Hírek
Személyes
Írások, interjúk
Országgyűlés
Választókerület
Képtár
Érdekesség
Elérhetőség
Hírek, aktualitások
Új óvodát építenek pályázati forrásból Fülöpszálláson
2018. január 17.

Nyolcvannégy férőhelyes, három csoportszobás óvoda épül Fülöpszállás központjában. Amennyiben az idő­járás engedi, a kivitelező cég már februárban hozzáfog a munkához. A község önkormányzata régóta tervezi, hogy új óvodát épít a Mesevár Óvoda helyett, mivel a Herpai Vilmos Általános Iskola, a Református templom és a helyi konyha szomszédságában levő intézmény épületének felújítása már nem lenne kifizetődő.

– Az eredetileg kollégiumként működő, majd a kilencvenes évek elején óvodai célra átalakított épület ma már nem felel meg maradéktalanul a kor elvárásainak. A kiszolgáló helyiségek, orvosi, nevelői szoba hiánya sok esetben okozott problémát. A rendszeres karbantartás, a részleges felújítások csak időlegesen oldották meg gondjainkat. A beázások miatt a közelmúltban lecserélték a tetőszerkezetet és a cserepeket, de a repedező, elöregedett falakkal már nem lehet mit kezdeni – mondta el lapunk érdeklődésére Csepregi Lászlóné óvodavezető.

A fülöpszállási önkormányzat 2012-ben nyújtott be pályázatot az óvoda épületének felújítására, ami sikertelennek bizonyult. A város 2015-ben egy új, háromcsoportos óvoda felépítésére igényelt támogatást a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében, és nyert 178 millió forintot a kivitelezésre – tudtuk meg Gubacsi Gyula polgármestertől.

Új óvodát építenek pályázati forrásból Fülöpszálláson

Az új óvoda számára a városközpontban vásárolt telket az önkormányzat. A három csoport befogadására alkalmas, 670 négyzetméteres alapterületű, energiatakarékosan üzemeltethető épületben külön tornaszobát, tá­lalókonyhát, valamint kisegítőhelyiségeket alakítanak ki a szakemberek.

– Az önkormányzat 16 millió forinttal járult hozzá a kivitelezés költségeihez, mivel az erre fordítható 118 millió forint kevésnek bizonyult. A közbeszerzési eljárás lezajlott, így a kivitelezés, ha az időjárás engedi, már február­ban elkezdődhet. Az új óvodát a jövő év elején vehetik birtokba a gyermekek. A megvalósuló beruházás jelentősen javítja az itt élők – főként a gyermekek és családjaik – életminőségét, elősegíti az önkormányzat köznevelési feladatainak magas szintű ellátását – fűzte hozzá a polgármester.

Előre vásároltak eszközöket

Az óvoda berendezése nem jelent majd gondot, mivel az önkormányzat és az intézmény az eszközbeszerzéseknél már előre gondolkodott. A hiányzó eszközöket a projektben elkülönített 7 millió forintból tudják megvásárolni.

baon.hu


Képtár


Karácsonyi szeretetebéd Kecskeméten
2018. december 24.
További képekTovábbi képek

Eseménynaptár
Áttekintő táblázatÁttekintő táblázat

Kereső
OK

Meghívók
Magyar szemmel - pályázati felhívás a rendszerváltás emlékezetére
Beküldési határidő: 2019. január 20.
Jótékonysági est a kárpátaljai Salánk ifjúsági házáért
Budapest, Duna Palota
2018. december 6. 18.00
Kölcsey Kör: Népfőiskola, 2019
Budapest, Polgárok Háza
2018. november 21. 18.00
További meghívókTovábbi meghívók

Lakitelek


TovábbTovább

Linkek

Magyar Országgyűlés

Nemzeti Fórum

Lakiteleki Népfőiskola

MindszentyLogo.jpg

Linkek

kis-kunsag.jpg

Fidesz - Magyar Polgári Szövetség

Kereszténydemokrata Néppárt

Kisgazda Polgári Szövetség

Fidelitas

Lungo Drom

MAGOSZ

http://www.orologirepliche.it

 


HírekSzemélyesÍrások, interjúkOrszággyűlésVálasztókerületKéptárÉrdekességElérhetőség
© Lezsák Sándor - Webmester - Régi honlap - Oldaltérkép