Hírek
Személyes
Írások, interjúk
Országgyűlés
Választókerület
Képtár
Érdekesség
Elérhetőség
Hírek, aktualitások
Új polgármester a város élén
2014. október 13.

Fölényes győzelmet aratott a vasárnapi önkormányzati választásokon Csányi József.

Új polgármester a város élén

Kiskunfélegyháza új polgármestere a Nemzeti Fórum jelöltjeként az érvényes szavazatok 54,93 százalékát, azaz 6633 voksot kapott. Míg elődje Kapus Krisztián, a FIDESZ-KDNP jelöltje 24,36 százalékot, azaz 2942 szavazatot. Az új városvezetővel győzelme kapcsán beszélgettünk.

– A komoly lejárató kampány után nyerte meg a polgármester-választást. Mi volt a fegyvere?

– Három nagyon fontos segítségem volt a kampány során: az egyik a feleségem, aki végig feltétel nélkül támogatott. A másik Lezsák Sándor, az országgyűlés alelnöke, a harmadik pedig Dósai Bence, közvetlen munkatársam. Véleményem szerint az emberek belátták, hogy valaki nem lehet annyira rossz, gonosz és elvetemült, mint ahogy próbáltak feltüntetni. Mert, ha bármi igaz lett volna abból, amit rólam állítottak, akkor most nem itt, hanem a börtönben ülnék. Azt gondolom, hogy nagy szerepet játszott a győzelemben, hogy az félegyháziaknak rettentő módon elege volt a mocskolódásból és az igazságtalanságokból.

– Új seprű jól seper – tartja a közmondás. Lesznek-e személycserék a városházán?

– Azt gondolom, sok jó ember dolgozik a városházán, aki megfelelően látja el feladatát. Mindenkinek szeretnék adni egy lehetőséget, hogy bebizonyítsa, alkalmas-e a munkakörére. De természetesen, aki ennek nem tud vagy nem akar megfelelni, ahelyett új munkatársakat hozunk. Teljes jogkörrel csak a beiktatásom után tevékenykedhetek. Tegnap azonban egyeztettem a jegyzővel az átadás-átvétel menetéről. Rengeteg feladat vár ránk.

– Elődje, Kapus Krisztián is bejutott a képviselő-testületbe. Hogy érzi, tudnak-e majd együtt dolgozni?

– Nagyon szerencsés helyzetben vagyunk, mert a Nemzeti Fórum többségben van. Tíz körzetből kilenc helyen jelöltjeink nyertek. Ugyanakkor a kompenzációs listán bejutott képviselőknek is felkínáljuk az együttműködés lehetőségét. Az már csak rajtuk múlik, hogy élni akarnak-e ezzel vagy sem.

– Mit szeretne elsőként a programjából megvalósítani?

– Természetesen a gazdaság stabilizálását, illetve hogy nyugalom és békesség legyen a városban. Azt látom, hogy a félegyháziak nagyon kiéheztek erre. Éppen ezért azt szorgalmazom, hogy a városházán is mielőbb fölálljon az a stáb, amely hosszú távon képes a hivatal zavartalan irányítására. Mindazonáltal soha nem látott lendülettel folytatja munkáját a város legnagyobb cégeit tömörítő Gazdaságfejlesztő Egyesület is, amellyel a korábbi városvezetés nem kívánt együttműködni. Az elmúlt hetekben látható volt, hogy több nagykövet, potenciális befektető is megfordult Félegyházán, akik konkrét tervekkel jöttek városunkba. Ugyanakkor az egyesület tagjai is komoly beruházásokra készülnek. Így az öt évre meghirdetett 500 új munkahely létrehozása sikeresen megvalósulhat.

– Vezető fideszes politikusok azt nyilatkozták a kampányban, hogy csak fideszes polgármestert támogatnak. Lesz-e együttműködés a jövőben a kormány és az önkormányzat között?

– A félegyháziak egyértelműen kinyilatkozták, hogy kivel szeretnék a város jövőjét építeni. Mi annak a Nemzeti Fórum Egyesületnek vagyunk a tagjai, amelynek az elnöke Lezsák Sándor, a magyar országgyűlés alelnöke, a FIDESZ-KDNP országgyűlési képviselője, a FIDESZ-KDNP szövetségese. Nem tudom elképzelni, hogy olyan állapot következzen be, hogy nincs együttműködés a város vezetése és a kormány között.

 

Régi-új tagok a testületbe

A város 10 egyéni körzetéből a képviselő-testületbe került: dr. Réczi László (Nemzeti Fórum), Bense Zoltán (Nemzeti Fórum), Gyenes Attila (Nemzeti Fórum), Szamos Endre Ferenc (Nemzeti Fórum), Balla László Imre (Nemzeti Fórum), Dongó József (FIDESZ-KDENP), Horváth Gábor (Nemzeti Fórum), dr. Ónodi Izabella (Nemzeti Fórum), dr. Kiss Ákos Csaba (Nemzeti Fórum), és Ván Jenő (Nemzeti Fórum). Kompenzációs listáról került a városi közgyűlésbe: Horváth Tamás (MSZP-DK), Jankovszki Zoltán (FIDESZ-KDNP), Kapus Krisztián (FIDESZ-KDNP), és Kollár László (JOBBIK)

Kapus gratulált a győztesnek

A félegyháziak úgy döntöttek, hogy más, egy eddig még ismeretlen utat választanak. Városunkban új időszámítás kezdődik. Fontos azonban, hogy a nyertesnek soha nem igaza, hanem felelőssége van. Felelőssége a jövő generációjáért, Félegyháza jövőjéért! Félegyházán az elmúlt 4 évben sikeresen vittük végig a konszolidáció időszakát. Eltöröltük az adósságot és a szakszerű gazdálkodásnak köszönhetően mára 1,2 milliárd forint plusz áll rendelkezésre, amellyel megteremtettük a városunk fejlesztéséhez a forrást. Tiszta lelkiismerettel adjuk át a város kulcsát. Hajrá Félegyháza! – írja facebook üzenetében a leköszönő polgármester, Kapus Kriszitán.

Vajda Piroska

(Forrás: BAON.hu)


Képtár


Magyar Szemmel Emlékülés Lakiteleken
2019. március 30-31.
További képekTovábbi képek

Eseménynaptár
Áttekintő táblázatÁttekintő táblázat

Kereső
OK

Meghívók
Kölcsey Kör: Új arcok, régi harcok II.
Budapest, Polgárok Háza
2019. április 10. 18:00
XIX. Lakiteleki Filmszemle
A nevezési lapok és a filmek beküldési határideje: 2019. október 4.
Mindszenty szoboravatás és szentelő, valamint Mindszenty Emlékérem átadó

Petőfiszállás-Pálosszentkút kegytemploma 
2019. március 23. 10:30

További meghívókTovábbi meghívók

Lakitelek


TovábbTovább

Linkek

Linkek

Nemzeti Fórum

Lakiteleki Népfőiskola

MindszentyLogo.jpg

Linkek

Linkek

Fidesz - Magyar Polgári Szövetség

Kereszténydemokrata Néppárt

Fidelitas

 

 


HírekSzemélyesÍrások, interjúkOrszággyűlésVálasztókerületKéptárÉrdekességElérhetőség
© Lezsák Sándor - Webmester - Régi honlap - Oldaltérkép