Hírek
Személyes
Írások, interjúk
Országgyűlés
Választókerület
Képtár
Érdekesség
Elérhetőség
Hírek, aktualitások
Trianon nem jobb- vagy baloldali kérdés
2009. április 10.

"Trianon a magyarság egyik sorskérdése mindenkinek, akár a baloldalon áll az illető, akár a jobboldalon"– összegezte Szidiropulosz Archimédesz szociológus az április 8-án rendezett konferencián a Polgárok Házában.

A Nemzeti Fórum Egyesület Kölcsey Köre 9. estjén történészek, kutatók beszélgettek 1920. június 4. eseményeiről, annak ismert és kevéssé ismert előzményeiről, következményeiről. A hallgatóság soraiban több történész, politikus foglalt helyet, köztük Zeke Gyula író és Fábián Gyula író, újságíró, a Trianoni Szemle alapító szerkesztői. A Trianon a tankönyvekben című rendezvényen Horváth Béla bevezető szavai után elsőként Lezsák Sándor szólalt fel, azt hangsúlyozta, milyen nagy a fontossága a trianoni békeszerződés történelmi folyamata kutatásának. Megjegyezte, hogy állami támogatással működő közalapítvány feladata lenne a Trianonnal kapcsolatos tények feltárása, és a fiatal generációkkal is meg kell ismertetni ezeket az eseményeket.

Szidiropulosz Archimédesz szociológus a mai közállapotokra utalva említette: nem véletlen, hogy megszülettek a velünk élő Trianon vagy a belső Trianon fogalmak. A szociológus az idén megjelenő negyedéves folyóirat, a Trianoni Szemle képviseletében volt jelen, akárcsak Raffay Ernő történész. Kifejtette, a Trianoni Szemle célja a felvilágosítás és a szemléletváltás. A Trianoni Szemle szerkesztői közül Raffay Ernő történész is felszólalt. Raffay az új lap Tisza István-emlékszámát és Apponyi Albert-különszámát, a szerkesztőbizottság jövőbeni terveit, kutatási elképzeléseit ismertette a közönséggel. Végül Kiss Dénes író, költő, a Trianon Társaság elnöke beszélt, felidézte a megalapítás alkalmait, a közös beszélgetéseket és a csatlakozó vidéki és külföldi Trianon-szervezetek jelentőségét.

 

Somogyi F. Anikó
Magyar Hírlap


 


Képtár


Lakiteleki zeneiskolások év végi koncertje
2018. május 24.
További képekTovábbi képek

Eseménynaptár
Áttekintő táblázatÁttekintő táblázat

Kereső
OK

Meghívók
Kölcsey Kör: Nem az ősöket kell követni, hanem azt, amit az ősök követtek

Budapest, Polgárok Háza
2018. május 16. 18.00 óra

Kölcsey Kör: A migrációról – másként

Kecskemét, Hírös Turisztikai Központ
2018. április 26. 18.00

Kölcsey Kör: Egymillió

Budapest, Polgárok Háza
2018. március 6. 18.00

További meghívókTovábbi meghívók

Lakitelek


TovábbTovább

Linkek

Magyar Országgyűlés

Nemzeti Fórum

Lakiteleki Népfőiskola

MindszentyLogo.jpg

Linkek

kis-kunsag.jpg

Fidesz - Magyar Polgári Szövetség

Kereszténydemokrata Néppárt

Kisgazda Polgári Szövetség

Fidelitas

Lungo Drom

MAGOSZ

http://www.orologirepliche.it

 


HírekSzemélyesÍrások, interjúkOrszággyűlésVálasztókerületKéptárÉrdekességElérhetőség
© Lezsák Sándor - Webmester - Régi honlap - Oldaltérkép