Hírek
Személyes
Írások, interjúk
Országgyűlés
Választókerület
Képtár
Érdekesség
Elérhetőség
Hírek, aktualitások
Új büntetés-végrehajtási jogszabály készül
2013. május 9.

A büntetés-végrehajtásról szóló új jogszabályt készít elő a Belügyminisztérium, ebben a kor követelményeihez igazítják a szociológiai és fogvatartási követelményeket - mondta Pintér Sándor belügyminiszter csütörtökön, a Nemzeti Fórum Kölcsey Körének rendezvényén Budapesten.

A tárcavezető ismertetése szerint a területet szabályozó rendelet az egyik legrégebbi, 1979-es jogszabály, amelynek átalakítása 1990 óta nem történt meg. Mint mondta, jelenleg az Európában legelfogadottabb irányokat tanulmányozzák, s az azokban található szociológiai, fogvatartási követelményeknek megfelelő, modern törvényt alkotnak. Hozzátette: az biztosan benne lesz, hogy az elítélteknek dolgozniuk kell, el kell tartaniuk magukat. Szavai szerint még nem jutottak el a fogvatartottak 100 százalékos foglalkoztatásáig, de afelé haladnak, hogy mindenkinek legyen munkája.

Pintér Sándor tájékoztatása szerint a börtönépítés is feladat, egyes intézetekben ugyanis 150 százalékos a telítettség. Jelezte: Solton nemrég adtak át egy létesítményt, újraindították a Gyorskocsi utcai börtönt, és még az idén hármat újranyitnak. A belügyminiszter arról is beszámolt, hogy elsősorban a közlekedési bűncselekmény miatt házi őrizetben lévőknél kipróbálják az elektronikus lábbilincset, amely jelzi, ha az elkövető elhagyja a lakóhelyét. Ezzel az ő felügyeletüket ellátó rendőrök felszabadulnak - tette hozzá.

Szólt arról is, hogy hamarosan vidéken és a fővárosban is lesznek kerékpáros és gyalogos járőrök, akik gyakrabban találkoznak majd a lakossággal. Emellett rövidesen Budapesten is megkezdik az úgynevezett gördülő szolgálatot, más-más napszakban és helyszínen teljesítenek szolgálatot a rendőrök, eleinte bejelentve, majd meglepetésszerűen.

A belügyminiszter arra is kitért, hogy noha a Terrorelhárítási Központ (TEK) sok kritikát kapott, 16 uniós országban működik hasonló szervezet. Az eredményekről szólva kiemelte: a TEK működése óta egyetlen fegyveres támadó sem sérült meg, ahogyan egyetlen rendőr sem. A TEK munkatársainak felszerelése és felkészültsége egyaránt világszínvonalú - jegyezte meg.

Pintér Sándor beszélt az új önkormányzati törvényről, amely szavai szerint meg fogja gátolni az újbóli eladósodást, továbbá ismertette, hogy az építési eljárásokat és a régészeti feltárásokat is felgyorsították.

A tárcavezető a közfoglalkoztatási program előnyeiről szólva hangsúlyozta, hogy a csatornák, árkok többségét kitisztították, így a belvíz gyorsabban visszahúzódott és nem okozott akkora károkat. A program egyik következő elemének az informatikát nevezte, hozzátéve, hogy számos dokumentum digitalizálására van szükség.

A feladatok összehangolását elemezve kiemelte a 2010-es árvíz és vörösiszap-katasztrófa kezelését, és megjegyezte: az Európai Uniós soros elnökségének 260 magyarországi rendezvénye úgy zajlott le, hogy a lakosságnak semmilyen fennakadást nem okozott.

(Forrás: MTI)


Képtár


Faluszépítő Társaskör negyedik összejövetele Lakiteleken
2018. december 13.
További képekTovábbi képek

Eseménynaptár
16.00 Felújított egészségház átadása Orgoványon
Áttekintő táblázatÁttekintő táblázat

Kereső
OK

Meghívók
Jótékonysági est a kárpátaljai Salánk ifjúsági házáért
Budapest, Duna Palota
2018. december 6. 18.00
Kölcsey Kör: Népfőiskola, 2019
Budapest, Polgárok Háza
2018. november 21. 18.00
Művészet és társadalom - Klebelsberg Hét
Budapest
2018. november 17-18.
További meghívókTovábbi meghívók

Lakitelek


TovábbTovább

Linkek

Magyar Országgyűlés

Nemzeti Fórum

Lakiteleki Népfőiskola

MindszentyLogo.jpg

Linkek

kis-kunsag.jpg

Fidesz - Magyar Polgári Szövetség

Kereszténydemokrata Néppárt

Kisgazda Polgári Szövetség

Fidelitas

Lungo Drom

MAGOSZ

http://www.orologirepliche.it

 


HírekSzemélyesÍrások, interjúkOrszággyűlésVálasztókerületKéptárÉrdekességElérhetőség
© Lezsák Sándor - Webmester - Régi honlap - Oldaltérkép