálasztókerületKéptárÉrdekességElérhetőség
© Lezsák Sándor - Webmester - Régi honlap - Oldaltérkép