Hírek
Személyes
Írások, interjúk
Országgyűlés
Választókerület
Képtár
Érdekesség
Elérhetőség
Hírek, aktualitások
Tündéri díjátadó 2015
2015. június 11.

Idén immáron hatodik alkalommal hirdette meg a Gárdonyi Géza Művelődési Ház és Könyvtár Egyesület a Tündérszó Nemzetközi Meseíró Pályázatát. A pályázatra a világ bármely országában élő 8–15 éves gyermekek magyar nyelven írott meséit várták, melyre összesen 389 mese érkezett 6 ország 104 településéről.

A legtöbb mesét sorrendben Székelyudvarhelyről (59), Budapestről (35), Felsőhegyről (17), Sárbogárdról (14), Sepsiszentgyörgyről (13), Biatorbágyról (13), és Székesfehérvárról (11) küldték.

Az eredményhirdetésre a 86. Ünnepi Könyvhét és 14. Gyermekkönyvnapok keretén belül június 6-án került sor a székesfehérvári Hetedhét Játékmúzeumban. A zsűritagok a Prima Primissima-díjas Sohonyai Edit írónő, a József Attila-díjas Kálnay Adél írónő és Adorján Viktor mese- és drámaíró voltak.

Tündéri díjátadó 2015

A díjátadón Iszkádi Erika, a Gárdonyi Géza Művelődési Ház igazgatója köszöntötte a jelenlévőket és háláját fejezte ki minden pedagógusnak és szülőnek, akik áldozatos munkájukkal és odafigyelésükkel inspirálták a gyermekeket a pályázaton való részvételre. Továbbá köszönetet mondott Lezsák Sándor költőnek, a Magyar Országgyűlés alelnökének, a Tündérszó pályázat szellemi mecénásának.

Az eredményhirdetésen Brájer Éva, Székesfehérvár Megyei Jogú Város alpolgármestere is köszöntötte a díjátadóra érkezett ifjú meseírókat, szülőket, pedagógusokat és köszönetet mondott a zsűrinek, továbbá elmondta , hogy „a város mindig nagy szeretettel támogatja ezt a kezdeményezést, ez így volt ezelőtt is, így van idén is és így lesz ezután is.”

A zsűri a beérkezett pályázatokat két csoportban értékelte, melyekben két különdíjjal: díszoklevéllel és ajándékkönyvekkel jutalmazták a legjobb meseírók alkotásait, az I., II., III. helyezettek a díszoklevél mellett Varga Anikó egyedi, festett üveg dísztárgyait vehették át.  Lezsák Sándor a Tündérszó Nemzetközi Meseíró Pályázat valamennyi nyertesének könyvjutalmat adott, melyet Nagyváradi Róbert, az alelnöki kabinet tagja nyújtott át a győztes meseíróknak.

 

Kisebbek kategóriája:

I. helyezett:

Fonyódi Noel Benjamin

Áporka

A mese címe: A lehullott alma

II. helyezett:

Brassai Hanna

Marosszentgyörgy

A mese címe: Lóg a király a tudományon

III. helyezett:

Szaszák Luca

Bükkábrány

A mese címe: Anna, Panka és a Csumpi-Lumpuc

 

Különdíjasok:

Vajda Ádám (Budapest) „Kompi küldetése” című meséjét a zsűri a Gárdonyi Géza Művelődési Ház és Könyvtár Egyesület különdíjában részesítette.

Tarjányi András (Kiskunfélegyháza) „Egy orr kacifántos története” című meséjét a zsűri ajánlására Székesfehérvár Megyei Jogú Város Önkormányzata különdíjban részesítette.

 

Nagyobbak kategóriája:

I. helyezett:

Mixtai Márta Mirjam

Fichtenau

A mese címe: Fának lenni

II. helyezett:

Agárdi marcell

Kecskemét

A mese címe: Mese a szegény cyberlegényről

III. helyezett:

Csák levente

Gyód

A mese címe: Kémkölyök

 

Különdíjasok:

Virág Hanna (Budapest) „Hollók” című meséjét a zsűri a Gárdonyi Géza Művelődési Ház és Könyvtár Egyesület különdíjában részesítette.

Osváth Noémi (Marosvásárhely) „A remény csillaga” című meséjét a zsűri ajánlására Székesfehérvár Megyei Jogú Város Önkormányzata különdíjban részesítette.

(Forrás: Félegyháziközlöny.eu)


Képtár


Nemzeti Fórum Országos Gyűlése
2019. március 2.
További képekTovábbi képek

Eseménynaptár
18:00 Kölcsey Kör: A kultúra diktatúrája
Áttekintő táblázatÁttekintő táblázat

Kereső
OK

Meghívók
Kölcsey Kör: Új arcok, régi harcok
Budapest, Polgárok Háza 
2019. február 20. 18:00
Magyar szemmel - pályázati felhívás a rendszerváltás emlékezetére
Beküldési határidő: 2019. január 20.
Jótékonysági est a kárpátaljai Salánk ifjúsági házáért
Budapest, Duna Palota
2018. december 6. 18.00
További meghívókTovábbi meghívók

Lakitelek


TovábbTovább

Linkek

Linkek

Nemzeti Fórum

Lakiteleki Népfőiskola

MindszentyLogo.jpg

Linkek

Linkek

Fidesz - Magyar Polgári Szövetség

Kereszténydemokrata Néppárt

Fidelitas

 

 


HírekSzemélyesÍrások, interjúkOrszággyűlésVálasztókerületKéptárÉrdekességElérhetőség
© Lezsák Sándor - Webmester - Régi honlap - Oldaltérkép