Hírek
Személyes
Írások, interjúk
Országgyűlés
Választókerület
Képtár
Érdekesség
Elérhetőség
Hírek, aktualitások
Ünnepi díjátadás a polgárőrségnél
2012. október 19.

Ünnepi megemlékezést tartott az 1956-os forradalom és szabadságharc közelgő évfordulója alkalmából az Országos Polgárőr Szövetség, amelynek keretében több mint 80 kitüntetést adtak át pénteken Budapesten.

Az eseményen mások mellett részt vett Lezsák Sándor, az Országgyűlés fideszes alelnöke, Kocsis Máté, az Országgyűlés honvédelmi és rendészeti bizottságának fideszes elnöke, Halmosi Zsolt, az országos rendőrfőkapitány helyettese, az Országos Rendőr-főkapitányság rendészeti főigazgatója, valamint Túrós András, az Országos Polgárőr Szövetség elnöke.

A polgárőrök nem csak embert és vagyont, hanem erkölcsöt is védenek, hiszen erkölcsi megújulás nélkül nem lesz nemzeti fellendülés – fogalmazott ünnepi beszédében Lezsák Sándor. Az Országgyűlés alelnöke - aki Lakiteleken polgárőrként havonta egyszer járőrszolgálatban is részt vesz -, fontosnak nevezte a helyi összefogást, mert mint mondta,"elfogadhatatlan, hogy néhány ezer bűnöző tartson rémületben 10 millió embert".

Lezsák Sándor párhuzamot vont az 1848-as és 1956-os nemzetőrség és a mai polgárőrség között. A nemzetőrök a helyi közrendet tartották fenn, sőt reguláris honvédelmi feladatokat is elláttak, miközben lincseléseket akadályoztak meg, és fosztogatások sem voltak - mondta.

Felhívta a figyelmet arra: a rendvédelemben dolgozóknak össze kell hangolniuk a tevékenységüket, hogy a szervezetlenség, az együttműködés hiánya miatt ne szenvedjen kárt a közbiztonság közös ügye.

Magyarországon ma csaknem 100 ezer önkéntes polgárőr dolgozik, Lezsák Sándor beszédében köszönet mondott a családtagjaiknak és az önkormányzatoknak is.

A szabadság rend nélkül sosem lesz teljes - ez az üzenete 1956-nak - mondta ünnepi beszédében Kocsis Máté. Az Országgyűlés honvédelmi és rendészeti bizottságának elnöke hozzátette: a polgárőrség önkéntesen, díjazás nélkül, belső meggyőződésből teszi a dolgát, miközben olyan társadalmi értékeket közvetít, mint az erkölcs.

Az ország legnagyobb civil szervezetének az elmúlt két évtizedben nyújtott teljesítménye tekintélyt parancsoló és vitathatatlanná teszi a szervezet szükségességét - jelentette ki Kocsis Máté, hozzátéve: a polgárőrségről szóló, tavaly elfogadott új jogi szabályozás még átláthatóbbá és összefogottabbá teszi az együttműködést a rendőrséggel.

A pénteki ünnepségen több mint 80 díjat és kitüntetést adtak át, köztük az év polgárőreinek, polgárőr egyesületeinek, polgárőr pedagógusainak járó elismeréseket és sajtódíjakat. Kopácsi Sándor Polgárőr Érdemrendet kapott mások mellett Lezsák Sándor is.

(Forrás: EchoTV-hu)

Az eseményen készült fotóinkat ide kattintva megtekinthetik a képtárban


Képtár


Fülöp Sándor kiállításának megnyitója Lakiteleken
2018. december 1.
További képekTovábbi képek

Eseménynaptár
Áttekintő táblázatÁttekintő táblázat

Kereső
OK

Meghívók
Jótékonysági est a kárpátaljai Salánk ifjúsági házáért
Budapest, Duna Palota
2018. december 6. 18.00
Kölcsey Kör: Népfőiskola, 2019
Budapest, Polgárok Háza
2018. november 21. 18.00
Művészet és társadalom - Klebelsberg Hét
Budapest
2018. november 17-18.
További meghívókTovábbi meghívók

Lakitelek


TovábbTovább

Linkek

Magyar Országgyűlés

Nemzeti Fórum

Lakiteleki Népfőiskola

MindszentyLogo.jpg

Linkek

kis-kunsag.jpg

Fidesz - Magyar Polgári Szövetség

Kereszténydemokrata Néppárt

Kisgazda Polgári Szövetség

Fidelitas

Lungo Drom

MAGOSZ

http://www.orologirepliche.it

 


HírekSzemélyesÍrások, interjúkOrszággyűlésVálasztókerületKéptárÉrdekességElérhetőség
© Lezsák Sándor - Webmester - Régi honlap - Oldaltérkép